Mi a teendő, ha az apuka szünetekben nem viszi el a gyerekeket? (beszélgetős fórum)
Igen, sajnos már látszik rajta, hogy megviseli:(
Kb 2 hete majdnem minden este sírva mondja, hogy ő apukájához akar menni:((( A szívem szakad meg érte! De nem tudok mit tenni.
miután joga lenne a láthatásra, de nem töri magát érte, ezért a jogaival sem él. kötelezni meg nem lehet rá.
szép lassan el fog távolodni tőle a kisfia, a kislánnyal meg nem is épithet igy rendes kapcsolatot, kvázi idegen lesz neki az apja.
viszont a kisfiút biztosan meg fogja viselni.
Hát igen, én is csak a gyerekeket sajnálom, de nagyon! 3,5 éves és 1,5 évesek. A nagyobbik néha felhívja, de az a köcsög soha nem veszi fel a telefont, vagyis csak nagyritkán, utána meg sír-rí hogy a gyerek nem is akar vele beszélni. Vajon miért nem?
Köszönöm lányok, sajnos gondoltam hogy ez van, hogy neki csak jogai vannak, de kötelezettségei nincsenek! Szomorú!
Az enyémek apja egyetlenegyszer vitte el őket két napra,mert nem tetszett az új nőjének,hogy ott alszanak,így nem volt gond,hogy elvinné őket hosszabb időre is.Én nagyon nem bántam!
De a gyerekeket nagyon sajnálom,hogy így kibánt velük az apjuk.Meg még jobban is,de az már egy másik téma...
nem azt mondom, hogy ne vigye: kell, hogy vigye, adom szünidőben is, de nem vagyok hajlandó egy hátnél tovább távol lenni a gyerekeimtől, és punktum!
a rendszeres (kulccsszó) hétvégéknek viszont örülnék... csak a drága akkor jön, amikor éppen neki megfelel. pl. kétszer nem, egyszer igen, egyszer nem, kétszer igen, stb...aztán ha beleszólok, válogatott eszközökkel jön: rendőrség, bíróság, anyukája sms-ez, stb...
Szia!Ezzel én is így vagyok...örülök,hogy nem vitte őket(amíg vitte) sose papír szerint!
Neki néha egy egész nap is nyűg volt,de leginkább az új feleségnek:S
biztos nem erőltetném... örülj, hogy a hétvégéken legalább rendszeresen viszi!
egyébként én nem is engedném, hogy a papír szerint a szünidő felét egyhuzamban nála töltse, gondoljatok bele: az nyáron cirka másfél hónap!
ki se bírnám!
(de ő sem...)
Helló Aranyos!
És teljesen értem a témát.
Nálunk a következő a felállás:nem hogy szünetekben nem jön érte,hanem az adott hétvégéken sem.Ezt megfejelve azzal,hogy nagypapa jön vagy visszük hozzájuk ki,hogy a fiam láthassa őket.
A gáz az egészben,hogy időnként a fejét is tömik,nem hogy segítenének,még belénk is rúgnak hátulról,sumák módon.
Plusz,ezek a hét végék után a fiam szeme miután haza jön már este bevörösödik,viszket,gyullad,akkor irány a dr,vagy már van itthon rá csepp.
A nyáron onnan került kórházba 1 alkalommal.
És apuka úgy vitte be,hogy a gyerek már ödémás volt,és ki volt száradva,toxémiával.
3 napra rá tudtam meg, hogy elment dolgozni,majd én úgy is rendezem a gyereket,csakhogy mi itthon sem voltunk,nyaraltunk,mellesleg a picit sem tudtam kire bízni,úgyhogy látogatni mentem be minden nap,majd hoztuk úgy haza,hogy apuka mossa kezeit.
Ha felhívom apukát,rend szerint nincs itthon,kamionozik nem ér rá.
Nem a teljes fizetésére van bejelentve,hogy kevesebbet vonjanak.
És mi mosolygunk,ugrunk,hordjuk ki a fiamat hozzájuk.Közben sajnos a gyomrom kifordul tőlük,de a fiamat is néznem kell.
Mert ő látni akarja őket.
Nekünk ez az egész nyűg,mert csak kárunkra vannak.
Tavaly Nev.Tan.-ba hordtuk a fiamat,mikor az apja 1 évben 2-3 nap látta.De akkor is azt nézte az élettársára hogy költ,neki meg 1 pár zoknit sem vett,vagy 1 üdítőt.
Nehéz dolog ez.Nehéz lenyelni a sok keserűséget,főleg hogy ha mérlegelni kell.....
Szerintem semmit:-(
Nálunk egyáltalán nem viszi őket,és nem lehet mit tenni:-(
kár lenne erőltetni.
nem akarásnak nyögés a vége c. közhelyet tudnám példaként
Sziasztok!
Elváltam, van két pici gyermekem. Láthatással kapcsolatos a kérdésem. Az apuka nem akarja elvinni a gyerekeket a szünetek rá eső felében, csak a kötelező 2 hetenkénti hétvégéken. Pedig papír is van róla hogy mikor vihetné el.
Mit lehet ilyenkor tenni? Gondolom semmit, de hátha ti többet tudtok!
Köszi mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- Smink gyerekeken
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Hány éves kortól lehet külön szobába "költöztetni" a gyerekeket?
- Mik az esélyeim ha a férjem és szülei anyagiakkal akarják elvenni a gyerekeket?!
- Ha tényleg lecsökkentik a GYED idejét 1 évre, akkor hová teszik az emberek a gyerekeket és hova mennek dolgozni az anyák?