Legjobb szendvicseim
Nagy kedvenc: sült paradicsomos, baconos szendvics
Ha szendvicshez támad kedvem, akkor nem a kenyér vajjal való megkenésével kezdem... nekem az snassz.
Máris feldobok a főzőlapra egy teflon serpenyőt, ez általában az első lépés.
Imádom a bacont. 2 szelet bacont megpirítva, bármelyik unalmas kenyér feldobható. Sütés után a bacon szeleteket érdemes papírtörlővel leitatni, hogy ne folyjon a zsír a kezünkre, miközben esszük majd. :)
A baconos tepsibe kicsit bele szoktam dobni a kenyeret, hogy meleg és kissé pirított legyen.
Végül bele a szeletet paradicsomot, aranybarnára sütve.
A kenyeret megkenem majonéz-joghurt keverékkel, megszórom metélőhagymával, rá a két szelet bacont, majd a sült paradicsom és a második szelet kenyér.
Mennyei.
Cheddar sajtos szendvics
Toast kenyér (vastagabb fajta a jó erre a célra) egyik felét kenjük meg vékonyan vajjal, majd ezzel a felével lefelé dobjuk egy forró serpenyőbe, kicsit pirítsuk meg.
Amikor megfordítjuk, tegyünk a tetejére egy-egy vékony szelet cheddar sajtot és fedjük le pár másodpercre, amíg a sajt egy icipicit megolvad.
4 szelet toast kenyeret süssünk meg úgy, hogy egyik felét fűszeres-tejes-tojásba mártjuk, majd megsütjük.
Borítsuk a kétféle toast szeletet egymásra.
Nyamm-nyamm. :)
Focaccia szendvicsek
Sokszor használok kenyér helyett ún. focacciát. Azért szeretem, ha erre bármit is halmozok és a sütőben összesütöm, isteni finom lesz.
Nagy kedvencem az olajbogyós, csirkehúsos, mozzarellás változat.
Nem szoktam alá semmit sem kenni, mivel a mozzarella szolgáltatta "nedvesség" nekem elég. Fűszeres (általában maradék) csirkemell csíkokat halmozunk a focacciára, majd vékony karikákra vágott olajbogyóval kicsit megszorjuk. A tetejére 1-2 szelet mozzarella jön. Finoman rá fog olvadni a 10 perc alatt, amit a sütőben kell töltenie.
Utána lehet mellé jégsaláta szeleteket halmozni és rágcsálni.
Nagyon finom.
Igazából csupán az ember fantáziája az, ami határt szab, ha szendvicsekről van szó.
Nem kellene megállni a vajas-parizeres kenyérnél. Ha csak az van otthon, akkor is fel lehet dobni fűszerrel, mustárral, pirítással.
Ha szendvicshez támad kedved:
- Kapd elő a serpenyőt is!
- Pakolj mindent a hűtőből az asztalra, amit szeretsz és VARIÁLD!
- Használhatod a sütőt is! Micsoda hatalmas különbség van egy szelet sajt és egy szelet OLVASZTOTT sajt között!!!
Ne félj elkezdeni!
Sok sikert!
Írta: _pepitamacska_, 2010. augusztus 26. 16:08
Fórumozz a témáról: Legjobb szendvicseim fórum (eddig 19 hozzászólás)