Külföldön élő Magyarok ide. (beszélgetés)
A hollandok nem ismerik ezt a kórházat.:(
Az a magyar ismerős pedig aki volt ott valószinű telefont cserélt.
Próbáld meg valamelyik másik fórumon!
Sajnos már előfordult ismerősi körben,hogy érvényes biztositás nélkül előre kellett fizetni.
Nem kukoricáznak!:(
Gyanítom, egy kint praktizáló magyar orvos is ugyanúgy biztosításra dolgozik, mint a holland...
Nincs EUs TB-kártyád?
Azzal ellátnának bárhol.
Ahhoz csak annyi kell, hogy otthon fizesd a TBt...
De amúgy igaz, tényleg mindenképp orvoshoz kéne menned. Menj oda, mondd el, mi a helyzet, szerintem meg fog vizsgálni.
Elvileg azért tette le a hippokratészi esküt...
Nem ad rá semmit.:(
Holnap megpróbálok utána járni.
Nem tudom!:(
A google-ban nézz rá.
Én is megnézem!
Szia!
Rotterdamban van egy kórház,ahol a nem biztositott külföldieket ellátják.
Sajnos csak ennyit tudok!
Ha nagy a gáz, miért nem mész holland dokihoz?
Mindegy, ki az, csak gyorsan juss be...
Szia egy másik fórumon megtudtam hogy csak sürgősségi jár illetve negyed évre 10 euró a háziorvos hozzá.
Köszönöm, utána fogok nézni.
Szia A párom beszél egy kicsit németül, én tanulom nagyon hogy ne vesszek el ha kimegyek. Lakás még nincs, rokonoknál lakik, de persze mire megyünk lesz. Az a baj, hogy attól félek, majd járkálhatok oda vissza mert valamit itt kell elintézni, valamit ott és ha nem tudom meg időben minek mi a menete majd utazgathatok néhány kört oda-vissza. Párom fáradt és kicsit makacs is. Szerinte mindent meg lehet tudni interneten. És járjak utána de ha másképpen nem megy csak be kéne mennie egy óviba és megkérdezni hogy mi a teendő.
Még az lenne a kérdésem, mert ezt sem találom sehol, hogy Németországban hogy lesz a gyerekemnek orvosi ellátása. Tiszta az hogy nekem akkor, ha dolgozom és akkor neki is. De mielőtt kimegyünk el akarom intézni nekünk az EU-s kártyát amivel azt hiszem lesz ellátásunk, de ha valaki tud erről valamit az is válaszoljon kérem. Mert nem tudom hogy azzal jár e a rendes orvosi ellátás, vagy csak a sürgősségi. Köszönöm
Sziasztok.
A problémám eléggé egyedi, de hátha tud itt valaki információt ez ügyben.
A párom kint dolgozik Németországban. Nem a férjem és nem is a kislányom apja. Néhány hónap múlva mennénk utána de a kislányom allergiás a tejre, tojásra, szójára.
A kérdésem ezzel kapcsolatos Van e aki tudja az ottani ovikban hogyan mükdik a dolog.
Az itteni óvodába kell egy hivatalos orvosi papír az ovinak amit csak a szakorvos állíthat ki és csak ha rendesen alá tudja támasztani a szakvéleményt. Ugyan is itthon az oviba én hordom az ételt a kislánynak és az ÁNTSz nem engedi hogy mindenféle ételek legyenek az oviban csak úgy . Ez érthető De kint úgy tudom csak az ebédet kapják a lurkók az oviban és nem tudom oda vajon kell igazolás? Jó vajon az itteni papír? Le kell fordíttatni ha jó? Vagy ott kell újra csináltatni a vizsgálatot?
Hozzáteszem ez olyan allergia, amit a gyerek kinőhet ezért itthon évente meg kell ismételni a vizsgálatot. ( Amit a gyerek nagyon rosszul visel, mert terhelni kell a bajt okozó ételekkel)
Köszönöm ha valaki tudna valamit és megosztja velem.
Szia girl!
Jó,hogy jöttél,mert én pont menni készültem,és legalább Solyom nem marad társaság nélkül.:)