Méhgyulladás esetén lehet-e dolgozni? (tudásbázis)
Tudom, de ez nagyon gáz. Még egy irodában hagyján, de ilyen helyen meg egyenesen bűncselekmény.
De most legalább pihensz egy kicsit.
Niki, ezt valamilyen baktérium okozza. Nyilván kevésbé valószínű, hogy ezt elkapják, mint egy torokgyulladást. De a baktérium benned van. Persze van bennem is, meg másban is, de ez most nálad akut gyulladást is okozott. Én is hordoztam évekig a streptococcust. Jópárszor mandulagyulladást okozott, jópárszor meg éppen nőgyógyászatit. Szóval legalább azt illene kivárni, amíg beszeded az erre rendelt gyógyszert.
Godolj arra, hogy te szeretnéd-e ha mondjuk a 7 éves gyerekednek olyan konyhásnéni adná az ebédet, aki ha mondjuk kicsit slendriánabbul mosott kezet, akkor a fiad komolyabb baktériumot is összeszedhet. Kb annyi eséllyel terjedhet ez, mint a szalmonella egyik emberről a másikra. Az széklettel terjed, mégis előfordul nem egyszer, hogy dolgozó viszi be a baktériumot. Szalmonellás konyhásnak se örülnének. Gondolom ez meg a nőgyógyászati váladékkal simán tud terjedni.
Nem tudom, minket úgy neveltek, hogy ezekre nagyon figyelni kell, naponta ellenőrizték a körmünket, hajunkat, stb.. És már bizony kicsit betegen se lehetett menni.
Látod, ilyenre nem is gondoltam, de jogos.
Azért elég felelőtlenek a dokik.
Nálam a méhgyulladás úgy nézett ki, hogy szirénázó mentő vitt be a kórházba két infúzióval a kezemben, utána meg száguldott az orvos, utána a férjem. (Azóta se rohant utánam annyi pasi.) Ott megállapították, hogy "csak" ez a bajom, mert azt hitték meg fogok halni. Úgyhogy este kiengedtek. De én még utána napokig nemigen bírtam lábraállni. Egyébként szedtem az antibiotikumot. Tehát sok kérdés nem volt.
Szóval örülj, hogy ez felmerül. Ilyenkor illene a háziorvoshoz elmenni, és ezt a kérdést tisztázni. Egyrészt azért, hogy nehogy visszaessél, mert ez azért nem játék, másrészt meg a konyhai dolgozóknak nem jó, ha bevisznek valami bacit. Én is dolgoztam konyhán, oda betegen, félbetegen nem mentünk dolgozni. Sohase tudhatod, hogy a bacid milyen fertőzést okozhat, és nem tudhatod, hogy csak a méhednél okozott-e gyulladást. Az elvileg benne van a véráramban. Nem lennék annak a dolgozónak a helyében, aki egy konyhán fertőzést okoz.
Na,akkor jó, ennek örülök. :))
Mielőbbi jobbulást, pihen jól.
Nem akarlak bántani, de a másik fórumon megírtad, hogy ez a baj. Gondolom,orvos állapította meg. Miért nem kérdeztél rá ?
De a helyedben bemennék, és szólnék a főnöknek; addig könnyebb munkát adjon, míg az orvossalmeg nem beszéled. :))
De nem akart táppénzre venni?
Sajnos ez nem így megy. Ha az orvosod kiír akkor, mehetsz tp-re, ami ugye minden betegségnél nem egy hártány, ha kipihenik, ha az orvos úgy gondolja, tudsz dolgozni, nem ír ki tp-re.
Te érzed, hogy hogyan érzed magad.
További ajánlott fórumok:
- Lehet-e dolgozni kutyakozmetikusként bizonyítvány nélkül is?
- Lehet-e gyes, vagy gyed alatt dolgozni, mondjuk egy masik cegnel?
- Vesegyulladaskor normalis-e, hogy a vese nem tudja feldolgozni a feherjet?ki lehet-e gyogyulni belole?meddig tarthat el?
- GYED alatt nem lehet dolgozni 4 órát sem? Mert azt tudom, hogy GYES alatt lehet már 8 órában is, de hogy GYED alatt is lehet-e?
- Lehet-e gyed, gyes mellett dolgozni?
- Tudja valaki, h Gyes, Gyed mellett lehet-e őstermelőit kiváltani? Lehet-e vmit dolgozni?