Nyári munka 5000 forintos regisztrációs díjjal? (beszélgetés)
így meg pláne tuti, hogy átverés - direkt nem mondanak cégnevet, nehogy le tudd ellenőrizni, valós cég-e...
menj biztosra, csak olyat vállalj el, ami valós munka, valós munkáltatóval
vállalhatsz pl szórólapozást is, hirdesd magad, sokan pl ez alapján keresnek embereket szórólapozásra (mi is kerestünk és így hirdetés alapján találtunk)
Ezt hívják lehúzásnak. Az össze nem sok, de ha minden nap 10-15 veréb bemegy akkor nem is olyan rossz a büdzsé, ugye?
A munkaerő-kölcsönzési és a magán-munkaközvetítői tevékenység nyilvántartásba vételéről és folytatásának feltételeiről szóló 118/2001. (VI. 30.) Kormány rendelet 10.§ (e) bekezdés 3)pontjában foglaltak szerint, a magán-munkaközvetítő a tevékenységéért a munkát keresővel szemben díjat, költséget nem számolhat fel.
Semmilyen formában- még egy erkölcsi bizira, vagy eü könyvre sem kérhet el egy huncut buznyákot sem.
A ezért pénzt kér, akárhogyan is szépíti és hiába magyarázza, meer jogszabályba ütközik a cselekménye.
Olvasnivaló:
Diákszövetkezetnél én is fizettem anno 1000 Ft-ot, de ott visszaadják, amint kiiratkozunk. Ez viszont nem diákszövetkezet.
A cég nevét meg nem tudom, mert nem mondták, csak egy címet adtak. Nem tudom, érdemes-e elmenni, mert van jelenleg munkám, csak nagyon keveset fizet, ezért akarnám lecserélni, ősztől meg megyek egyetemre. De ha nem biztos, inkább nem kockáztatnék, úgyis csak 1 hónapról van szó. Csak nem mindegy, hogy mennyit tudok félretenni.
A munkaügyi kpban az első amire figyelmeztetnek hogy soha SOHA ne fizessünk regisztrációs díjat sehol!
Ha dolgozni akarsz keresd fel a munka.hu-tvagí azt a munkaügyi központot ahová tartozol!
Sosem fog kiderülni, amíg nem tapasztalod meg. Vagy nem jön valaki, aki konkrétan róluk ír tapasztalatot, de ehhez meg kellene adnod kiről van szó.
Rengeteg a csaló, de azért nem mindenki. Megkérdezted, mi a garancia arra, hogy másnaptól lesz munkád? És mi történik a befizetett pénzzel, ha mégsem?
Kérdd el a cégjegyzékszámukat, azt le tudod ellenőrízni pl. a feketelista.hu-n vagy az e-cegjegyzek.hu-n, hogy egyáltalán léteznek-e, mióta?
További ajánlott fórumok:
- Hogyhogy ezen a néven regisztráltál a Hoxán?
- Vanak az oldalon regisztrálva Borsodiak?
- Mi indít arra egy férfit, hogy pl. a Hoxa (női) magazin oldalon regisztráljon?
- Miért regisztrálnak és leveleznek más nőkkel társkereső portálokon a normális párkapcsolatban élő férfiak?
- A férjem egy társkereső oldalon regisztrált. De azért már nem ez lenne első csalódásom benne... Mit tegyek?
- Ebay-es rendelés, regisztráció, tapasztalatok