Az én gépemen a dagasztó program 1 óra 50 perc, összedolgozza a tésztát, és állandó melegen tartás mellett gyönyörűen megkel a tészta. Utána kiveszem a megkelt tésztát és pl. ma isteni kakaós süti készült.
A dagasztó program nem keleszt.Ha befejezte kiveheted és dolgozhatsz vele tovább.Ha sütni akarok kenyeret,akkor a dagasztó lapátot a sütés megkezdődése előtt ,ami kb 60 percnél kezdődik,ki szoktam venni.Félre emelem a tésztát és gyorsan kikapom.Nekem 2 lapátos van.Az én gépem már több mint 6 éves és akkor volt 12.000 ft.Nagyon bevált,pedig nem is márkás.HAUSMEISTER a neve.
Keleszt is? Az a problémám (már másik tb kérdésben leírtam, ha vki olvasta...) hogy a kés benne marad a kenyérsütőben, ezért próbálok más megoldást, hogy itthon süthessek kenyeret sütőben.
Viszont kézzel nem tudok jól dagasztani...
De ha nem olcsóbb a dagasztógép, akkor tényleg nem éri meg, mert ha gyorsan kell kenyér akkor mégis csak lehet benne sütni is.
Én attól tartok kicsit h a 10 000 Ft-os nem elég jó, Neked is hasonló árkategóriájú van?
Nekem teljesen egyszerű kenyérsütőgépem van,és van rajta dagasztó program.A pizzatésztához ajánja a kezelési utmutatója,de szerintem bármilyen tésztához használhatod.
Ki lehet venni, de a kelesztés lényege tudtommal, hogy aránylag meleg helyen legyen a tészta, főleg az élesztős. A gép pedig kapcsolgat és állandó langyos hőmérsékletet tart, amíg keleszt.
Családi használatra:) Nem igazán találtam én sem olcsót, ezért kérdeztem hogy vajon van-e egyáltalán. Mert ha nincs, tényleg jobban megéri a kenyérsütő.Azt láttam 10 000Ft-ért is.
Minden kenyérsütőnek a dagasztó funkciója keleszt is?
Én a kenyérsütőgépben szoktam dagasztani és keleszteni a tésztát, utána kiveszem és dolgozok vele tovább, vagy kenyeret süttetek vele. Úgy láttam a dagasztógépek elég drágák, igaz nem tudom neked milyen mennyiséget kell dagasztani.