Levegőzés, séta (beszélgetés)
Nem mentegetőzésnek szántam. Csak elgondkodtam.
És ezt most mentegetőzès miatt írod? Vagy nem értem. Igen sokan nem megfelelően nevelik kezelik a gyereküket. Ő dolguk. Attól még mi törekedhetünk a legjobbra. Félre ne érts, mindneki követ el hibákat nincs is ezzel gond. Az hogy nem viszed le őket naponta nem tragédia. A nagy gondok nem itt kezdődnek. Csak mi írtuk hogy minél többször vedd rà magad mert nekik jobb ha naponta vannak azért levegőn. Remélhetőleg most már jön a jó idő, gondolom akkor neked is ( ahogy mindnekinek) nagyobb kedve lesz mászkàlni.
A levegőzéssel kapcsolatban-van egy szomszéd család itt a társasházban. 3 kisfiúval. Még ovisok és totyogók. Az anyjuk 7közben csak annyira viszi le őket,hogy elmegy 5 percre az oviba es kb azonnal vissza. Az egesz 20 perc. Azoknak a fiúknak jóval több levegőre volna szükségük...A mostani fiatal szülők közt ezcegy trend,hogy fent kell pusztulni a lakásban? A kicsik meg rohangálnak bent egesz álló nap,alig lehet őket lehiggasztani.
Azt hiszem rosszul ertelmeztem, mert sokat hallottam a bezzegelest. Bocsanat.
Felénk van egy egész jó, bár emlékszem a mindenemen is folyt a víz mire eltoltam oda a babakocsit.xD de megérte mert jó játékok vannak és be van kerítve, mászhatott amerre látott a fiatalúr.
Tényleg van itt egy játszótér, amit utálok. Múltkor megérkeztünk és 6 perc múlva mindenki lelépett -lehet, hogy véletlen, lehet, hogy már fél 5 felé nem sütött oda a nap, vagy a fejem nem szimpi... :D
Nalunk elofordul, hogy kimarad 1-1 nap, ha valakinek nincs kedve lemenni. 🤷🏽♀️
Kutya baja a gyereknek, de o eleve nem az a tipus, akinek hatalmas lenne a mozgasigenye. Egyebkent en mar gyerekkent is utaltam a jatszoteret, vannak napok, amikor nem akarom megeroszakolni magam. 😅
Ne haragudj de nem értelek. Kifejtenéd (vagy inkább ne).
Fikazas pedig nem tudom hol volt, nem szántam annak. Csak leírtam máshol hogyan csinálják.
En nem itthonról beszélek.
Csak példát mondtam h azért vihetik 2 éves kortól akkor is ha anyuka otthon van, hogy közösségben legyen.
Nincs egyébként külön bölcsi, egy intézményben vannak iskolaelőkészítőig (rendesen elszeparálva azért a nagyoktol)
Nem te epitetted fel azt a "tokeletes" rendszert. Meg egy kicsit kell varni a gyorsan hatvanyozodo nemzetisegekkel, es ott sem lesz minden olyan szep meg jo. KFikazas elott erre is kellene gondolni.
Azért itthon sem mindenhol van így. Az én fiam egy hónapja 2,5 évesen kezdte az ovit. Nálunk nincs sok gyerek ( Balaton) így fel veszik őket már ilyenkor mert nincs bölcsi.
Na ezért nem lesz nalunk teso. 😬legalábbis egyelőre. Tok egyedül nagyik nélkül én nem bírnám. Respect annak aki így is végigcsinálja!
Ah tényleg Mo-n ilyen remek rendszer van.
Nalunk engedik akkor is 2 éves kortól pont ezért mert szüksége van rá, csak általában ebéd után hazaviszik olyankor a gyereket mert kevés a dajka.
Nem alszik nappal. Most gyorsan elaludt,voltunk kint is. Összekaptam magam. Tudjátok,a kicsi éjjel sokszor ébred,én rosszul alszom,ezért nagyon kimerült vagyok. Emiatt ma még a sétán is vacilláltam. A kisbaba fogzik,meg szorong nélkülem éjjel,stb. Két óra alatt csináltam a 2 gyerekkel az esti rutint-most egyedül voltam.
Nem engedik itt bölcsibe,mert nagyon kevés hely van,én pedig gyeden vagyok...
Mindenki arról beszél, hogy a gyerek miatt menj, de szerintem magad miatt is meg kéne tenned. A sétánál kellemesebb mozgásformát még nem találtak fel, legalábbis azok között, amit két ekkora gyerekkel is művelni tudsz. Vegyél a nagyobbnak futóbringát, te pedig told a babakocsit, sokkal jobban fogod a strapát is bírni, és testmozgásnak is a szuper.
Akkor bölcsibe vinnem.
Ennyi idősen már kell neki többféle inger, nem csak anyu szoknyája és a síró kisbaba.
Kitartás! Pár hét, és jobb idő lesz!
A kényelem vagy a gyerek a fontosabb? Az immunrendszerének, a tüdejének szüksége van arra, hogy a szabadban legyen legalább egy kicsit minden nap. Mi csak akkor nem megyünk, ha tényleg egész nap dézsából öntik, de az nagyon ritka. Ha esik is, de eláll, isteni a levegő, még ha hideg is. Ha csak pár percre kimegy az ember, felfrissül teste lelke, aztán lehet felüdülve a kis pirospozsgás arcú gyerekekkel bejönni a melegbe. 🥰
Nappal is este is? Sokan már nem igénylik nappal ennyi idősen. Ha nem alszik nappal hogy bírja az estét?
Igen,valóban jobban alszik és jobban is viselkedik,de néha nem látok különbségez,mert az altatas így is úgy is hosszadalmas.
Értem. Szerintem erőszakold meg magad és menj le velük mert nagy szükségük van rá. Ha lefárad rendesen meg eleve a levegő miatt is, jobban is viselkednek szerintem a 4 fal között. Vagy nálatok nincs ilyen probléma?
Gondolj arra, hogy nagyon fontos és te is profitálni fogsz belőle: a gyereked egészségesebb lesz és hogy jobban alszik.
Évvesztes es eltoltuk többféle okból a beszoktatását. Ősztől kezdi biztosan.
Ki sem birnà ha nem mehetne ki. 2,5 éves. Nem érdekli milyen az idő. Rajta múlna állandóan kint lenne. Nekem gondolhatod mennyi kedvem van így télen…. De muszáj. 3 éves nem ovis még?
Kedves kisgyermekes anyukák!
Ti minden nap kimentek/lementek levegőzni,játszóterezni a gyerek(ek)kel? Nekem 3 évesem és 9 hónaposom van. Néha nem találok motivációt,hogy elinduljak,pl.ma is ilyen nap van. Tudom,hogy jót tesz nekik,de annyira nehéz elindítani őket.
További ajánlott fórumok: