Közcélú munka esetén bármilyen beosztást köteles vagyok elfogadni? (tudásbázis)
Azt szeretnék ha én még bent maradnák még benem fejeztük a munkát.Jó nem sokáig kéne a 6óránál tovább dolgoznom 10-30percel tovább.És én meg meg mondtam ki jön egy munkavédelmis megkérdezi mit keresek én még itt mikor letelt a 6órám.
Azt mondták hát meg mondom neki hogy az nap én késöbb kezdtem.Nem kötelezhetnek rá,hogy tovább maradjak bent mikor nem fízetik.
Mondjuk az itt beígért közcélú foglalkoztatási bért nem tartották be, csak a felét adják...
Az volt az ígéret, hogy a szakképzettséget igénylő foglalkozára havi bruttó 94-et adnak, a nem szakképzettséget végzőknek meg havi bruttó 70valamennyit, és ezzel ellentétben csak a felét adják végül...
...és hogy ez mekkora szemétség!!
TEgnap este volt a híradóban, hogy az állam nem fizette ki a közmunka béreket márciusban, és sokan fel sem vették a munkát azóta, és addig, amíg nem kapják meg a pénzüket...
úgyhogy undorító, hogy a beígért pénznek is csak a felét adják, és még azt sem fizetik ki!!!!
Sajnos igen! Dolgoztam 4 órásként napi 12 órát!!!!
Persze kidőltem a sorból :(
A munkaadó élet és halál ura.
Ahol én élek, mennem kellett, és addig zaklattam őket, amíg ki nem közvetítettek pár helyre... Ha valaki nem megy a munka után, ha nincs elég közmunka, nem minden esetben tudnak adni...
De egy csomó helyen voltam én is, szakképzettként, és még így is pofára válogatnak egyes helyeken, hogy csak a valakinek a valakije részére van hely, másnak nincs... Undorító, mert a közmunka is elvileg kötelező, de mégis pofára válogatnak...
Elrendelhetik...
Dolgozol mondjuk egyik héten szombaton, a másikon vasárnap, a harmadikon szombat-vasárnap, a negyediken szabad vagy. Így szól a törvény.
Sziasztok,
Tudnátok nekem segíteni? Most hogy működik ez a közmunka? Ha van rá lehetőség majd szólnak a munkaügyi központból? Vagy nekem kell érdeklődnöm itt a helyi önkormányzatnál hogy van-e valami lehetőség?
Fízetni nem fízetnek érte esetleg lecsuszthathatom,
Ne,hogy már még hétvégenként is be járjak igaz csak locsolni kéne de akkor is.
Ha nem változott a Munka Törvénykönyve, akkor havonta 1 szombat és 1 vasárnap a kötelező szabad.
A többi hétvégén igen :(
Az másik kérdés, hogy folytonos, vagy folyamatos munkarendben leszel alkalmazva...
Esetleg szükség szerint????
További ajánlott fórumok:
- Írjatok bármilyen mondatot ami H-val kezdődik!!
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Keresztnevek szóláncban /akár becézett alakban is, bármilyen külföldi keresztnév is lehet/
- Nem tudom elfogadni, hogy a páromnak már van egy gyereke!
- Szerintetek meddig lehet elviselni, ha egy férj nem tud elfogadni olyannak amilyen vagy és mindig meg akar változtatni?
- Hogyan tudnám elfogadni, hogy egyelőre nincs gyermekem, pedig szeretnék?