Munkaügyi jogásztól kérdezem: Mi számít jogtalan jövedelemnek? (tudásbázis)
Nem kapott több milliót, hanem a vonzata ennyi.
Mellesleg akkora nyugdíjat nem kap senki az országban, hogy vissza tudjon ennyit fizetni!!! A nyugdíj maximalizálva van!
Köszönöm a privit.
Amit kaptam, abból kiderül, hogy csak akkor tudják visszakövetelni, ha büntető eljárást "csinálnak" belőle.
És megcsinálták! Csalás a vád. Szuper ugye?
Ez az egész ügy 2004-re nyúlik vissza. Azóta követelik, bíróságon van az ügy sajnos.
Az ügyvéd is azt mondja, hogy vissza kellett volna fizetnünk. De miből, hogyan? 30 napon belül, több milliót! Képtelenség volt. Ezért átment az ügy a bíróságra.
Szerintem nem kérhetik vissza! Mi is voltunk ilyen helyzetben és addig mentünk míg kiderült, hogy a munkáltató hibázott és nem kellett visszafizetni!
Bizony így van! A mai világban hátrány ha valaki becsületes!
Hát ha tudta volna, hogy jogtalan, akkor biztos, hogy át sem vette volna.
Egyenes, becsületes ember. De ebben az esetben ez sajnos hátrány.
Szia!
Én mondjuk nem vagyok jogász de úgy tudom, hogy csak akkor kérhetik vissza a pénzt ha Apukád tudta, hogy jogtalanul vette fel!
Mivel nem az Ő hibája volt szerintem nem kérhetik vissza!
De ha jogtalan volt lehet kérni részletfizetést!
Érdemes mindenképpen utánanézni!!!!!
Édesapám tavaly előtt ment nyugdíjba, és most kapott felszólítást, hogy fizesse vissza a jubileumi jutalmát, mert tévesen utalták ki neki a vállalattól.
Kérdésem:
- Van-e joguk visszakérni, és ha igen, mennyi idő után?
- Ez a pénz a nyugdíját is megemelte, lehet-e a nyugdíjat visszamenőlegesen visszakövetelniük, és lecsökkenteniük?
További ajánlott fórumok:
- Nagy vágyam passzív jövedelemből megélni és életem...
- Hogy lehet jövedelem nélkül hagyni egy nyugdíj előtt álló idős embert?
- Júliustól a köztisztviselők már nem kapnak jövedelem kiegészítést?
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- GYED - Munkaügyi hivatal. Nagyon fontos!! Január 1-től nem jár GYED
- Az ösztöndíj jövedelemnek számít az energiatámogatás szempontjából?