Hogyan tudom meghatározni, hogy mekkora a megfelelő méretű ugrókötél a számomra? (tudásbázis kérdés)
11. Katalin6
2009. júl. 26. 00:19
Nem vág pontosan a témába,de nem tudja valaki,hol lehet olyan kötelet kapni,amin színes,talán műanyag darabok vannak felfűzve,hogy nehezebb legyen?Fellépéseken olyanokat látni...
10. klenca
2009. jún. 4. 17:37
Állj rá a közepére, s a csípőd magasságáig húzs fel a végét. Az a legoptimálisabb.
Vagy ugyanez a hossz:Egy lábhosszal magad előtt vagy mögött van a kezedben lévő kötél.
9. mandulaszem (válaszként erre: 8. - Mandulaszem)
2009. jún. 4. 16:35
Fontos, hogy legyen súlya a kötélnek, úgy könnyebb is pörgetni és szebb is, valamint úgy jobban erősít. Mi gumi gyöngyöket húztunk egy vékony kötélre és fanyelet tettünk a végére. Én versenyszerűen csináltam. A számlálósnak nincs sok értelme!! Te magad is tudod számolni.
Ha páros lábbal ugrálsz, akkor az vádlira és hasra erősít, ha pedig futva, akkor comb, fenék, stb.
8. mandulaszem
2009. jún. 4. 16:32
Hát attól függ milyen típusú gyakorlatot végzel vele. Ha a gyorsaság számít, akkor csípőig és összegubózva kell pörgetni.
Ha ugrálásra akkor mell alattig kell, hogy érjen.
Ha pedig akrobatikusra akkor köldökig.
7. Donyta
2007. szept. 3. 10:26
Rá kell állni középen mindkét lábbal, és a két kezedben tartva a kötéfogó végeit kényelmesen a derekedig emeled. Ha pörgetési tartást veszel fel és nem húzódik,(kicsi) akkor a megfelelő méretet választod.
6. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 5. - Velheim)
2007. máj. 23. 18:05
Igen, gondoltam én is arra hogy veszek egy 5 méterest, aztán méretre vágom.
5. velheim (válaszként erre: 4. - 2bc7365ec9)
2007. máj. 23. 17:51
szivesen. Egyébként meg nagyobb ugrókötélből könnyebb kisebbet csinálni, mint fordítva :)
4. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 3. - Velheim)
2007. máj. 23. 17:48
Köszönöm. Tudtam, hogy nem bonyolult, de sehol nemt találtam a megoldást a neten.
3. velheim
2007. máj. 23. 17:35
rá kell lépni az ugrókötélre (a közepénél), akkor jó, ha a hónod aljáig ér :)
2. 2bc7365ec9
2007. máj. 23. 17:32
Szeretnék venni egy ugrókötelet, de nem tudom hogy hány méteres a megfelelő számomra. 183 cm magas vagyok.
1. 2bc7365ec9
2007. máj. 23. 17:30
Hogyan tudom meghatározni, hogy mekkora a megfelelő méretű ugrókötél a számomra?
További ajánlott fórumok:
- Magzati kor- A felnőtt élet meghatározója?
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- Mi a pénz? Mi a pénz az életedben? Csak egy eszköz, vagy az életed meghatározója?
- A megfelelő folyadékfogyasztás...egy kicsit másként.
- Szeretnél Tenerifén élni? Magyar kolónia létrehozásához megfelelő anyagiakkal rendelkező, megbízható társakat, és barátokat keresünk.
- Mennyire vagy képes uralkodni magadon, és kivárni a megfelelő pillanatot?