Online parfümériából vásárolt parfümről honnan tudhatom, hogy hamis? (tudásbázis)
Nem értelek, de mindegy, fejezzük ezt be.
Ez nem az én stílusom.
Nem vagyok parfümőr, hanem egy parfümőr tanácsait idéztem.
Látom, bármilyen udvariasan igyekeztem írni, mégis kicsit hevesen reagáltál, nekem nem ilyesmi volt a szándékom.
Felőlem bárki bármilyen drága parfümöt rázhat egyszer, kétszer, amennyiszer akar, engem nem károsít meg azzal, ha pár évvel-hónappal hamarabb megromlik így a méregdrága parfümje.
Azzal is tisztában vagyok, hogy amiket írtam, az tiszta sznobizmusnak tűnik, olyasmi, mint a borkóstolókon a bor 100-szori megprörgetése a pohárban, szagolgatása, stb.
Attól még igaz, hogy pl. postai csomagként feladva és a nyári nagy melegben szállítva a parfüm igenis már veszít bontatlanul is valamennyit az eltarthatóságából, akárcsak a parfümériák forró, megvilágított polcain. attól még mindannyian vagy így, vagy úgy jutunk hozzájuk, senki nem mondta, hogy nekem a gólya hozná őket - bár hozná:)
Tegyen mindenki belátása szerint, de nem tudom megállni: ha egy parfümszakértő - és itt NEM valamelyik női magazin mindenben jártas szerkesztőjére gondolok, hanem végzett szakemberre pl. Zólyomi Zsoltra - valaha bárkinek azt tanácsolná, hogy rázzon fel egy parfümöt akárcsak egyszer is azért, mert ez a legjobb teszt a hamisítványok kiszűrásérére, meg foglak követni.
És ki kérte, hogy éjjel-nappal rázza? :o)
Szállítás sem tesz jót nekik? Akkor biztos a gólyák röpítik pihe-puha tollaikon a boltokba :o)))
Parfümőrként tudhatod, hogy ennél gyorsabb, egyszerűbb és biztosabb teszt nincs.
Ne haragudj, igazán nem kötözködésből, de parfümöt felrázni szigorúan tilos:( az sem tesz nekik jót, ha csak kiszállítják fektetve egy postai csomagban, az meg már kifejezetten árt, ha bedobjuk a kistáskába és abban lögybölődik. Kis kiszereléssel ezt még csak-csak meg lehet tenni - ezért érdemes kifújni a nagy üvegből parfümszóróba -, de nagy üveggel soha, mert összetörnek az illatmolekulák, akárcsak a két csuklón való durva szétdörzsöléssel.
Tényleg nem okoskodni akarok, ez mind tapasztalat, illetve egy parfümőr tanácsai.
Rázd fel a parfümöt! :)
Ha hamar eltűnik a "habzó" réteg, akkor eredeti, ha csak nehezen tűnnek el a bubik és habréteg, akkor az hámis ... :-(
Szia! Megkérdezhetem, hogy pontosan melyik márkájú parfümről van szó? Elvben előfordulhat, hogy van ilyesfajta külnbség a kisebb és nagyobb kiszerelések között, vagyis, hogy pl. egy 15 ml-es üvegen van felirat, de a 100 ml-esen nincs, vagy csak a kupakon, vagy a parfüm alján a matricán. A teszter pedig kevés kivétellel a legnagyobb elérhető kiszerelés. De ez konkrét márka-függő.
Még valami: az üveg alján lévő matricán annak is szerepelnie kell teszter esetében, hogy teszter, amit a kezedben tartasz. Ez stimmel?
Ha priviben megírod, hogy melyik netes parfümériából rendelted, lehet, hogy az is segítene, mert elég sokkal van tapasztalatom, és van néhány, amelyikért tűzbe is tenném akár a kezem:)
Addig is: ha a kódszám ugyanaz a dobozon és az üvegen, akkor igen nagy valószínűséggel eredeti a teszter.
A következőket ellenőrizd:
- Van-e az üvegen gyártási kódszám (akár matricán, akár ráütve, akár beelkarcolva)?
- ez a szám pontosan megegyezik-e a sima dobozon lévővel?
- a fújóka szára milyen hosszú, mennyire görbül be az üveg alján? (A hamis parfümök fújókája gyakran hosszabb a kelleténél, ezért jócskán bekanyarodik az alja, míg az eredetieknél legfeljebb egy kis hajlás van, éppen csak leérnek vele az üveg aljára)
- Az "ugyanolyan az illata" dolog nem elég. A fejillat gyakran a megtévesztésig hasonló lehet az első percekben, de a hamis illat már nem bontakozik ki. Ezért a legbiztosabb, ha bemész egy parfümériába, a tiszta csuklódra fújsz egy nyomásnyit a biztosan eredeti parfümből (és egyben azt is megnézed, hogy a TESZTEr üvegje milyen a parfüméria polcain), majd azonnal, az üzletből kilépve a másik cuklódra fújsz a te parfümödből. Ha csak pár pillanat az eltérés, akkr a két csuklódon azonos módon, azonos időben kell változnia, kibontakoznia a két illatnak (Jó, azért itt is van buktató: sokszor pont a parfümériák erősen megvilágított polcain álló, átforrósodott üvegű teszterjei buggyannak meg, míg egy netes parfümériában ez nem fordul elő.)
Végül egy magánvélemény: a sima dobozos, kupak nélküli üveges teszterek azért az esetek döntő többségében nem hamisítványok.
A legnagyobb divatházak (Dior, Chanel) teszterjei azonban gyakran kupakosak. Ha van kupakja a te parfümödnek, azt is alaposan nézd meg. Gyakran az üveg koppintása nagyon jól sikerül, de a kupak gagyi az eredetihez képest (pl. "fröccsöntött műanyag, amin látszanak az öntés nyomai, stb.)és elárulja a hamis parfümöt
Sziasztok! Vásároltam online parfümériáról egy tester parfümöt. Azt tudom,hogy teszter esetében sima dobozba van becsomagolva,azonban a parfüm üvegén nincs rajta a parfüm neve,viszont ugyanaz az illata ugyanúgy néz ki az üvege,de nincs rajta semmi írás,csak az alján van rajta egy matricán a neve,meg a kódja.
Szerintetek? hamis?
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan, hogy egy parfümnek nem működik a pumpája, azt nem cserélik vissza a parfümériában?
- Ezüstkolloid: Tud valaki segíteni abban, hogy honnan tudhatom mekkora szemcsenagysága van az általam vásárolt terméknek?
- Tudnátok a Fergie parfümről véleményt mondani?
- Honnan tudhatom meg, hogy 2 éve egy boltban vásárolt szivacsszőnyeg rákkeltő-e?
- A Dolce & Gabbana L'Eau The One parfümről mi a vélemény?
- Tudtok olyan online parfümériát, ahol eredeti parfümöket árulnak?