Hogy teszik az üvegbe az egész gyümölcsöt a pálinkás üvegbe?? (beszélgetés)
Még a fán ráhúzzák az üveget a pici gyümölcskezdeményre.
Ja, hogy körte méretű gyümölcsöt :) Mer' a meggyszemeket egyszerűen beletuszkoljuk.
Te vagy itt?! No, elolvastad, mit jelent a Debibe?
Ez tuti :) Mi csináltunk recept alapján meggylikőrt pálinkába áztatott gyümölccsel. Az abból kiszedett meggytől simán be lehet csiccsenteni.
Jajj, az kemény. Egyszer megettünk ketten egy körtét, ami a vilmosban volt, hát keményebb volt, mintha 3 felest megittunk volna.
A hajok testet felepitik az uvegen kivul, de azok akkorakra csak, hogyaz uveg szajjan beferjenek, az arboc es a vitorla reszet is raepitik, de az lecsukhatora csinaljak. Tehat amikor minden kesz, az arbocokat "kotelestol, vitorlastol" egyutt rahajtjak a "hajo" testere es ugy csusztatjak be az uveg belsejebe, majd a vitorlakat, arbocokat palcikakkal felallitjak es a palcikak vegen levo ragaszto cseppel veglegesse ragasztjak.
Na és a következő kérdés, h h szedjük ki a gyümölcsöt, üvegtörés nélkűl? :D
Apukám ugy csinálja,hogy amikor a körte még kicsi ráköti az üveget a fára ugy hogy a körte benne fejlődik amikor elég nagy a körte -megérett akor veszi le .igy bennemarad az üvegbe a körte.
Már több üvegekkel kaptunk ilyen fajta pálinkákat de az utobbiaknál, alul csak csavar van és gondolom ugy teszik bele a gyümölcsöket de rébben
nem volt csavar az alján.
Tényleg jól írja cycumycu, így szokták, ez tuti.
A hajót pedig igen hosszú csipesszel építik fel az üvegbe. Láttam a tv-ben, érdemes a S, NG, stb csatornákat nézni, olyan jó dolgokat látni!
A gyümölcsöt a pálinkás üvegbe, mint ahogy smudlaagi54 is írta, úgy "teszik", hogy mikor még nagyon kicsi a gyümölcs ráhuzzák az üveget és a gyümölcs ebben fejlödik ki!!! Ez tutira így van, legalábbis itt falun:D:)))
en is igy tudom, csak en uborkara emlekszem. De belenott
Ne már?Tényleg?
Ezt nem hiszem el,hogy lehet valaki ennyire pihent agyú??:)))))
A hajókat az üvegben épitik fel hosszú pálcák segitségével.Én kb 10 perc múlva földhöz verném az üveget, meg az összes hozzávalót.
Igen,én is így tudom.
Hajó és más eféle dolgot,meg gondolom valamilyen technikával köré fújják az üveget?:)
Amit én láttam képen, pl a vilmos körte,hogy alig kezd a gyümölcs kialakulnia virágzás után,rákötik az üveget,és az üvegben nő.Aztán lehet hogy átverés volt.
ez nagyon jó kérdés!!!
És a hajókat azokat , hogy teszik bele??
Valakinek valami jó ötlete, vagy esetleg tudja is valaki????
További ajánlott fórumok: