Talán ez az oka annak, hogy nem látok változást? (beszélgetés)
Igazából ha egész pontosak akarunk lenni akkor van a kardió ami fejleszti a szív és érrendszert.
Ennek pedig két tartománya:
-aerob (elegendő oxigénfelvétel segíti hogy szénhidrátok és a zsírsavak lebontásával biztosítjátok az izmok energiaszükségletét)
-anaerob (nincs elegendő oxigén az izmok számára, elsőként az ATP molekulák bomlanak le majd a szénhidrát és erre mehet rá az izomzata annak akinek nagyon gyors az anyagcseréje)
:) igen, ha hízom akkor megy mindenhova.
Az edzőterem nem a traccsolás helye, amíg pihensz persze lehet beszélgetni, de az alatt az 1-1,5 perc alatt inkább szusszan az ember:)
De egyenletesen hizol, egyenletesebben oszlik el:)
Mondjuk en is sokaig elkuldtem a busba a mezomorf alkatuakat. Most viszont orulok a sajat tipusomnak, mert ez nagyon sok embernek bejon. Es annak is, hogy meguszom rovidebb edzesekkel:) De hat szep latvany az izmos, szoval az idealjaim mind mind inkabb mezomorfok (akkor is, ha nincs ennyire tiszta tipus mindig van egy kicsi ebbol, kicsi abbol)
Tenyleg, igazad van, a 2 szo nem is egyet jelent csak most mar a koztudatban mindenki igy hivja:)))
Aerob=magasabb oxigenfelhasznalas, zsiregeto
Kardio=sziv- es errendszer edzese
En azt a "beszelgetosdit" annyira idopazarlasnak talalom, vagy edzel vagy jatszol, nem?;)
Az még akkor is nő a fürdőszobamérlegen, ha egy picit nedvesebb a talpad (próbáld ki, ha nem hiszel nekem).
Kb. ennyire megbízhatóak.
A súlyzózás is hosszú távon egészséges a szívre ha nem lesz valaki 140 kilós állat..:)
Aerob diétában segíthet, mert az elégetett kalóriák helyett minőségi tápanyagot tudsz magadhoz venni, kardiót viszont diétában semmiképpen sem kellene. Kalóriadeficittel biztos, hogy izomleépüléshez vezet az ész nélküli futás.
Mezomorf vagy akkor tudod hova kívánlak.:D Nem csoda, hogy neked nem kell aerobozni..:)
Marmint mi? Az, ha vki nem kardiozik? Pl en sem kardiozom, nekem annak idejen az edzo is megmondta, hogy ne, mert ectomorph vagyok es feleszem az izmaimat kardiozas kozben. Ha nem ilyen formakat szeretnek ami most van, akkor kardiozhatnek is csak hat akkor szinte felesleges a sulyzo hiszen nem latszik mert keptelen epulni az izom (nalam), mivel en is a kidolgozottat reszesitem elonyben, nekem kardio nem szukseges. Nagyon sokat mozgok mar napkozben (kutya miatt, 3 szintes haz rengeteg lepcsozes reggeltol estig, 3 gyerek utan futkarozni) szoval ez mellett meg sulyzo es ha meg kardioznek is, akkor nem tudnek igy kinezni.
Ez csak szemelyes tapasztalatom, mivel nem mindenki ektomorf, a masik 2 tipus nyugodtan kardiozhat. Eleve nekem nagyon alacsony a zsirszazalekom de mar a sport elott is igy volt.
A korod miatt kihagyod?? Hany eves vagy?
Tudtad, hogy minden korcsoportban csinalnak ilyen versenyeket ugye?:)
Igen, köszönöm, szépen kidolgozott izmaim vannak, a konditermi edzők míg nem ismertek meg, azt hitték, fitnessmodell versenyre gyúrok, de a korom miatt már kihagyom (ami szintén nem látszik).
Nem mindig jó embernek szólsz be :D
Ez így van!
36 éves vagyok, és észrevettem magamon, hogy sokkal jobban kell vigyáznom a ch-bevitellel, mint 5-10 éve akár. És még örülhtek neki, hgy sisem voltam édességfüggő!
Másrészt a minőségi étel az, ami segít az anyagcsrét mozgásban tartani! Teljes kiőrlésű, magvas pékárú, sok rostban dús zöldség, aminek a felel legyen nyers! Én szeretem a salátát, pedig régen nem szerettem. De ma már el tudom úgy készíteni, hogy az egyik kedvenc ételem. Grillezett húsokkal eszem.
Természetesen eszem csokit, krumplit, rizst, de csak ritkán, alkalmi jelleggel. Nem iktattam ki teljesen az életemből ezeket a dolgokat, de én szabom meg, mikor eszem belőle és mennyit.
Muszály kontrollálni ezeket a dolgokat, és muszály rendszeresen edzeni, ha nem akar az ember 45 évesen fájó végtagokat, derekat, és nem utolsó sorban nem akar már akkor életunt, elhízott, öregedőfélben lévő háziasszony lenni!
Sziasztok!
Én 1 hónapja kezdtem el edzeni személyi edzővel,heti 3-4x 2 órát.Pont tegnap mondta,hogy ha ebben a tempóban haladunk és tényleg odafigyelek a kajára(ez a legnehezebb),akkor 3 hónap múlva már látni fogom a változást.Nem fogyni akarok,155 cm vagyok,49 kg,ebből nem nagyon kellene leadnom:-)
Nekem minden edzés cardioval kezdődik,35-40 perc futópadon,de laza tempóban,mert a pulzusom hamar az egekbe ugrik,első alkalommal 10 perc után 176 volt...Most ott tartok,hogy 130 fölé nem megy,már ez is haladás.Ezután minden alkalommal más testrészekre dolgozunk,levezetésként megint cardio.Amit már ennyi idő után észrevettem,az az,hogy többet bírok,mint az első héten.Mindig van izomlázam,de kellemesen,nem úgy,hogy mozdulni sem bírok:-)
Az, jo, marmint ne eroltesd a tobb kajat, ha nem kivanod, teljesen felesleges. A tobb feherjet viszont igen.
A feherje az 4kaloria de ebbol 1 kaloriat elegetsz mar emesztes kozben, mig ez a ch-ra es a zsirra nem ervenyesek. Masreszt nagyon sokan nincsenek tisztaban a valodi feherjeszuksegletukkel ugyanis ma gyakori a para a feherjektol. Csak akkor tudod meg, ha adsz neki egy eselyt, hogy par heten belul mennyire mas formad lesz, ha ugyanennyi kaloriat amit most viszel be, "atrendezed" a feherje javara:)
A szervezeted normalis:))))
Csak mar mindenki ugy erzi, hogy ezek a kalkulatorok megbizhatoak, sztem nem. A fitness vilagaban nem anorexiasak de a legtobben, ha jol osszeszamolom, 900kaloriat esznek egy ilyen magassaghoz versenyidoszakban pedig baromira izmosak es nagyon kemenyen edzenek. De a jobbak azok evkozben is max masfel kiloval nyomnak tobbet mint a versenyeken, szoval jo ha 300kallal tobbet esznek, de semmikeppen sem 1600 vagy 1800 kaloriat.
További ajánlott fórumok:
- Vannak itt a hoxán látók?
- Akik meditálnak - milyen pozitív változást hozott az életetekbe?
- Melyik sporttal, mozgással(és persze diétával) tudok a leghamarabb változást elérni?
- Miért félnek sokan a változástól? Miért félnek sokan feladni a biztos rosszat a bizonytalan jóért?
- Az országtorta amit nálatok lehet kapni a cukrászdában, annak is olyan szottyos a teteje?
- Kilátástalan a jövőnk! Már nem látok kiutat... Gyermekem...