Magyarországról való "kijelentkezés" (beszélgetés)
Ez nem igaz, mert végülis kettős állampolgárságot sem ad minden ország. Én is csodálkoztam, hogy miért nem maradhat meg a személyim, amikor magyar vagyok, miért veszik el, de végülis más országokban meg nem is létezik a kettős állampolgárság, szóval ha véletlenül összeházasodsz egy külföldivel, akkor cakkunpakk az az ország már hallani sem akar rólad, hanem választanod kell a másik állampolgárságot kötelező jelleggel és neked a szülőhazádban már semmi de semmi jogod, stb.
Míg a magyarok fenntartják ugyanúgy a kettős állampolgárságot, sőt, a gyerekeimnek is kérhetem a kettőst, pedig ők már itt születtek. Felesleges úgy leírni az anyaországot, hogy szörnyen megutálnak, bosszúlnak, meg minden, csak mert te merészeltél elköltözni. Én pl. kedves "gesztusnak" tartom, hogy a gyerekeimnek is megadják a lehetőséget, holott nekik tényleg semmi közük már az országhoz (rajtam kívül), de ha egyszer úgy döntenek, hogy odamennek, mondjuk úgy, hogy "tárt karokkal" várják őket, mert kettős állampolgárok. Ennyi.
Elvileg nem lehet 2 bejelentett lakcímed, vagyis 2 országban nem lehetsz egyszerre, és a személyit, tb-kártyát vonják be. Egyébként én házasságkötéskor tettem ezt meg, és addig 2 bejelentett lakcímem volt, senki sem kérdezte, szóval nem tudtam, hogy ezt nem lehet. Házasságkötés előtt viszont kértek több papírt is, és mikor ezek miatt telefonáltam haza, akkor közölték velem, hogy innentől nem lehet magyar személyim, szóval küldjem haza, plusz a tb-kártyát is, és ki kellett jelentkeznem otthonról, amit egy zöld kártyával tanúsítottam, amit a kijelentkezés után küldtek el nekem. Azóta nem voltam otthon, de nem vagyok jogosult ingyenes eü-ellátásra, te pedig, ha ki szeretnél jelentkezni, ne a tb-t fizesd továbbra is, hanem ahol élsz, ott fizess egy olyan élet és balesetbiztosítást, ami külföldön tartózkodás esetén is fizeti a költségeidet, ennyi.
Oké, én is eljöttem otthonról, de más okokból, és nem beszélek így az országról, te meg, bocs, így beszélsz és még elvárnád, hogy majd amikor neked kényelmes, legyen ingyenes eü-ellátásod. Minek? Ha el akarsz jönni, úgysem mész vissza, ha annyira rossz ott, nem? Ha meg csak vagizni mennél, akkor meg vagizzál azzal is, hogy nem vagy rászorulva az ingyenes ellátásra, nem?:)
tessék?
baj,hogy több nyelvet beszélek? :D
az első mondatot értem, de mit értesz a második alatt?
Akit ismerek, annak semmilyen magyar papirja nincsen, tb-adokartya, szemelyi-lakcimigazolvany bevonva. De o mar ott hivatalosan letelepedett.
Ha itthon orvoshoz megy, mindenert fizet.
Akkor ragadj le ott, amelyik nyelvet jobban tudod.
Legalább annyira, mint ebben a hozzászólásodban.
ki a fa.....m beszél itt támogatásról?? :D
Sok országban éltem már, de köszönöm a tanácsot:)
Nem kell kijelentkezni, de be kell jelenteni otthon a NAV-nak meg az OEP-nek hogyha valaki elhagyja az orszagot. Kijelentkezni csak akkor kell (es visszaadni a szemelyit es az utlevelet) hogyha valaki ugy dont hogy ki akar jelentkezni. Nincs idohoz kotve hogy mennyi tartozkodas utan kell. TB-t otthon nem fizethetsz hivatalosan, de ugyis ellatnak az Eu-s egeszsegugyi kartyaval. Egyedul annyi rosszabb hogyha kapsz gyogyszert azt TB tamogatas nelkul kell megvenned.
Lehet hogy itt Angliaban rosszabb a jarobeteg-ellatas, de ugye senki nem gondolja hogy majd hazajarunk ha haziorvoshoz kell menni? :-)
Egyebkent meg vannak jo orvosok, csak meg kell talalni. En pl 7 ev utan vegre talaltam jo haziorvost aki felir antibiotikumot ha kell, sot tovabbkuld vervetelre is (ami itt nagy szo sajnos :-( )
Nem leírom magam, csak nekem már máshol nem lenne meg, amim itt van.
Csak ahogy mondtam , a lelki része....
arra, hogy valaki nem tud megtanulni nyelvet, élő példa vagyok. Ja, ugyanígy úszni sem tudtam megtanulni..szóval vannak itt bajok. DD
hat nem tudom, ez attol fugg, mi a szakmad, vannak orszagok, ahol sokaig szokasos dolgozni... :-)
58 evesen meg ne irja mar le magat az ember... :-)
nyelvet barki tud tanulni, csak meg kell keresni a szamara alkalmas modszert. :-)
nem hiszek abban, hogy barki is keptelen lenne egy idegen nyelvet megtanulni.
ahogy az anyanyelvedet megtanultad, ugy masik nyelket is meg ehet tanulni.
kb ugyanannyi ido eleg is ra. :-)
Én már semmit nem értek, abból, ami itt történik!
eddig nagyon ellene voltam a kivándorlásnak, de ha 10 évvel fiatalabb lennék, lehet elhúznék !
Valamelyik hülye minden napra álmodik valamit, kezdem unni.
de 58 évesen hova menjek? ráadásul képtelen vagyok idegennyelvet megtanulni.:(
s nem is az anyagiak miatt mennék, hanem ezt a "lelki terrort " nem bírom, meg a hülyének nézést. Mondja a család; ne nézzek tévét, eresszem el a fülem mellett a dolgokat, csak nem megy. :(
ertem, hogy mit irtal, szeriontem te nem ertesz engem. :-(
eu-ban, ha dolgozik valaki es hazamegy, akkor az eu-s egeszsegbiztositasi kartyaval jogosult otthon bizonyos (a megallapodasokban rogzitett) ellatasokra.
miert fozetne tb-t?
ez hulyeseg.
Szia!
Úgy tudom, hogy csak "Külföldi letelepedés bejelentése" van, amit a külföldi nagykövetségen lehet intézni. Mi mindjárt 5 éve vagyunk külföldön és még nem szóltunk egyik országnak se (kettős állampolgárok vagyunk). Jobb az, ha nem tudják. Szerintem.
Az új állampolgárság felvételéig (ha akarsz), szerintem nem érdemes ilyenekkel bajlódni.
Jó, csak élesben van mindkettőre rálátásom, és a hazai azért még mindig jobb.
Műhibák meg sajnos vannak itt is ott is.
Az ottanit, meg az tudja átlátni, akinek komoly problémái vannak.
Igen, azt mondták, hogy amíg itthon van, a t. itt kell fizetni. havi 6810.-
azt már csak én gondolom, hogy hazalátogatáskor úgyis köt baleset biztosítást, s lehet az is elég, mert gondolom, nem hónapokra jön haza.:)
Valamit nem írok érthetően...? lehet, túlmagyarázom.....:)
ezt irtad: "De a tb -ről rádióban hallottam,hogy amikor hazajön, arra az időre ITT kell fizetni , de ezt lehet hogy meg lehet kötni utasbiztosítással is. "
erre volt valasz az elozo hsz-em.
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Elképzelhető, hogy jön Magyarországra Madonna!