Mit tegyek a futómuskátlival, hogy túlélje a telet? (tudásbázis)
Én évek óta így csinálom:
Augusztusban letördelem a zsenge hajtásokat, majd tejfölös bögrékben gyökereztetem(földbe dugom egyből), így teleltetem. 10-ből 9 megmarad. Tavasszal ezeket ültetem ládákba (erdei földbe). Minden ősszel kidobom az elöregedett töveket, az új hajtásokből lesz tavasszal szép muskátli. Este teszek fel képet! A teraszról pl földig ér a muskátlim:-)
Vígasztaljon , nekem sem sikerült az összeset átteleltetni. Ami átvészelte a telet azokból is kettő lett szép a nyáron, a többi satnya maradt.
Többet nem is fogok vele küszködni.
Sajnáltam kidobni őket ősszel, mert olyan szépek voltak.
Q2113
Kertészet kérdés:
Futó muskátli teleltetésével és metszésével kapcsolatban érdekelne minden teendő!
Dr. Helyes Lajos szakértő válasza (Kertészet témakör):
Teleltetés előtt vágja vissza kb. 10 cm-re és ezt követően száraz hűvös helyen (10-12 C°) teletetheti. Havonta 1-szer kevés vizzel öntöze meg.
Nekem se sikerült még!:(
Állítólag vissza kell vágni és fagymentes helyen néha-néha locsolgatva kell tárolni. Vagy kissé melegebb helyen..
szerintem felesleges kínlódni,ha meg is maradna biztos nem olyan lenne,amit vársz.Nem virágozna úgy (vagy sehogy) silány példány lehet belőle...kár a fáradozásért...szerintem
De lehet hogy van csódamód:o)
Eddig egyetlen megkérdezett ismerősömnek sem sikerült átteleltetni a futómuskátlit. A sima muskátli mindenkinek áttelel, de a futóval mindenki befürdött.
Mit tegyek?
További ajánlott fórumok:
- Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek?
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Megcsaltak most mit tegyek?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Szerintetek van okom a féltékenységre? Mit tegyek?
- Letört egy nagy hajtás a futómuskátlimról, ami tele volt új bimbókkal. Megmenthető v. hogy, le lehet gyökereztetni?