Kinek vették már le egynapos műtéttel a kalapácsujját és a bütykét mi várható? (tudásbázis)
Hát ha a nagylábujj melletti lábujjad nem lapos, hanem középen kiemelkedik, akkor az a kalapácsujj.
Aztán meg tényleg lehet, hogy a lábfej deformitása károsítja a gerincet.
Második nekifutásra sem javasolja a műtétet a szakorvos.
Arra jutottam, megveszem az egyik fajta kiegyenesítő - vagy használ, vagy nem, de nem drága.
És vadászom a kb. 4 centis sarkú cipőket, eleve ilyenekben kellene járni. Itthoni papucsban is ilyen kellene, mert a lábam ezekben a sima házi papucsokban csak kiszélesedik és deformálódik, márpedig ez van rajtam a legtöbbet.
És mivel a kalapácsujjat állítólag az elhanyagolt lúdtalp okozza, egy betét talán utólag is segíthet valamit.
Én örülnék, ha több év után is feléledne a téma. Nekem a szakorvos nem javasolta a műtétet, mert az őáltala elképzelhető műtétet követően állítólag a panaszok nem szűnnek meg, sőt a kalapácsujj-műtét után a második ujj elvesztené a tartását néhány év alatt, és becsúszna a nagyujj alá.
Jelenleg gyógycipőt javasol, de mit érek évente egy pár cipővel, ha csak és kizárólag azt viselhetem?
Jelenleg a bütyök kinyomja a cipő oldalát, a kalapácsujjat a legtöbb cipő nyomja, sőt fel is töri. Ez a lábam néha bedagad, állítólag a csontozat rendellenességei miatt.
Szia Ildikó!
Bocsánat a zavarásért, azt szeretném megkérdezni ki az az orvos akiről írsz, nekem is szükségem lenne egy jó orvosra.
Köszöm szépen
Szia!
Igazad van, nem vagyok már mai csirke elmultam 60 éves.Nos az én lábam most néz így ki. Fentebb van a második ujjam, és minden cipö kidörzsöli.Hogy öszinte legyek, most csak drukkolni tudok, hogy legalább egyenes legyen.
Én vettem gyógyászati segédeszközt is. Pl: kujj. korigáló gyűrü, ez nappali hasznélatra, és kujj javító szalag ami éjjeli használatra jó.Azt mondták igen jók a vélemények róla.Ha már begyógyult a seb ezeket gondolom majd használni.
Remélem nem csak álmodozom.
Szia!
Azt írtad, nem ilyen eredményre számítottél, és nem olyan az ujjad mint kellene.De cipöt tudsz hordani.Én most zárt cipöt már alig tudok felvenni,az utolsó néhány hónap alatt sokat romlott.
Ha pontosítanád, hogy mire számítottál, és mit eredményezett a mütét.Én már elégedett lennék ha a cipöt fel tudnám venni.
Szia!
Örülök hogy írtál.Nos nekem mindenképp el kell végezni a mütétet, mert fáj is, és lassan egy cipöt sem tudok felvenni.Nekem egy ortopéd szakorvos csinálja, és azt mondta, hogy minden cipőmet tudom majd viselni.
Még 2 és fél hét, és akkor lesz a mütét.Az orvos nagyon biztatott, hogy nem lesz semmi baj.
Szia!
Én új vagyok itt. 3 hét mulva lesz kalapácsujj mütétem.A doki szerint még azon a napon mehetek haza.Én mindenre kíváncsi vagyok, mert igen félek.
Pár varratot már szedtek belőlem, igen kényes helyen is
Semmit nem fáj, inkább csiklandozó érzés. Esetleg, de igazán nem, amikor elvágja az első cérnát.
Mert ugye akkor az ollóval a cérna és a bőr közé nyúl
De hidd el semmi. Engem is elrémitettek elöször.
Miért, mit kellett volna írnom?
Így történt, annyit éreztem amit írtam
Vagy hazudjak valami szépet, nem baj ha nem is igaz?
És?
Kalapácsujj
Érzéstelenitették, elvágták, kiegyenesitették , összevarták, 1 hét varratszedés
Érzéstelenitő után elviselhetően fájt egy napig
További ajánlott fórumok:
- Mandula műtét előtt állok. Nektek mi a tapasztalat a műtéttel kapcsolatban?
- Orda, Murok, Borvíz, pityóka, nájlonpunga, egynapos csürke, csitkó, fésze, suvasztotta és egyéb társai,
- Mi a menete az epekő eltávolításának endoszkóppal az epeútból, laparoszkóppal, műtéttel?
- Stabilizáció az ágyéki gerincen műtéttel!
- Volt már valakinek kalapácsujj műtétje?
- Én azt hittem, hogy kalapácsujjam van. De az ortopédus...