Postai csekken történő befizetésnek mennyi az "átfutási" ideje? (tudásbázis)
Itt van az új szabály: "Módosult a sárga csekkes befizetés
Többmillió embernek okozhat bosszúságot és többletkiadást egy új jogszabály, melynek értelmében már nem elég, ha a "sárga csekken" feltüntetett fizetési határidőig fizetjük be a különféle közműdíjakat vagy telefonszámlákat. Május elsejétől ezen időpontig meg is kell jelennie az összegnek a kedvezményezett számláján. Ellenkező esetben késedelmi pótlékot számíthatnak fel.
2010. Június 07., 06:13
[A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!
iwiw
A korábbi szabályok akkor tekintették teljesítettnek a sárga csekkel történő készpénzbefizetést, ha azt a fogyasztó a Magyar Posta valamelyik pénztáránál befizette. Mindenki tisztában volt azzal, hogy a csekken feltüntetett fizetési határidő azonos a befizetési határidővel, hiszen még az APEH is elfogadta ha a személyi jövedelemadónként 20-án éjfélig befizettük. Egy új jogszabály szerint azonban a fizetés csak akkor teljesül, ha csekken feltüntetett összeg megjelenik a kedvezményezett számláján." Ez már azért disznóság! Ha a posta késik a kézbesítéssel, akkor én fizessek kamatot!
Nem akarok senkit elkeseríteni de az új jogszabály szerint ha jól tudom nem a befizetés időpontja a mérvadó, hanem hogy mikor ér célba (adott bankhoz, szolgáltatóhoz)
A posta biztos jól teljesít, postán dolgozom, az utalványok elsőbbséget élveznek, én sem értem miért ennyi idő míg a címzett lekönyveli, stb.
Szerintem 3-4 nappal lehet számolni.
nálunk egy hét alatt jelent meg!
De úgy tudom, hogy a befizetés dátum számít, nem az, hogy mikor ér oda
én meg ennél is többet tudtam:(
Ezért is használom mindig a banki utalást (max. 2 nap)
További ajánlott fórumok:
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Az OTP 1000 forintot von le a nem saját számlára történő pénztári befizetéseknél
- Adóhátralék befizetés mikor esedékes?
- Bank - pénztári befizetés
- Van olyan bank az OTP kívül, amiben van készpénzes befizetés bármilyen feltétel (számla, év, kor) nélkül?
- Elmaradt a TB befizetése csekken, mehetek így orvoshoz?