Kisfiamnak időnként visszatérő erős fejfájása van! Hova vihetem még kivizsgálásra? (tudásbázis)
Nos....egyáltalán nem bántottál meg a válaszoddal! Én nyitott vagyok,a lényeg hogy megtaláljam a megoldást.
Egyébként 5 gyerekem van,és csak Ő fejfájós. Gondoltam én is arra hogy esetleg átvesz tőlem valamit....de hiába gondolkoztam...lehet igazad van...az ágya nincs rossz helyen,nincs vizér ott ahol fekszik.Ezt is megnézettem.
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!!
Hétfőn viszem egy szemorvoshoz újra.Aztán gyerekorvoshoz és kérek neurólogiára beutalót%
bocsánat, hogy ismeretlenül válaszolok a kérdésedre, de talán a sok tanácsot összegyúrva megtalálod a megoldást.
azt gondolom, hogy előszőr magadban kedesd a gyermeked fejfájásának az okát, mivel a gyerek és az Anya szimbiózisban van egymással , a Te problémádat a gyerek megvalósítja....
Felvilágosult gyerek orvosok, a gyerek tünetét az Anyukán kezelik, Anyuka rendbejön a gyerek is makk egészséges lesz.
Egyébként az első amit fejfájásra szoktk adni , mármint kérdezni, iszik - e (a fejfájós) elegendő vizet?
Mióta fáj?
Milyen problémája van amin "töri a fejét" azaz megoldást keres
Jó helyen van-e a fekhelye ( nincs-e alatta vizér, Harmann zóna?)
az ágy helyének kimérésére KovácsMagyarAndrás Táltos cimen tudsz érdeklődni.....
remélem nem bántottalak meg a válaszommal.
mert tudom, nem mindenki felkészült az ilyen válaszok elfogadására.
legyen szép napod
Nekem szemgödörnél és homlokon kezdődött mindig, és fejfájástól függetlenül kellett szednem a sibeliumot napi rendszerességgel pár évig. Először mellette is jelentkeztek a tünetek, aztán egyre kevesebbszer.
Ez is lehet egyedi.
De az előjelek mindig megvoltak.
Nem diagnosztizált arc/homloküreg-gyulladás, esetleg lehetséges?
Nekem pár éve arcüreggyulladás okozott erős fejfájást több mint egy hónapig.
Füle, vérnyomása rendben?
nem az nincs neki. A homlokánál fáj kezd neki fájni,nem halántéknál.
Először tompán aztán egyre erősebben.
Ilyenkor faggasd ki a fiad, hogy hol fáj neki. A migrén általában baloldali halántéktájon v. ritkábban jobb oldalon fáj. Előtte vannak olyan jelei, amit ha megtanul felismerni, akkor meg lehet előzni a fejfájás. Ilyen az érzékenység a hangokra, fényekre, szagokra . Akár hányingerig idegesítőleg. Segíthet a csendes, lesötétített szoba, borogatás a halántékon és persze a gyógyszer. Ha időben fel tud figyelni a jelekre, akkor a fejfájás kezdetén már beveheti a gyógyszert. Ha valóban migrénről van szó, akkor a kivizsgáláson javasolni fogják a megfelelő gyógyszert. Sajnos tudom, hogy sokféle gyógyszert ki kell próbálni, amíg megtalálja az ember azt a fájdalomcsillapítót, ami gyorsan hat. Szerintem a por alakúak a leggyorsabbak. Nekem a kivizsgáláskor a Migpriv-et írta fel a főorvos, de az nagyon drága. Végül a Spedifen (ibuprofen hatóanyag) vált be. De gyereknél nyilván más gyógyszerek alkalmazhatók.
Azért kell a neurológiai kivivizsg. mert ott kizárnak epilepsziától kezdve sok mindent és egyértelműen kiszűrik miről lehet szó. Minél hamarabb lesz meg ez a kivizsgálás, annál kevesebb fájdalmat kell megélnie a kisfiadnak.
A folyadékbevitele meg van.Erre oda figyelek.De persze előfordulhat hogy neki ez is kevés.
Majd erre is odafigyelek.
A fejfájás naplót vezetem két hónapja,mikor erősödtek nála a fájások.
Egyetértek az előttem szólókkal: megfelelő folyadékbevitel - lehetőleg víz , neurológia, de esetleg a táplálkozás is ludas lehet a dologban. Érdemes lenne esetleg a fejfájásnaplóval párhuzamosan azt is vezetni, hogy mit/mennyit evett.
Jobbulást! :)
Valószínűleg töltenetek kell majd fejfájás naplót, hogy mikor és milyen erősséggel jelentkezik.
Szerintem ezt már a vizsgálat előtt is elkezdheted, mert sokat megtudhatnak belőle az orvosok (pl. a frontérzékenységet is ki lehet zárni).
További ajánlott fórumok:
- SZJA visszatérítés 2022.
- Elindult a meddőségi kivizsgálás! Csináljuk együtt végig
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Van remény rá, hogy visszatér hozzám?
- 4 éves kisfiamnak folyamatosan visszatérő szájpenésze van.Ecsetelem, elmúlik, és egy hét múlva újra megjelenik.Tapasztaltatok már hasonlót?
- Mitől lehet a kisfiamnak visszatérő száraz köhögése?