Ma elmeséltem ismerősnek hogy babát tervezünk, erre... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Szerintem sincs egy mai negyvenes szervezete úgy elhasználódva. Ha a biológia engedi, akkor ne a társadalmi szokások (értsd a szomszéd nénik véleménye) legyen a döntő, hanem a leendő szülőké. Mellesleg régen, amikor még nem volt fogamzásgátló, és az orvosok és a média nem azt sulykolták belénk, hogy egy 40 éves nő már öreg, akkor ebben a korban még simán szültek a nők.
Hogy 60 éves lesz, mire leérettségizik a gyerek? Akkor is 60 éves lesz addigra, ha közben nem nevel fel egy gyereket. Arra meg nem lehet alapozni egy életet, hogy évtizedek múlva úgyis meghal.
Én sem a kinézetről beszéltem; egy mai negyvenes szervezete nincs annyira elhasználódva, kevésbé érinti a tápanyaghiány etc.
Tudom, hogy nem ez az ideális kor egészségügyileg. Én az ismerős bunkóságán akadtam fenn. Nem kell mindig mindenkinek jártatnia a száját. Ez csak a fórumnyitóra, a párjára és az orvosára tartozik.
Már nem is mondom. Vagy irigykednek vagy szimplán rosszindulatúak az emberek.
Ez az én örömöm lesz
Te nem érted amit írtam. De nyilván én vagyok a h. lye.
Következő hsz-od fényében pedig tényleg össze-visszaírsz.
A lényegen nem változtat, minek kell ilyeneket úton-útfélen ismerősnek megosztani? Még csak nem is barátnak, rokonnak, nem mintha rájuk is tartozna.
Elég nagylány vagy már.
Nagy igazság!
De az emberek ilyenek látod.
Nem érdekel, jó volt leírni azért van a vallomás ezen az oldalon.
Nem volt szó arról, h védekezett e vagy sem, de lehet csak én siklottam el felette. Egyik védekezési forma sem 100%os....
Amúgy ez egy olyan oldal, ahol, ha senki nem oszt meg soha semmit akkor igazábol nincs értelme h működjön. Sztem a szentfazekaknak meg az elég sok begyöpösödött embernek nem kellene olvasnia a vallomásokat, mert nem hiszik el h változik a világ, és nem minden csak úgy lehet jó, ahogy ők gondolják. Szabad ország, azt osztok meg és írok ki amit akarok. Miért kell mindig belerúgni a másikba 🤦♀️🤷♀️
Milyen picit?
Azt írtad, hogy még csak tervben van.
A felnevelése (ha összejön) csak ezután következik.
A jobban vigyázok magamra - val egyetértek. Én
38 évesen szültem, és igen ad pluszt, hogy jobban odafigyelj magadra.
Te meg megtarthattad volna magadnak azt, hogy gyereket szeretnél.
Akkor senki nem szólt volna be.
Kezet foghattok.
Nem arról szól az egész, hogy jobban néz ki ma egy negyvenes, mint 100 évvel ezelőtti, hanem arról, hogy az emberi szervezet számára legideálisabb korszak a terhességre és szülésre a 20-30 éves kor közötti szakasz.
Ha jól néz ki valaki, ha nem.
Ha ezt nézzük, akkor mindenképp öreg a terhességhez és szüléshez.
Én azért is tartom idősnek a gyerekvállaláshoz ezt a kort, mert inkább már nagymamáskodni kellene ebben a korban, de ez az én véleményem és nem kell senkinek egyetérteni vele;), de semmi problémám nincs azzal, ha valaki ekkor dönt gyerek mellett.
De!
Miért is ne vállalhatna bárki akár 40 felett is gyereket? Ha biológiailag képes teherbe esni, kihordani és megszülni, akkor nincs abban semmi, ha valaki ekkor szül gyereket. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki és mikor vállal gyereket. Ettől függetlenül nem a legideálisabb kor.
FI, neked kellene ismerned az ismerőseidet és tudnod, hogy mire számíthatsz, ha egy ilyet közölsz. Ha ezt bevállalva megteszed, akkor sajnos el kell viselned a reakciójukat is.
Engem személy szerint, sosem érdekelt senki véleménye. Hogy irigy, az meg főleg nem;)
Minek kell ezt mesélni bárkinek is ?
Te is tudod, hogy öreg vagy, akkor ne lepődj meg a beszólásokon.
Dédimamám 5 gyereket szült fiatalon, és majdnem betöltötte a 100-at mielőtt elment, úgyhogy ebben nincs összefüggés szerintem.
A negyven feletti szülés szerintem akkor probléma ha a gyerek nagyobb lesz, tini, akivel egy 57 éves szülő nem biztos hogy jó párosítás.
Persze vannak akik a koruk ellenére fiatalosan gondolkodnak, nem felejtették el milyenek voltak ők gyerekként és tartják a tempót a világgal, de én pl sokszor nem értem a csak 9 évvel fiatalabb sógornőm gondolkodását, hozzáállását a dolgokhoz.
Ne is törődj vele! Van nem is egy negyvenes kisgyerekes ismerősöm, rokonom. Mind szinte megfiatalodott a picivel. Oké, idősek lesznek, mire középiskolából ballag a gyerek, de ez az ő életük, ki szólhatna bele?
Legközelebb gondold meg, kinek mondod el, akár már tényként, akár még tervként.