Mi a megoldása ennek a matek feladatnak? (tudásbázis)
Huh, irigylem az energiádat.
Képtelen vagyok utána járni, hogy helyes-e a megfejtésed. Ha igen, akkor gratula!
Ne furcsálljad a kiírást! Zseniknek kb. 2 pillantás alatt megvan, egyszerűbb halandók meg nyammognak rajta egy kicsit. Vagy többet. :D
Egyszerűen rá lehet jönni, hogy ha a #=1 és §=0.
mert ugye
*** + 1*10 = **0*
At első számban a 2. helyre,a tizesekhez csak a 9-es kerülhet, hiszen csak úgy lesz a végeredményben ott 0. Akármi mást adsz hozzá, nem kapsz nullát. Tehát *9* az első szám, amiben a &=9.
Innen tudjuk már:
*9* + 1910 = **0*
Mivel akárhányszázat is adsz 1910-hez, az nem lehet több 2808 (9-es már foglalt és 8-assal ennyi jönne ki,d e ez ugye nem jó). Azaz 2*0* valamennyi lesz az eredmény és mivel már csak @-ok hiányoznak, ezért 2202 a megoldás (292+1910).
De ezért furcsálltam a kiírást, mert ez kb 2 pillantás alatt megvan, 2 darab, egyszerű logikai lépés és megvan a megoldás.
Ha azonos jel azonos számot jelent, akkor helyi értéket is jelölnek a helyek?
4 különböző jel van, a legmagasabb helyi érték ezres. A megoldásban 5 szám van ezek egy jegyűek.
Milyen témakörben volt a feladat? Logikai úton vagy próbálgatással kell megoldani?
Vagy úgy, hogy
ha @=3, és #=1, §=0, akkor &= ?
Mert a megoldásokból nem derül ki? Ez egy összeadás, akkor egy 4 jegyű számot kellett volna megadni válaszul. Aminek ugye az első kettő és az utolsó számjegye ugyanaz. A megadott értékek alapján úgy ki lehetne logikázni a többit.
Nem érthető!:)
Huh, 1 kulcsmondatot nem olvastam...
Mármint h megoldásonként az 5 számból 2-nak a megoldásban szereplő @-nek és &-nek is benne kell lennie. Ebben az esetben az utolsó a jó (2,9 is benne). Ha csak a feladatkiírás részét nézem, ez a megoldás.
De akkor sem értem a kavart, h nem lehet § nem lehet 0. ???
"Annyit tudunk, hogy # = 1 és § = 0"
-><-
"de azt kikötötték,hogy nem lehet 0"
????
A megoldásokat sem értem, mert 4 jel van, a megoldásokban meg 5. Hm?
Amúgy ha csak azt nézzük, h # = 1 és § = 0 és @&@ + #§ = @@§@, akkor egyértelműen @=2, &=9, azaz 292+1910=2202. De ez tú egyszerű megoldás, mert 2 dologra kellett csak ránézni, és már ki is adta. vagy tényleg ennyi lenne?
szia!
nem értem a feladatot. az első mondatodban azt írod, hogy kikötötték, hogy a § nem lehet 0, a feladatleírásban meg azt írod, hogy azt tudjuk, hogy a §=0
Ne haragudj, nem kötekedni akarok, de ha ki van kötve, hogy § nem lehet 0, akkor miért írod, hogy #=1 és §=0? Most akkor vegyük alapvetően 0-nak, és úgy próbálkozzunk?
Vagy már az elején hülye lennék....? :)
Aki tud,kérem segítsen!Szerintem csak akkor van megoldás,ha a § helyére 0 kerül.de azt kikötötték,hogy nem lehet 0.Íme a feladat:
Fejtsd meg ezt a műveletet, melyben minden különböző jel különböző egyjegyű számot takar! Annyit tudunk, hogy # = 1 és § = 0. Milyen számok kerülnek a @ és a & helyére?
Válaszd ki, melyik felsorolás tartalmazza mindkét keresett számot!
@&@ + #§ = @@§@
A 4 megoldás közül kell választani:
3, 4, 6, 7, 9
3, 4, 5, 6, 9
2, 3, 5, 7, 8
2, 3, 7, 8, 9