Sebekre, kisebb sérülésekre milyen házi krémet lehet csinálni, ami két nap alatt kész? (tudásbázis)
Volt egy orvosunk, az egyszer mondta egy bácsinak, hogy inkább fahéjjal szórta volna be, annak legalább van illata :)
Én leégős vagyok, a zuhany rossz :S
Már elkészítettem.Itt vannak az alapanygok,nagyon hatékony most próbáltam ki:- Aloe Vera nedve a levélből kipréselve
- Bazsarózsaszirmok gyulladáscsökkentő,fájdalomcsillapító hatású
- Víz folyékonyabb legyen az állaga
- Medvehagymaszár/levél
Ajánlották
- Só tartósítás és maró hatása miatt került bele.
Köszönöm szépen mindenkinek aki írt,próbáljátok ki ha van kedvetek az én "gyógymódomat"!
hát, ritkán vagyok leégve, szal annyira nem tudom, de van ülőfürdő is :))
márpedig kenegetnek.. steril tejföl, meg a többi :)
A vízsugár fájdalmasabb tud lenni :)
De mikor kéttenyérnyi másodfokú égést kenegetnek vele, ajjaj...
Én pedig:
fél liter tej
5 púpos evőkanál liszt
cukor ízlés szerint
Ezt összefőzzük és belekeverünk 1 kocka rámát. Ebbe a masszába keverhetünk kakaót (kb.5 evőkanál) vagy gesztenye masszát,v agy bármilyen gyümölcsöt, kókuszreszeléket, stb. Ha kihűlt, akkor fel kell verni egy habtejszínt )fél literes) és a masszát belekeverni fakanállal, hogy ne törjön össze a hab.
Van egy olyan gyógynövényes könyvem ahol mindegyikből lehet krémet készíteni. Lehet ilyenre gondolt.
De az is inkább 1 napos. Zsiradékot felmelegítjük azt hiszem forróra, és beledobjuk a friss növényt. Félre vesszük. És másnap annyira kell csak újból melegíteni, hogy szűrhető legyen.
Házi szerem van, ha elvágom kicsit az ujjam. Nem krém, de nekem jó szokott lenni. A konyhasó. Összehúzza a sebet. ( és lehet fogni a hasat a nevetéstől )
Van sok " gaz " ami szintén jó sérülésnél. Utifű levele, pásztortáska. Mindkettőnek keskeny hosszú levele is van, azzal bedörzsölni.
Biztosan jó ha eltömítjük krémmel a nyílt sebet?
"A leégett bőrt nyílt sebként kell kezelni, ezért tévhit, hogy tejfölt kell rá kenni. A benne lévő kórokozók ugyanis súlyos fertőzést okozhatnak!"
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Gyerekkori lelki sérülések
- Apró sérülések a tapétán. El lehet valahogy tüntetni az egész helyiség újratapétázása nélkül?
- Van 3 kisebb szelet sertés husim, milyen ételt tudnék csinálni belőle ebédre amivel 2 ember jól lakik?
- Régi tollpárnából szeretnék csinálni kisebbet! Érdemes? Hogy csináljam?
- A Sudocrem használható égési sérülések enyhítésére?