Mit tegyek, ha nem akar visszavenni a munkáltató gyes alatt? (tudásbázis)
Hát igen én is ebben bíztam, de sokan mondták, hogy attól még kirendelhet és ez nem elég indok a felmondásra.
Most mennem kell, de még visszajövök.
Szióka!
Neked van egy érvényes munkaszerződésed, amelyben meg van határozva a munkavégzés helye. Amennyiben más helyre akarnak áthelyezni, akkor munkaszerződést kell módosítani. Te ezt nem tudod elfogadni, mert aránytalanul nehezebb lesz a helyzeted( távolság). A munkáltató nem tud mást tenni, mint rendes felmondással megszünteti a munkaviszonyod, indokolva, jár az elmaradt szabdságod, felmentési idő, felmondási idő.
Ááá, ezek titkos infok...
Na jó, egyet elmondok h legyen tanúlságos: vkinek a táskájába idegen pénztárcát csempésztek, és ráfogták h lopott... csak h fegyelmit kaphasson...
Durva! Résen kell lenni!
Semmiképp ne írj alá közös megszüntetést!!!!
Indokoljanak csak... de ez sehogysem TÖRVÉNYES!
Lehet lesz vmi mézesmadzag (több pénzt ígérnek majd - ált ez szokott lenni), de NE MENJ BELE!
Persze. Logikus.
Most voltam egy továbbképzésen, kemény dolgokat hallottam! :(
És marhán figyelj oda, mert fegyelmit gyakorlatilag bárkinek lehet adni, elég egy apró kis sérelem...
Jó kérdés és jogos a felháborodás...
És igazából a kirendelés is úgy kivitelezhető, ha vkinek a helyettesítése céljából történne (max 6 hó tartamra), de gondolom ezt papíron így hoznák ki...
Nem véletlen nem akar felmondani! Mert minden törvény téged véd.
Az utazás nem számít bele a munkaidőbe.
:-((
Viszont ha tényleg elküld akkor ki lehet váltani a START PLUSZ kártyát, amivel azért könnyebb elhelyezkedni.
Ha nem változik a munkakör, akkor átmenetileg kirendelhet! Asszem max fél évre.
Viszont ha bármi módosul, akkor a te beleegyezésed, aláírásod kell!
Én úgy tudom GYES után még 1 évig védve van a munkavállaló. Vagy mégsem?
Végülis, a mai világban semmi sem biztos.
További ajánlott fórumok:
- A munkáltató köteles visszavenni GYED után abba munkakörbe amiből elmentem?
- Köteles visszavenni a munkáltatónak?
- Mit tegyek ha anyagilag átvert a munkáltatóm! Valamint tudok a szabálytalanságokról.
- Gyes alatt a munkáltató nem köteles visszavenni, csak a 3 év után?
- GYES után a munkáltató mennyi időre köteles visszavenni?
- Veszélyeztetett terhesség miatt táppénzen vagyok, de a munkáltatóm még nem adta le a papíromat. Mit tegyek?