Magas vérnyomás esetén mi a teendő? (tudásbázis)
van egy bizonyos vér-érték, amit sokan nem vesznek figyelembe, ez is koleszterin féle, ma már komolyabban figyelnek rá az orvosok, mert rájöttek, hogy ez is lehet kiváltó, no meg az úgynevezett triglicerid is, aminek a magassága is okozhat komoly bajokat.
természetesen kell az orvosi vizsgálat, de ehhez nem elég a körzeti orvos.
nem bántanám Őket, de a páromnak sajnos elnézte az infarktusa mind a három előjelét :(
A magas vérnyomásnak nem csak ez a két oka van. Nálam mindkettőt rendben találták, mégis eszméletlen értéket mértek.
Ráadásul is nem eszek zsírosat (soha nem bírtam megenni)!
Az én esetem is tanúsítja, hogy minden alkalommal az orvos tanácsait kell követni, mert ő látja a kiváltó okokat.
a magas vérnyomás eredetét kellene először tisztázni, mert két oka van, szív és vese.
amúgy teljesen zsírszegény étrend, szívbarát margarin, oliva olaj, párolt ételek, sok zöldség, kevés sült hús, az is inkább grillezve, vagy sütőben zsiradék nélkül.
fokhagyma és vöröshagyma minden mennyiségben.
Mi a férjemmel az infarktusa után ezeket esszük, családostól, és szerencsére beállt a vérnyomása.
jó, hát gyógyszert is szed mellé.
vérnyomását mindig reggel mérjétek a mamádnak, úgy tudjátok igazán jól beállítani a gyógyikkal.
sok sikert, kicsit sok türelem kell hozzá :)
További ajánlott fórumok:
- Kismamák magas vérnyomással
- Terhességi magas vérnyomás
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Magas vérnyomás esetén milyen diétát érdemes tartani?
- Magas vérnyomás elleni teendők, gyógyszerek, mi az ami segít?Bármi.
- Magas vérnyomás esetén, jár a fogyatékossági adókedvezmény?