Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit szóltok a DÁP-hoz? fórum

Mit szóltok a DÁP-hoz? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
125. Ildi
ma 13:26
Digitális állampolgárság= kontrol. Persze szépen tálalva...🙂
124. apeeng (válaszként erre: 119. - Globus)
ma 13:24
Az üfkapu+ telepítése előtt elolvastam a magyarázatot, melyből kiderült, hogy év végén abból is kivezetnek, és csak DÁP lesz.
123. apeeng (válaszként erre: 115. - Globus)
ma 13:19

12 perc alatt végeztem úgy, hogy otthon kellett beírnom néhány személyes adatot(ez a kontroll miatt kellett, hogy én vagyok én)

szóval ebből kiderült, hogy van alkalmas eszközöm(A80), villámgyorsan ment minden.

megdöbbentő, mi mindent tud ez a digitális valami..

ahogy végignéztem, mindent tud...a rendőrnek nem kell se jogsi, sem személyi, sem forgalmi, a biztosítás is benne van, meg még sok minden

most megnézem, az eszt-t ismeri-e?

122. globus (válaszként erre: 120. - ,zumba)
ma 10:34

Tkp. ha valaki nem nézi meg, azaz nem küldi vissza, azt érvényesnek tekintik.

Nem szeretem itthon bekapcsolni a gépet, ezért húzódozom. Munkahelyit meg inkább nem vonnám bele.

121. ,zumba (válaszként erre: 110. - Regin_a)
ma 09:30
Megkérdeztem: a tárhelyet is meg kell szüntetni. A fotelből történő ügyintézésnek is vannak tárgyi feltételei.
120. ,zumba (válaszként erre: 119. - Globus)
ma 09:23

Egyetértek, az szja szempontjából fontos lenne. Bár sokan nem nézik meg, 1-1%-ot sem utalnak, jól van az úgy, mondják.

Remélem sikerrel végződik az újabb próbálkozásod!

119. globus (válaszként erre: 118. - ,zumba)
ma 08:46
Azért az adóbevallás tervezete rendkívül kényelmes dolog, jó lenne továbbra megkapni. ÜF+-ra ráfekszem még, nehezen szánom el magam. DÁP-hoz nincs megfelelő informatikai eszközöm, bízom benne, erre találnak ki még valamit, mert sokan vagyunk. Nem hiszem, hogy rákényszeríthet százezres telefon vásárlásra
118. ,zumba (válaszként erre: 110. - Regin_a)
ma 07:22
A tárhely még megmarad és ami oda érkezik azt nem tudom megnézni, mivel megszünik az ügyfélkapu. Ha az ük+ is csak jövő évben lesz érvényben, akkor teljesen felesleges a fordító által lefordított akármit letölteni. Egyébként is meggondolom mit töltök le.
117. globus (válaszként erre: 116. - Birebora)
ma 01:42
Ez van az EESZT esetében is. Ha leáll, akkor nincs vényírás, e-beutaló, lelet feltöltés, lekérdezés, még patikai gyógyszerkiadás sem. Gyakorlatilag korlátozott a betegellátás. Addig kockás füzet, majd pótlás.
ma 00:54
Nem is tudom miért erőltetik ennyire. Egyszer valami rendszer leállás vagy bármi zavar és dől minden.
115. globus (válaszként erre: 113. - Apeeng)
tegnap 21:31
Ha ott regisztrálnak, akkor sem fogod tudni használni, ha az eszközök nem alkalmasak...
tegnap 21:23

2,5 örába tellett, mire "digitális" lettem. Szóval kapja be mindenki,aki ennek a rendszernek a fejlesztője, kivitelőzője volt!

Kívánok neki mindent, amire gondolok! Az érte kapott összeget költse amire gondolom! Hogy képzelik a 60 felettiek erre alkalmasak, képesek? Elég volt megtanulniuk a kártyával és az ügyfélkapuval kapcsolatos alap lépéseket! Probléma és kiadás lesz a nav bevallás , törékeny között. Alól nem is beszélve, hogy a telefonjuk nem alkalmas a progihoz...

113. apeeng
tegnap 21:07

holnap megyek DÁP-ra regisztrálni a közeli kormányablakba.

kiderült, hogy egyik mobileszözöm sem felel meg a követelményeknek..az egyik 4, a másik 7, a harmadik android 9. szégyenszemre a nejem android 11-esét kértem el.

holnap lesz az igazság pillanata.

112. Regin_a (válaszként erre: 111. - Attis72)
tegnap 18:58

Azt hiszem csak setup-kor, hogy később is, arra már nem emlékszem

Én maradtam a TOTP-nál, bár ott az idő nem állitható

Dühöngtem egy sort

Nem tudtam az Üf-re belépni pedig kértem uj jelszót párszor

1818, a hölgy elmondta hogy persze nem, ha van Üf+om azzal megszünik a sima Üf

111. Attis72 (válaszként erre: 107. - Regin_a)
tegnap 18:34
Ezt nem tudtam de hasznos😀Köszi
110. Regin_a (válaszként erre: 109. - ,zumba)
tegnap 17:59

Helyesebben az Ügyfélkapu regisztrációdat, nemde?

Mert azt online is törölheted

Belépsz-Saját adatok-Beállitások-ügyfélkapu megszüntetése és hátradőlsz a fotelben :)

Én inkább megpróbálnám a ÜF+ regelni, jó az néha, kenyeret meg nem kér. Fotelböl hosszabbitattam meg a jogsimat, nem kellett a hivatalba bemenni

109. ,zumba (válaszként erre: 108. - Regin_a)
tegnap 17:15
A tárhelyet töröltetni.
108. Regin_a (válaszként erre: 106. - ,zumba)
tegnap 17:00

Mit akarsz ott elrendezni?

A telepitést/regisztrációt Attis alant tökéletesen leirta. Tény, ha szóban/telefonon végigvezetnek hasznosabb

Korábban irtam a 1818-nak hogy ugyan már lesszives lrthetően és magyarúl elmagyarárni emilben

Tegnap kaptam egy kimeritő választ a TOTP.APP-pa okosteló nélkül

Köszöntem, de már megoldódott

107. Regin_a (válaszként erre: 101. - Attis72)
tegnap 16:07

Fontos, hogy erre mindössze 30 másodpercünk van""

Az a 30 sec. simán átírható 60 másodpercre is, nagyobbra nem próbáltam

106. ,zumba (válaszként erre: 97. - Regin_a)
tegnap 15:05
Köszönöm az információt. Remélem elérem az ügyintézőt azon a bizonyos telefonszámon és elrendezem.
105. LBO (válaszként erre: 1. - Attis72)
tegnap 10:06

Hagyd a DÁP-ot egyenlőre. Ügyfélkapu+ -ba regisztrálj.

Nekünk épp most jött az email, melyben főispán úr felajánlotta a kormányablak segítségét, de köszönjük, egyenlőre nem élünk vele.

A DÁP szolgáltatás idén szeptembertől elérhető, de 2025-ben egy csomó új funkcióval fog bővülni. Had jöjjenek ki a "gyerekbetegségei". Majd jövő ilyenkor visszatérünk a regisztrációra. Addig marad az ügyfélkapu+.

104. Attis72
tegnapelőtt 18:24
24.hu-s megoldás de nekem simán ment
103. Attis72
tegnapelőtt 18:22
A verifyr-re minden ügyfélkapu belépéskor be kell jelentkezni hogy a bizti kódot megkapjuk...
102. Attis72
tegnapelőtt 18:21

Bocsi az előbb nem taglaltam..... Ez a telefon nélküli megoldás...

Beállítás lépésről lépésre

Kezdésnek látogassunk el a verifyr.com oldalra, és itt a Sign Up gombra kattintva készítsünk egy profilt az e-mail címünk és egy minél erősebb jelszó megadásával. Ha ez megvan, a megadott e-mail címre érkezik egy levél, amiben szerepel egy link, amit lekattintva aktiválható a frissen létrehozott profil. Ezután használható a Verifyr felülete, ahol az alábbi lépéseket kell követni:

1. A bal oldali menüben kattintsunk a One-time passwords opcióra.

2. A betöltődő új oldalon kattintsunk a felső Setup gombra.

3. Ezt követően megjelenik egy felület, ahol számos rubrika várja, hogy foglalkozzunk vele. A

4. Method nevű részhez ne nyúljunk, az maradjon Time-based (TOTP), a Secret nevű opcióhoz egyelőre ne írjunk semmit, a Set a label dobozhoz annak a személynek a nevét érdemes írni, akihez tartozik az Ügyfélkapu+, míg a Set an issuer opcióhoz azt javasolt odaírni, hogy Ügyfélkapu+. A Period in seconds, az Algorithm és Digits rubrikákban ne változtassunk meg semmit.

5. Nagyon fontos, ezen a ponton álljunk meg, és egy újabb böngészőablakban nyissuk meg az ugyfelkapu.gov.hu oldalt.

6. Itt kattintsunk a Bejelentkezés gombra.

7. Válasszuk ki az Ügyfélkapu opciót, és adjuk meg az Ügyfélkapuhoz tartozó felhasználónevet és jelszót.

8. A betöltődő oldalon válasszuk az Ügyfélkapu+ igénylése opciót.

9. Az új lapon kapunk egy QR-kódot, illetve egy olyan szöveget, ami az okostelefonos alkalmazásra utal. Ezeket hagyjuk figyelmen kívül és kattintsunk a kék Nem tudom beolvasni a kódot feliratra.

10. Ezt megtéve kapunk egy 16 jegyű, betűkből és számokból álló kódot (ezt érdemes biztos helyre külön feljegyezni, később még szükség lehet rá). A kódot másoljuk ki, lépjünk vissza a Verifyr felületére, és a kódot illesszük be a 3. pontban említett Secret nevű rublikába. Ha ez megvan, akkor a lap alján kattintsunk a kék Create TOTP (TIME-BASED) gombra.

11. Ezt követően a One-time passwords menüpontot lekattintva megjelenik a frissen beállított TOTP, a fent megadott információkkal. Itt meg kell nyomni a Generate gombot, ami készít nekünk egy 30 másodpercig érvényes hatjegyű kódot. Ezt ki kell másolni, majd visszalépni az Ügyfélkapu+ regisztrációs lapra.

12. Itt adjuk meg az Ügyfélkapu jelszavunkat, az Azonosító megadása rubrikába pedig másoljuk be az előző pontban említett kódot, végül nyomjuk meg a Tovább gombot. Fontos, hogy erre mindössze 30 másodpercünk van, ennyi ideig érvényes a legenerált kód, ha ezt túllépjük, a rendszer nem enged be a megadott számsorral, újat kell létrehozni, és ismét próbálkozni.

13. Ha mindent jól hajtunk végre, akkor sikeresen megtörténik a kétfaktoros azonosítás beállítása. A betöltődő új oldalon szerepel egy törlőkód (ezzel törölhető a későbbiekben az Ügyfélkapu+ regisztráció), ezt mindenképpen érdemes lejegyezni, majd kipipálni az erről szóló fehér rubrikát, végül megnyomni a Befejezés gombot.

101. Attis72
tegnapelőtt 18:09

Beállítás lépésről lépésre

Kezdésnek látogassunk el a verifyr.com oldalra, és itt a Sign Up gombra kattintva készítsünk egy profilt az e-mail címünk és egy minél erősebb jelszó megadásával. Ha ez megvan, a megadott e-mail címre érkezik egy levél, amiben szerepel egy link, amit lekattintva aktiválható a frissen létrehozott profil. Ezután használható a Verifyr felülete, ahol az alábbi lépéseket kell követni:

A bal oldali menüben kattintsunk a One-time passwords opcióra.

A betöltődő új oldalon kattintsunk a felső Setup gombra.

Ezt követően megjelenik egy felület, ahol számos rubrika várja, hogy foglalkozzunk vele. A Method nevű részhez ne nyúljunk, az maradjon Time-based (TOTP), a Secret nevű opcióhoz egyelőre ne írjunk semmit, a Set a label dobozhoz annak a személynek a nevét érdemes írni, akihez tartozik az Ügyfélkapu+, míg a Set an issuer opcióhoz azt javasolt odaírni, hogy Ügyfélkapu+. A Period in seconds, az Algorithm és Digits rubrikákban ne változtassunk meg semmit.

Nagyon fontos, ezen a ponton álljunk meg, és egy újabb böngészőablakban nyissuk meg az ugyfelkapu.gov.hu oldalt.

Itt kattintsunk a Bejelentkezés gombra.

Válasszuk ki az Ügyfélkapu opciót, és adjuk meg az Ügyfélkapuhoz tartozó felhasználónevet és jelszót.

A betöltődő oldalon válasszuk az Ügyfélkapu+ igénylése opciót.

Az új lapon kapunk egy QR-kódot, illetve egy olyan szöveget, ami az okostelefonos alkalmazásra utal. Ezeket hagyjuk figyelmen kívül és kattintsunk a kék Nem tudom beolvasni a kódot feliratra.

Ezt megtéve kapunk egy 16 jegyű, betűkből és számokból álló kódot (ezt érdemes biztos helyre külön feljegyezni, később még szükség lehet rá). A kódot másoljuk ki, lépjünk vissza a Verifyr felületére, és a kódot illesszük be a 3. pontban említett Secret nevű rublikába. Ha ez megvan, akkor a lap alján kattintsunk a kék Create TOTP (TIME-BASED) gombra.

Ezt követően a One-time passwords menüpontot lekattintva megjelenik a frissen beállított TOTP, a fent megadott információkkal. Itt meg kell nyomni a Generate gombot, ami készít nekünk egy 30 másodpercig érvényes hatjegyű kódot. Ezt ki kell másolni, majd visszalépni az Ügyfélkapu+ regisztrációs lapra.

Itt adjuk meg az Ügyfélkapu jelszavunkat, az Azonosító megadása rubrikába pedig másoljuk be az előző pontban említett kódot, végül nyomjuk meg a Tovább gombot. Fontos, hogy erre mindössze 30 másodpercünk van, ennyi ideig érvényes a legenerált kód, ha ezt túllépjük, a rendszer nem enged be a megadott számsorral, újat kell létrehozni, és ismét próbálkozni.

Ha mindent jól hajtunk végre, akkor sikeresen megtörténik a kétfaktoros azonosítás beállítása. A betöltődő új oldalon szerepel egy törlőkód (ezzel törölhető a későbbiekben az Ügyfélkapu+ regisztráció), ezt mindenképpen érdemes lejegyezni, majd kipipálni az erről szóló fehér rubrikát, végül megnyomni a Befejezés gombot.

Galéria

tegnapelőtt 15:47
Ha már annyira kell csinálják meg érthetően és normálisan.
99. ,zumba (válaszként erre: 97. - Regin_a)
tegnapelőtt 09:22
Ez is értelmetlen megoldás. Ha megszűnik egy szolgáltatás, akkor ami vele kapcsolatos az is megszűnik -szerintem. Ha meg nincs új elérhetőség létrehozva, azt is látni kell-kellene ebben az összekötött rendszerben.
98. Plútó00777 (válaszként erre: 91. - ,zumba)
dec. 1. 19:29

Sztk ban mondjuk anélkül is tudok annak örülök.

Úgyet intézni ritkábban kell,évente párszor.

A vak is /aszonta/ hogy meglátjuk.

👍

97. Regin_a (válaszként erre: 94. - ,zumba)
dec. 1. 18:26
Ahhoz törölni kell a sima ÜF-t, mert azt hiszi a NAV hogy megkaptad a fizetési felszólitást
96. Regin_a (válaszként erre: 93. - Regin_a)
dec. 1. 18:23

Kiszálltam, bezártam mindent és elkezdtem az ÜF+-t

Már a sima sem működik, még a user nevet sem fogadja el meg új jelszót akar kéretni velem

Most kértem és kaptam. beirásnál csillagok helyett láttam a karaktereket

Ez a szerencsétlen

[link]

csak ontja az uj jelszavakat de egyik sem megfelelő

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook