Hogyan lehet a csúnyabeszédről, káromkodásról leszokni? (beszélgetés)
Tudatosan, odafigyeléssel.
A test kiizzadja az ártalmas nedveket, a lélek kiizzadja az ártalmas indulatokat. A léleknek ez az izzadása a káromkodás...
Én addig diplomatikus vagyok, amíg el nem fogy a türelmem. De, ha elfogyott, bizony kö kövön nem marad! Nagyon az elevenjébe tudok találni (mostmár leginkább csak verbálisan) az ellenfélnek...
karomkodas lealacsonyitja es kozonsegesse teszi a mondojat.
Egy igazi diplomata ugy kuld el valakit a pokolba, hogy az a valaki, mar varja is az utazast!!!
Bizony, ezzel én is így vagyok.
A magyar nyelv gazdag szókinccsel rendelkezik - szitkok terén is. Ebböl következik, hogy a szitkozódással ápolom az anyanyelvem. ;-)
Egyik volt tanárom mindig olyanokat mondott a káromkodás elkerülése céljából, hogy pl. "a pejparipa pöcprője álljon a fenekedbe".. meg ehhez hasonlókat.. jókat röhögtünk rajta :D
Munkahelyen végképp nem káromkodom. Ha valaki értetlenkedik akkor hidegfejjel, jól célzottan oda-odaszólogatok, ami általában mindig betalál.
Káromkodás nálam tipikusan vezetés közben vagy mondandóm "színesítésekor" fordul elő
Én kizárólag dühömben káromkodom.Vannak sajnos olyan problémák amik ezzel is javíthatok,pl ha a mondanivalóm nem értik mert buta nem odafigyel,akkor beleviszek egy két csúnya szót és rögtön "megszeppen",hogy tényleg valamit nem jól csinál...a munkahelyemen gyakran előfordul.
Én nem mérgemben vagy vita hevében káromkodom, csak úgy jön, szóval üvöltözés nálam sincs utánna. Problémákat nem ezzel szoktam orvosolni, mivel ezzel nem lehet.
ez rám nem vonatkozik, üvöltözés nem jön utána. :)
...de azért még ezt üzenném magamnak és akinek esetleg van jelentősége,mivel a csúnya beszéd után esetleg már az üvöltözés is jön stb:
Ha hidegen tudsz célozni, szavaid pontosabban fognak találni, mintha őrjöngve üvöltözöl. Az őrjöngő, önuralmát elvesztett ember rövid idő alatt nevetségessé válik.
Én sem akarok már,elfogadom magam így ahogy vagyok,sajnos ez vagyok én...ritkán teszem de akkor nagyon,valaki folyamatosan,az undorító amikor mindig benne van a bazd+ például....
dettó, én is inkább az önuralmat fejlesztem, bizonyos szitukban, aztán ha "tiszta a levegő" csakúgy szórom a cifrákat
"kérdés akarok-e igazából leszokni. "
Válasz: a f.szt!
én ha gáz ha nem nem akarok, bár sok helyzetben tudom magam tűrtőztetni.
Önuralom, odafigyelés és káromkodásmentes környezet :S nehéz ügy, nekem nem megy, kérdés akarok-e igazából leszokni.
ez nem igaz. :) hogy miért? bassza meg. :D
viccen kívül, nem értek ezzel egyet hogy a rézfánfütyülőjét.
Az ember akkor kezd el káromkodni, amikor nincs érve.
hát másképp nem tudod csak nagy nagy önuralommal. ez nem hiszem egyébként hogy nő-férfi kérdés.
Miért akarok leszokni?Mert nagyon csúnya,főleg egy nő szájából,de minél jobban akarom annál jobban nem megy...
és miért akarsz leszokni? tény hogy nem szép, de én speciel lesz*rom ki mit gondol rólam a beszédem alapján. persze nem egyfolytában használok ilyeneket, de sokat.
Én is, és az a ciki, hogy már olyan embert is rászoktattam, aki nem szokott. :)
.. eltel azóta egy félév,és még rondábban beszélek mint valaha...
Csak annyira hogy minimális büntetést kaptam! :)
Nem használt egy kedves mosoly sem? :-))
Én csak egyszer szaladtam bele a trafiba, de a mi kis öreg autónkkal nem is sietek annyira. Kímélem, hogy még sokáig szolgáljon minket :-)))
Igen,és már nem egyszer büntettek meg! :S
Sőt van több büntető pontom is! :O
Pedig én olyan ártatlan voltam! ;)
Akkor te dinamikusan és gyorsan vezetsz ?
Én egyik sem vagyok! :)
És nálam ez nem korfüggő,egyaránt felhúz a fiatal, középkorú és öreg is! ;)
További ajánlott fórumok: