Hogy zajlik egy kórházi szájsebészeti műtét (bölcsességfog-műtét)? (tudásbázis)
Nekem is feküdtek a fogaim. :) Úgy gondolom a saját ruhádban, egy fogorvosi székben fogják vágni az ínyed, ha kell, és nem a nagy műtőben a műtőasztalon és hanyatt fekve.
Egyet tanácsolok, amikor már túl vagy a sokkon, nyitogasd a szádat, nehogy szájzárat kapj. Az attól van, ha sokáig tátva van a szád, ha véletlenül mégis kapnál, akkor a kanaladdal nyúlj a fogsorod közé és enyhén feszítsd szét. A szájzár nem velejárója feltétlenül és nem is fáj, csak nem nyílik rendesen, és az evés nehézkes.
Köszönöm szépen! Be kell feküdnöm, mert itt állítólag ez a szokás mostanában. Én vidéken lakom, de Győrben fognak majd műteni (kb. 1 hónap múlva), ez a legközelebbi kórház.
Mind a két fogam fekszik, és így ajánlotta a doki, hogy jobb, ha utána maradok, mert nem lesz egyszerű (bár szerintem itt nincs egyszerű műtét.) Csak félek, hogy egy hálóingben kell ott ücsörögni.
Még valami, vigyél magaddal poharat,evőeszközt papírzsepit, törlőkendőt, törölközőt, fürdőpapucsot...ha 100% bent maradsz.
Szájfertőtlenítőt vehetsz gyógyszertárban, de amikor engem műtöttek, a kórház adott.
Hova mész?
Budapesten lehetsz melegítőben, éjszakára vigyél pizsamát. Nem tudom miért kell bent maradnod, nem szokványos.
Ha a nagy műtőben műtenek, ott steril kórházi hálóinget adnak rád, ha a kicsiben, akkor a saját ruhádban, amiben bemész, vagy amit átveszel a kórházban.
Nekem volt a Szájsebészeti Klinikán bölcsességfog miatt, közel 60 perces volt, fájni nem fájt, inkább féltem, de szerintem mindenki fél, és hiába is mondanám Neked, hogy ne félj, maximum nyugodtabb leszel, de félsz. :S Engem a "műtét" után kicsit pihentettek a székben, majd még a váróban ültettek kicsit, és hazamehettem.
Gyors sebgyógyulást!