Menstruáció előtti barnázás (beszélgetés)
Az biztos,h kell kitartás,mert sajnos ez esem megy/hat egyik napról a másikra.Barátnőmnek fél év kellett és spontán terhes lett,tegnap született meg a kisbabája.:-)
Én november óta szedem és tartok be mindent,22-én megyek kontrollra.Kíváncsi vagyok és bizakodó.:-)
Egy pontos megfogalmazás:
"
Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező válasz a célsejtek részéről csökken, azaz csökken a szőlőcukor felvétele a sejtekbe, tehát nő a vércukor-szint. A szervezet ezt a válaszcsökkenést az inzulin jel nagyságának emelésével tudja korrigálni, tehát az inzulin termelése fokozódik. Kialakul az inzulin rezisztenciához kapcsolódó állapot, melyet hyperinzulinémiának nevezünk, és jellemzője a jelentősen megemelkedett inzulin szint a vérben."
Mára már népbetegség. Fenyegető veszély jelent, mivel előszobája a 2-es típusú cukorbetegségnek.
Sok nő sikertelenül próbálkozik teherbe esni, aminek hátterében ez áll. Valamint szorosan kapcsolódik hozzá a policisztás ovárium szindróma.
Az endokrinológus küldött el a nőgyógyászomhoz, de mivel ő nem nagyon volt hajlandó foglalkozni velem, ezért kezdtem másik nőgyógyászt keresni. (még ultrahangot sem volt hajlandó csinálni)
Ezt a kezelést írta fel a dokinéni is. 1200kalória és 120gramm szénhidráttal. Sajnost ezt eddig nem sikerült tartani, de a 140grammot igyekszem. Eddig 10kilótól szabadultam meg, és még 30tól szeretnék. Nem hajtom a tatárt, mert tudom annak nincs értelme. A mozgás a derekam miatt néha nehézkessen megy, de igyekszem heti 3-4* 30-40percet mozogni.
Az Ir-rel igenis van teendő. Látszik már az éhomi inzulinodon is. A cukrod is lehetne kevesebb, 4-5 között.
A barnázás lehet progeszteronhiány, ami valószínű lehet az IR miatt.
Az inzulinrezisztencia feltehetően nem magában áll, hanem magával hozta a Pcos-t, mivel ahogy írtad nem jó az Fsh/Lh arányod (1:1-nek kellene lennie).
Ne csak másik nőgyógyászt keress, hanem endokrinológust is, vagy olyan nőgyógyászt, akinek szakterülete a Pcos.
A kezelési mód pedig: Metformin alapú gyógyszer + diéta (megfelelően elosztott szénhidrát) + mozgás (heti 3X 30 perc).
Nekem is hasonló,bár a te 120ad jobb az enyémnél...Most kezdtek kezelni?Mennyi metet kapsz?
A barnával annyi összefüggésben lehet,h az inzulinnak van hatása a hormonokra...Ha simán lenne barnázás IR-t nem tekintve,akkor azt mondanák,h nem elég a progi...
"0" perces vc: 5,9 inzulin: 28,45
"120" perces vc: 5,9 inzulin: 49,98
Ezeket nézték 180 perces nem volt
sajnos nem normális,de kezdeni vele nem igen tudnak mit.:-/
Ettől még lehetsz babás.Az IR nagyobb baj.Leírod az értékeidet?