Melyik a legjobb arcradír száraz érzékeny bőrre, otthoni használatban? (tudásbázis)
Szia Corra!
Tutti vagy:))
Ad 1 én a Szt Ivesérzékeny bőrét használom és utána az Aloe Verának a Marine Maskját, majd a további rendes krémek , nappaki, hidratáló, ami pont kell.
De amitől kidőltem ez a porcukros változat. Isten uccse megcsinálom. Cuki pofa leszek!:)))
Köszi!:))
Szia! Attól függően, hogy milyen típusú arcradírt szeretsz hazsnálni, többfélét is tudok ajánlani:)
Ha a bolti szemcsés radírokat szereted, akkor ilyen bőrre nagyon jó a Stella Csipkebogyós vagy a szőlős, az Alverde sárgabarackos, A St. Ives érzékeny bőrre való, és még biztos van sok más, ami most nem jut eszembe:)
De ugyanilyen jó, ha a kedvenc arctisztító tejedből veszel egy kicsit, keversz bele porcukrot, és azzal dörzsölöd át finoman az arcod. Sokkal finomabb és jobb eredmény érhető el ezzel, mint sok drága bolti radírral:)
Száraz bőrre is lehet élesztős arcradírt használni: 2 dkg élesztő, egy mokkáskanályni zsíros krém, egy mokkáskanálnyi kukoricaliszt, és annyi víz, tej, vagy gyógytea, hogy szép vékonyan lehessen felkenni. Körkörös mozdulatokkal finoman le kell dörzsölni, ha megszáradt. Tévhit, hogy az élesztő csak a zsíros bőrre jó, mert minden bőrnek jót tesz, nyugtat, simít.
Kémiai, vagyis tej- és gyümölcssavakkal való hámlasztás otthonra általában nem ajánlott, a száraz, érzékeny bőrökre különösen nem. De van egy Apotheker nevű kénes, tejsavas arcradír-krém, az ajánlható otthonra is.
Remélem, tudtam segíteni:) Vagy nem ilyesmikre gondoltál?
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Melyik a tényleg bevált fehérítő fogkrém, ami nem okoz érzékenységet használat után?
- Fogszuvasodás ellen és fognyaki érzékenység ellen melyik a legjobb fogkrém?
- Mindennapos használatra házi cukrászatban melyik márkájú excentrikus konyhai mixer vált be legjobban?