Szerintetek egy 2 éves gyerek kezébe lehet már adni ceruzát, szinest, zsirkrétát stb? (tudásbázis)
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat,csak megerősitettetek abbéli hitemben, hogy nem követtem el butaságot, amikor engedtem rajzolni.
Mégegyszer köszike
Az én kisfiam is nagyon szeret ceruzával firkálgatni.:)
Meg a két nagyobb is imádta,mikor ennyi idősek voltak. De érdekes módon,ha zsírkréta került a kezükbe azonnal elkezdték rágni. Ezért most a legkisebbnek nem is adom oda,hátha Ő is meg akarja kóstolni.:))
egészen nyugodtan!
persze felügyelet mellett.
a színes ceruzát ebben az életkorban még nem javaslom, de a zsírkrétát igen és legfőképp:
kapható sokféle bőrbarát festék: lehet ujjal rajzolni, pacsmagolni, tenyérlenyomatot készíteni vele, nagyon tudják élvezni!
Ha van rá lehetőség (pl.kertben) akkor inkább függőleges felületre "alkossatok": papírboltban lehet venni nagy csomagolópapírt fillérekért, azt felerősíteni falra, garázsajtóra, stb. és festeni, zsírkrétával firkálgatni.
Az még természetes, hogy nem érzi a papír határát, nem beszélve arról, hogy a gyereket nem is igazán érdekli, hogy mit ken össze :))
de meg lehet neki magyarázni, hogy a falat már nem, az ajtót már nem, stb..
Szerintetek egy 2 éves gyerek kezébe lehet már adni ceruzát, szinest,zsirkrétát stb?
A lányom állandóan rajzolna, de sokan állitják ebben a korba még veszélyes, kiszurhatja a szemét, megeheti.
Várom hozzászólásaitokat.
További ajánlott fórumok:
- Fekete zsírkrétát mivel távolíthatnám el a festett falról?
- Hogyan lehet a zsírkrétát papírról(mesekönyvből) eltávolítani?
- Mivel lehet leszedni a zsírkrétát a festett falról?
- Mivel jön ki a zsírkréta a szőnyegből?
- Segítsetek! 12 db-os Gioconda zsírkrétában milyen színek vannak?
- Dekor festékről hogyan tüntethetem el a zsírkréta nyomokat a leghatásosabban?