Szenteste egyedül (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szenteste egyedül
Koszonom a hozzaszolasokat.Valoban ez a tortenet fikcio.
De,nagyon bant,hogy emberek kenytelenek ilyen embertelen modon elnek.En alig hiszem el,hogy emberek az utcan a foldon,padokon fekszenek.es eheznek faznak es meghalnak.
Igen, ilyen is van!
Meg ismerek népcsoportot, ahol pl. az a szokás, amikor valaki jelentősebb összeghez jut, akkor az egész rokonságot (falut) meghívják és addig esznek-isznak-mulatnak, amíg van belőle. Majd utána megosztják egymás között még a babot és a zsíros kenyeret is. És ha ez éppen karácsonyra esik, akkor karácsonytól újévig megy a buli.
Erre van egy fura pszichológiai magyarázat. Aki segélyes, ilyenkor megajándékozza magát valami drágával, széppel, ezzel tartja fenn a lelki egyensúlyt, vagy hogy is mondjam: a látszatát annak, hogy ez neki is jár.
Aztán ahogy megveszi, elmúlik a varázsa, és marad a lelkiismeret-furdalás, hogy odalett a pénz.
Van sajnos.
Lehet nyomorogni a 3 szintes haz mellett is - csak az nem latszik.
A segelyes meg veszi a minosegi, draga holmikat.
Nem úgy kell érteni, ahogyan akarják azok, akik ezt a hirdetést, ezt a statisztikát nyomatják. Ugyanis arról nem beszélnek, hogy az említett forgalom növekedésből mennyi az infláció, és csak a maradék (ha van!) a tényleges forgalom növekedés.
A tülekedés pedig símán eredhet abból is, hogy az emberek nagyobb része azért siet, hogy még az olcsóbb cuccokból tudjon vásárolni...
Szép dolog! De azt is tudom, hogy miközben nagyon-nagyon hálásak, ha kapnak, legalább annyira rosszul is érzik magukat, amiért olyan helyzetben vannak, hogy kénytelenek elfogadni.
De a szükség nagy úr!
Azzal a szöveggel szoktam itt a házban ide-oda becsöngetni, hogy "segítsen" megenni, mert nekem most ebből sok van, és egyébként csak rám romlana. Érti ő, de így legalább elnevetjük a poént, és már ő is másként veszi.
Nem hajléktalanokkal töltöttem a karácsonyt, de hasonlót tettem én is.
Egy nagyon sokgyerekes család asztalára vittem karácsonyi vacsorát, mert tudom, nekik nem telik rá.
Sírva jöttem el tőlük, látva, milyen gyorsan nyargal be a két legnagyobb a csomaggal az egyszobás lakásnak nevezett lyukba.
Ismerem őket, talán ezért is érintett meg még jobban.
Tavaly decemberben 950 milliard ft volt az ahavi kereskedelmi bevetel. Az iden december elso heteben mar tobb, mint a tavalyi osszeg. Es mi lesz meg szilveszterig...
Amennyivel tobbet vasaroltam kettonkre, aligha jarultam hozza sokkal a fenti osszeghez.
Egymast taposo emberek, keringo autosok, mert nincs parkolohely...
Szép tőled is, és mindenkitől, aki nem csak látja, nem csak észre veszi ezeket a dolgokat, de ami tőle telik, cselekszik is... akárki, akármit is mond, vagy akar velünk elhitetni, sajnos egyre többen vannak, akik segítségre szorulnak.
Én tegnap d.e. találkoztam az utcán egy hölggyel. Amit ott, akkor tudtam neki segíteni, megtettem.
Ugrás a teljes írásra: Szenteste egyedül