Milyen tapasztalataitok vannak a X.kerületi Bajcsy-Zsilinszky kórház szülészetéről? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok! Aki mostanában szült a Bajcsyban, tudna írni egy hasznos listát, hogy mi az amit kérnek a szüléshez illetve majd az ott tartózkodás idejére?
Babára, mamára egyaránt érdekelne!
Köszönöm előre is!
Azért ezt olvasva nagyon örülök, hogy végül nem merünk ebbe a kórházba menni. Sajnos az ember nem tudhatja, hogy kinek a kezébe kerül. 😢😢 Nagy kár, mert kétszer is voltam bent sürgősségin és mind a két esetben nagyon normális orvosok láttak el. Csak az ember kockáztatni meg nem mer, mert mást is kifoghat.
Hónapokkal ezelőtt egyébkent borzalmas állapotban volt a szárny. Azóta felújították vajon?
Szia! Nekem személyes tapasztalom nincs. Pár hónapja náluk jártam covid oltás miatt, és akkor kérdezgettem ott az oltási ponton. Mondta egy dolgozó, hogy mindkét babája ott született és nagyon jó élménye volt.
Illetve külön oda is jött egy hölgy hozzám a sorból, hogy hallotta a kérdésem. Neki is két baba született ott, szintén pozitív tapasztalatokkal távoztak.
Szia!
Jujj, de jó!! Köszönöm szépen! Nagyon kiváncsi vagyok. 😊
Szia! Ez nagyon szuperül hangzik! Megkérdezhetem, hogy kinél szültél?
Amúgy fotók alapján szépnek tűnik az osztály. Meg úgy láttam, hogy nagyon rendben vannak a vajúdó szobák.
Mesélsz picit a nagy napról? Köszönöm! 😊
Nagyon koszi :)))))
Nektek pedig jó egészséget :-)
Szia!
K. G. volt az.
Könnyű szülést kívánok!
Szia Pöttyös Panna, megírnád h ki ez a penzehes doki? Csak.mert en is ismerek ott egyet. Elég ha a monogramjat :)
Erosen gondolkodom h mi is szuleszt fizetunk csak.
Koszi!!!
5-én megszületett a kislányom a Bajcsyban. Szülésindítás volt, de mivel nem tágultam, császár lett a vége. Fogadott orvosom és szülésznőm volt. Ehhez mérten teljesen korrektek és kedvesek voltak. A szülésznőt, Fülöp Ilonát csak ajánlani tudom. Nagyon elégedett vagyok vele mind szakmailag, mind emberileg.
Maga a kórház hagy némi kívánnivalót maga után. A látogatási rend túl laza. Elvileg 8-20-ig van, és a szobába csak két ember mehet be max fél órára. De valójában mindenki akkor jön-megy, amikor akar. Kétágyas szobában voltam, egy komplett kínai családdal, akiket az sem zavart, hogy pihennék vagy szoptatnék. Senki sem szólt rájuk.
A csecsemő gondozási elvek kissé regimódiak. Egyből elviszik a babát megfürdetni, simán adnak neki tápszert, hason altatják a babákat, stb. Szerencsére azért rooming-in rendszer van, tehát bármennyit az embernél lehet a babája, és bármikor visszaviheti, ha pihenésre van szüksége. A csecsemősök kedvesek, segítőkészek. A szoptatós nővér napi kétszer körbemegy hétvégén is.
A sima nővérek viszont nem nagyon törődnek semmivel. A véres derékaljat nem cserélték le, a katétert elvették, mikor még nem tudtam lábra állni. Lehordtak, hogy nem ettem meg a vacsorát, mikor az asztalig sem tudtam elmenni. A kötésemre a kórházi tartózkodásom alatt senki egyszer sem nézett rá. Alig vártam, hogy végre hazamehessek.
A doki elég pénzéhes. Akinek nem a választott orvosa, de ügyeletben nála szül, azt is a magánrendelésére hívja vissza varratszedésre ezzel jelezve, hogy várja a borítékot. Amúgy fogadott orvosként a sima szülés és a császár is 150 nála.
Szia!
Most így hirtelen csak azt tudom megmondani, hogy a terhesgondozás ultrahanggal 20000 Ft. Ultrahang nélkül talán 12 vagy 14, nem emlékszem pontosan. Viszont 12. hét előtt valamivel kevesebb. Az NST 3000 Ft. A szülés 150000 Ft, ha császár, akkor talán 190000 Ft. Bocs, hogy nem tudok pontosabb infót adni, de a 20 és 150 az tuti.
A neheze még csak most kezdődik :D Innentől életed végig aggódni fogsz :D
Igen, én is a Medikardba járok. Nagyon korrekt hely. Mondjuk kicsit drágább, mint más magánrendelések, de tényleg kulturáltabb is. Szedek Gravidát, vasat, Mg+B6-ot és kalciumot minden nap. Ezen kívül néha omega3+E-vitamint, meg 1500-as C-vitamint. A vas és a kalcium a terhesség második felében nagyon fontos. Addig elég, ami a terhesvitaminban van (a Femibionban egyik sincs!). Nekünk is első baba, úgyhogy parázok én is rendesen :)
Ha a szédülés megmarad, lehet, hogy vérszegény vagy. Akkor kezdj el előbb szedni vasat nagy dózisban.
Nekem is az orvos volt a fontos. Meg is jártam párat, mire itt kötöttem ki. De megnyugtat, hogy jók a tapasztalatok a kórházzal kapcsolatban is :)
Akkor már a nehezén túl vagy, mostmár elrepül az az idő, úgyhogy élvezd ki 😊
Gondolom te is a Medikardba jársz akkor, írtad hogy magánrendelésre jársz a doktor úrhoz. Múlt héten voltunk ott először, meg voltam vele elégedve, mondjuk mondta a doki, hogy később a kórházban fog uh-ozni. Szedsz valamilyen vitamint? Első babád egyébként? :)
Én most épp nagyon jól vagyok, az elmúlt hetekben volt nagyon erős hányingerem, szédültem, de ezt ki kell bírni a cél érdekében :)
Az első babánkat várom, ezért sok bennem az aggodalom, de nem akarom túlgondolni a dolgokat :D
Az egyik barátnőm három babát is itt szült a Bajcsyban, úgyhogy szerintem megbízható hely, meg számomra az orvos volt a lényeg, meg hogy lehet szülési pozíciókat választani/változtatni, és végig veled lehet a baba. :)
De jó, hogy hallottad a szívhangját :) Az olyan megnyugtató. Hogy vagy? Én a 7. héttől voltam nagyon rosszul :S
Én már 26 hetes vagyok kereken. A fáradékonyságon kívül szerencsére minden rendben, jól érzem magam. Kezdek kicsit nehezen mozogni, pedig hol van még a vége :D
Szia
Gratulálok a babához! :)
Jó olvasni, hogy megbízható a főorvos. Elvégre az én dokim közvetlen felettese :) Mivel én szülök előbb, majd beszámolok a tapasztalataimról.
Senki?
És senki nem is tervez idén ott szülni?
Sziasztok!
Van valakinek friss tapasztalata a Bajcsy szülészetével kapcsolatban? Dr. Kardos Gábor osztályvezető helyettes főorvoshoz járok magánrendelésre. Nekem eddig nagyon szimpatikus.
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház szülészete
- Jahn Ferenc Kórház szülészete
- Vélemények a X. kerületi Bajcsy kórház szülészetéről
- Tapasztalatok alapján, a Bajcsy-Zsilinszky kórház szülészetén melyik szülésznőt ajánlanátok?
- Tudtok nekem orvost ajánlani a Bajcsy-Zsilinszky kórházban? Milyen a szülészeti osztály?
- Mik a tapasztalatok a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórház szülészetéről?