Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rakott zöldségek-Ti hogy csináljátok, hogy ne álljon a víz alatta? fórum

Rakott zöldségek-Ti hogy csináljátok, hogy ne álljon a víz alatta? (tudásbázis kérdés)


14. df2a740c00 (válaszként erre: 13. - 9536810fa1)
2011. júl. 30. 11:31
Igen, köszi, én is így gondoltam:)
13. 9536810fa1 (válaszként erre: 11. - Df2a740c00)
2011. júl. 30. 11:21
Zsemlemorzsa nem a párolásnál, hanem a sütésnél a tepsiben. ;)
12. 9536810fa1 (válaszként erre: 11. - Df2a740c00)
2011. júl. 30. 11:20
.. ha csak zöldséggel dolgozol, és nem teszel hozzá rizst, ami ugye felszívja a fölösleges nedvességet akkor érdemes iiiiigen, a sima zsemlemorzsa. ;)
11. df2a740c00 (válaszként erre: 10. - 9536810fa1)
2011. júl. 30. 11:19
A prézli az a sima zsemlemorzsa? Ha mégegyszer ráveszem magam, hogy nekiálljak sütni, megpárolom, meg szórok bele morzsát is.
10. 9536810fa1 (válaszként erre: 1. - Df2a740c00)
2011. júl. 30. 11:10

Rizs félig megfőzve, zöldségek félig megpárolva, darálthús ízesítve megpárolva (rendesen)... rizs+ darálthús összekeverve... egy sor ebből, aztán egy sor a félig párolt zöldségből... egy kis reszeltsajtos tejföl... aután ismét rizseshús, zöldség, sajtostejföl... be a sütőbe, amíg a sajtostrutyi a tetején megbarnul kicsit. :)


Amikor csak zöldség van... azt nálam csőbe sütött zöldségnek hívják... az is félig párolva, prézlivel megszórva és sajtostejföllel nyakonöntve megy a sütőbe, szintén barnulásig.

2011. júl. 30. 11:06

Már legalább fél litert öntöttem le alóla, és úgy néz ki az egész, mint egy nagy adag trutymó:DD

áááá, teljesen elment a kedvem a rakott kajáktól.

8. gne2
2011. júl. 30. 10:59
A só miatt eleve vizet engednek a zöldségek, de szerintem a tejföl miatt lesz alatta még több. Egyre vizesebbek a bolti tejfölök. :(
7. df2a740c00 (válaszként erre: 5. - Manópofi)
2011. júl. 30. 10:54
Köszi, legközelebb kipróbálom.
6. Tandi25 (válaszként erre: 2. - Df2a740c00)
2011. júl. 30. 10:51

Most nekünk is villanysütőnk van, igaz, rakott zöldséget még nem sütöttem benne. De nekem a gázosban is állt a víz. :)

Egyébként szerintem a villanyos nem szárítja ki, mint a gázos, ezért áll jobban alatta. Azt nem tudom, h kéne "eltűntetni" a vizet. De engem is érdekelne.

2011. júl. 30. 10:50
Párold meg egy kicsit előbb egy kis vajon, vagy olajon. Nekem mindig bejön, bár még cukkinivel nem próbáltam, csak úgy, hogy nem al a nature tettem bele, hanem egy paradicsomos szószban. Szerintem a cukkininél is jó ha párolod. SOk sikert!!!
2011. júl. 30. 10:49
pici olaj a tepsi aljára, aztán jön a zöldség (mikor mi), tejföl, tojás, ugyanez mégegy rétegben, és a tetejére tejföl. Vizet külön nem adok hozzá.
2011. júl. 30. 10:46
Te hogy csinálod, hogy áll alatta?
2011. júl. 30. 10:45
Mióta villanytűzhellyel sütök, az összes rakott zöldségem alatt áll a víz. Gáztűzhelynél semmi gond nem volt. Ma már előre besóztam a cukkinit, hogy engedje ki sütés előtt a levét, most sül, de így is rengeteg víz van alatta.
2011. júl. 30. 10:44
Rakott zöldségek-Ti hogy csináljátok, hogy ne álljon a víz alatta?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook