Kismamák! Szoptatástól volt valakinek bőrallergiája? (tudásbázis)
Tegnap sikerült bőrgyógyászhoz elmennem. Nem tudni honnan van az allergia. Lehet a kórházi klóros ágyneműtől, vagy bármi mástól. A doki szerint szülés után jobban le van gyengülve az immunrendszer, ez lehet az oka az allergiának. Kaptam egy csomó krémet, már múlik hála Istennek!
Szóval ha oxitocin allergia, nem fog már kiderülni!
Szerintem a babára ez nem hat ki.
Nagyon kevés olyan betegség van, ami mellett nem lehet szoptatni. De emlékszem, annak idején én is mindent túlaggódtam... ilyenek az anyukák, különösen a kezdő édesanyák...
Én még nem is hallottam ilyenről...
Több, mint 27 hónapig szoptattam a lányomat, és az allergia szerencsére elkerült.
Sziasztok!
Két hetes babámat szoptatom és jó pár napja, szinte egész testre kiterjedő szúnyog csípésre hasonlító (és nagyon viszkető) piros pöttyök vannak rajtam. A védőnő szerint a szoptatástól van, oxitocin allergia. Volt valakinek ilyen? Mivel kezelik? Ma megyek bőrgyógyászhoz, ha eljutok, de kíváncsi vagyok a véleményekre. Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Volt valakinek mellgyulladása a szoptatás abbahagyásakor? Minden tapasztalat érdekel!
- Hogyan tartható fenn a szoptatás, hozzátáplálás mellet? Kislányom 8 hós, idáig szinte csak szopis volt, mióta kanalazunk tejem alig van:(
- Vashiányos vérszegénység a szoptatás alatt volt valakinek?
- Szoptatás alatt jelentkező pecsételő vérzés, volt másnak is ilyen?
- Szívgyógyszert terhesség és szoptatás alatt volt, aki szedte?