Ki mit főz nagypénteken? (beszélgetés)
[link]
[link]
Mind a kettő isteni. Másnap is. Én édestejföllel eszem. 🥰
SPAR, reál, szerintem bárhol is van.
Túrógombóc, vagy túróval töltött gombóc?
Azt hol veszed, hol keressem?
Mióta rátaláltam a Gergely féle mirelit túrógombócra, nem vagyok hajlandó magam csinálni. Istenire megcsinálták! 😊
Csülök lesz tepsis krumplival.
Halat sütünk. Én nem böjtölök, de nem egyedül eszek majd, és van, aki nem eszik húst holnap. Bár szerintem a hal is hús. Én meg amúgy örülök a halnak, mert nagyon szeretem.
Vagy túrós teszta/batyu, bármi.
Turógombóc esetleg.
Nekem mint kiderült, nincs babom.
Úgyhogy füstölt oldalasos lencseleves lesz és túrós batyu.
Így már érthető a guba.
Körömpörkölthöz elengedhetetlen.
Hát de most lesz körömpörkölt is :D
Felénk ez sose kérdéses, halászlé.
Reggelire körözött, meg van lecsónak való a fagyasztóban. Tojást ütök rá, és kész a tojásos lecsó. Délben rántott harcsafilé és rántott sajt. Vacsira, szerintem marad majdnem mindenből, úgyhogy maradékot eszünk. Húslevest ma főztem meg, abbó marad holnapra bőven.
Holnap lesz a palócleves, pulyka sült, valószínű rizi-bizi hozzá, krumpli saláta
Bocs, kimaradt a töltött káposzta, ahhoz is lesz sonkalé.
Reggel sonkafőzés, levéből babgulyás.
Ebéd: c.borsó leves, sült túrós palacsinta
Mi sem böjtöltünk soha, de most épp így jött ki.
Körömpörkölt lesz és mákos guba
Babgulyást és mákos gubát.
( nem vagyunk katolikusok, sosem böjtöltünk )
Reggelire tejfölös túró sült krumplival, ebédre fokhagymás spenót tojással, vacsira rántott sajt. Nem mondanám, hogy éhezünk.
Máskor tojásos galuskát főztem, mellé fejes saláta, de most nincs annyi tojásom.
Megfőzöm a szokásos sonkát.
Tócsni (lapcsánka) lesz. Recept a naplómban, de most reszelt répát is teszek bele. Reszelt sajttal, tejföllel, fokhagymásan, körözöttel és salátával. Kolbászos lecsó, de aki tartja a böjtöt, kolbász nélkül eszi.
Ha épp a böjt miatt kérdezted volna azzal sincs baj,aki tartja ,tartja ,,aki nem, nem:))
Mi sem tartjuk szigorúan, sőt, van, mikor az ünnepek 2.napján főzelék van, vagy tészta. Nem is a böjt miatt kérdezem. :)
túrós tészta,igaz én sok szalonnapörccel szeretem.de miért kéne böjtölni,mert valaki kitalálta?kevesebbet érsz,ha nem böjtölsz,mint aki igen?aztán hányja magára a keresztet,nem tudom miért.gondolom nem embert ölt,esetleg lopott.levágjuk a kezét annak,aki a közös kasszába nyúl,mondta a balneológus pokorny-akkor a mészárosnak lenne egy műkézgyártó gyára.szóval mielőtt a pozsgai is megtért volna,panaszkodott,hogy szerdánként meg kántorböjt volt,erre fogták rá,hogy nem telik rendes kajára.
További ajánlott fórumok: