Panthenol spray hajra (beszélgetés)
Na, gyógyszerészként: a panthenol tabletta nem torokfertőtlenítő, hanem a B5 provitamin előanyaga, hivatalos javallata: tartós művese-kezelésen lévő betegek vitaminpótlása vagy a pantoténsav-hiány okozta érzészavar és fájdalom a talpon és lábujjakon (ún. "égő láb" tünetegyütes).
Hajhullásra is szokták adni, mert regenerálja a bőrsejteket de semmikép nem elszopogatva. A panthenol (B5 provitamin) a bőrsejtek, hámsejtek regenerálódásár segíti elő, (ezért gyógyítja meg az égett bőrt). Ha hullik a hajad, akkor már lehet a patikákban beszerezni panthenolos sampont (Panthenol Forte néven), ami nemcsak panthenolt, hanem ginzenget és zöldtea kivonatot is tartalmaz, ami regenerálja a fejbőrt, és élénkíti a mikroerek keringését benne, ezáltal a hajhagymák is regenerálódnak. Jó nagyon a balzsamja is, mert nem zsíros alapú, hanem vízbázisú, gyorsan felszívódik.
Megállítja a hajhullást, és elősegíti az új hajszálak növekedését.
Nekem a samponként használt babafürdetőmben van, összességében meg vagyok elégedve a termékkel, nem tudom, h kimondottan ez a hatóanyag mit nyújt.
Az antalvalipontcomon ez szerepel a pnathenolról:
D-Panthenol, B5-(pantotén-sav) provitamin, a pantoténsav előalakja
Funkció: hatóanyag, nyugtató, nedvességtartó, ingercsökkentő, pl. napon leégésnél, és töredező, cserepes bőrnél
Megjegyzés: ajánlott, bőrbarát anyag, természetes előfordulása pl. a májban, élesztőben, rizshéjban, gyorsítja a bőr megújulását, késlelteti a haj őszülését, krémekben 1-5% kell
Felhasznált irodalom: • dr.Rózsa Sándor: Testápoló kislexikon (Ökotárs Fogyasztóvédelmi Füzetek 2001)
Valaki esetleg használja a panthenol sprayt balzsamként vagy pakolásként?
Érdekelnének a tapasztalatok!
Elvileg megállítja a hajhullást,serkenti a hajnövekedést és nagyon jól hidratál...
További ajánlott fórumok:
- Gliss Kur spray-t száraz vagy még nedves hajra kell fújni?
- Panthenol spray - hajnövesztés
- Hol lehet venni Miskolcon Panthenol habot?
- Panthenol a hajra,tényleg gyorsabban nől tőle?
- Hajnövekedés serkentésére melyiket kell használni Panthenol hab v. spray v. mindegy?
- A panthenol valóban olyan jó hajnövesztésre?