Kinek a felelőssége megcsináltatni az új bekötést, ha az én tetőm látja kárát a mostani helyzetnek? (tudásbázis)
majd újjat tesznek helyette ! Akkor basszus mit csinálok ?"
Akkor örülsz, mert megszüntették a beázást
Tessék elolvasni a vonatkozó 2007 LXXXVI. törvényt
és a vezetékjog tulajdonosának köztelességét károkozás esetén
121. §
2/
c) az ingatlan használatának akadályozásával vagy korlátozásával okozott kárt az engedélyes az ingatlan tulajdonosának vagy használójának (a továbbiakban együtt: tulajdonos) köteles megtéríteni.
Egy ügyvédi levél, ez még nem per, nem kerül sokba, de nyomatékosabb mintha te irsz a szolgáltatónak
Egy azért különös nekem. Miért hagytátok folyamatosan beázni a tetőtartót, miért nem szóltatok a szolgáltatónak időben?
Ehhez a bejegyzéshez nem kellett volna hozzájárulni. Az E-on nem hatóság, hogy csak úgy magántulajdonok felett rendelkezzen. És kinél kellett volna fellebbezni? Az E-onnál?
Vezessék a szolgáltatásukat úgy, mint más esetekben az utcán/utcáról, oszlopokról.
Felháborító, hogy attól hogy ők egy nagy cég, azt hiszik mindent megtehetnek.
Viszont azt mondod, a telekre, és nem az ingatlanra. Ez támadható pontja lehet ennek a bejegyzésnek.
Vagy felmondod ezt bejegyzést, mint tulajdonos.
Kikérném egy ügyvéd véleményét.
Jó ötlet egy ilyen "véletlen" megoldás. Most épp úton vannak a viharfelhők.:)
Leborul, a katasztrófavédelem nem köti be, ki kell jönnie az E-on szakembereinek.
Gondolom, nincs olyan szerződés a ház építésének idejéből, amelyben azt vállaltátok volna, hogy ily módon biztosítjátok a szomszédnak az áramvétel lehetőségét.
Ez szerintem birtokháborítás.
Hozzáértővel leszereltetném a tetőmről - számlával, hogy azt be lehessen hajtani.
Az E-on köteles azt leszerelni onnan, és más kiépítéssel biztosítani a szomszédnak a szolgáltatás, vagy fizetnie a kiépítés okozta károkat.
Javaslom, keress egy ügyvédet, ő képviseljen a céggel szemben! Így nem fognak elhajtani.
Üdvözlök minden fórumozót, aki ezt a cikket elolvassa, és esetleg hozzászól.
Lenne egy nagy gondom. Az E- on az én tetőmön keresztül vezeti át az áramot a szomszédhoz és a tetőtartó vasrúd mellett beázik az új tetőm! Védőcserép nélkül áll ott ( mivel a rajta át vezetett áram miatt nem tudtunk rá védőcserepet húzni ! ) Ezt az elrohadt minimum 50 éves vasrúdat, a tetőmszerkezete tartja hogy ne dőljőn le a kertbe, és mellette teljesen szétáztak a szarufáim ! Szóltam az e-onnak, az azt mondta hogy beszéljem meg a szomszédommal, hogy csináltasson új bekötést . A szomszéd hallani sem akar róla és mutogat az e- onra hogy oldja meg ő! A tetőm pedig megy tönkre . Az egész nem is szabványos , életveszélyes és bármikor leszakadhat a tetőmről. Mit csináljak most ? Én fizessen ki a szomszédom új bekötését talán , miután 50 évig kandellábernek használták a tetőmet ???
További ajánlott fórumok:
- "Csak azért is megcsinálom!" ... lefogyok és életmódot váltok!
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Vállalom a felelősséget az életemért
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- Szerintetek egy nő miért nem engedi megcsináltatni az apasági vizsgálatot?
- Idősek otthonában kinek a felelőssége megcsinálni az otthonba a nagymamámnak vett motoros ágyat, nekünk vagy az ott dolgozóknak?