A henna az SZÍNEZŐ, tehát nem lehet vele világosítani. Amit nézel, azzal egy amúgy is szőke hajnak lehet más árnyalatot adni, de a sötétebbel nem fog semmit kezdeni. Arra a festék való.
Szőkére nem tudod festeni a hajad csak és kizárólag növényi összetevőkkel. A henna csak vörösre fest, az indigó kékre (önmagában). A kettő keverékéből lehet barna árnyalatokat elérni. Van egy harmadik növény, a cassia. Nos ez alapban színtelen, de ha citromlével, kamillateával kevered, akkor élénkíti a szőke színt. De festeni nem fest!
Nézd meg, hogy mi van még abban az állítólag csak növényi alapú festékben. Szerintem az összetevők közt találsz bőven kemikáliát.
vannak növényi szőke hajfestékeke, legalábbis a fotón pl szahara szőke, arany szőke stb. szőke árnyalatok vannak. Azért érdekelne, hogy ezek befogják a hajat, vagy csak kamu az egész. Mivel elég drága egy doboz ilyen festék, és nekem kettő kellene, érdekelne, hogy próbálta e valaki.
Sajna nincs olyan növény, ami szőkítene. A cassiát nevezik szőke hennának, de az inkább csak ápol, sima henna nélkül nincs színező hatása. Az eredetileg szőke hajnak ad egy kis hamvasságot, de nem festi szőkére a sötétebb hajat. Én most kísérletezgetek vele, de alapból hennavörös a hajam már vagy két éve.
Át szeretnék térni a növényi hajfestékre, de tartok tőle, hogy bár a dobozon szőke nő mosolyog rám, én mégis vöröses leszek, főleg mivel mind henna alapú.... Van aki már próbálta?