Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Házi tejtermékek. Kérdéseim.. fórum

Házi tejtermékek. Kérdéseim.. (beszélgetés)


2013. szept. 4. 15:44

Köszönöm szépen mindenkinek! :)

Rosszul fogalmaztam, szóval nem megromlik, hanem megalszik, ez lett volna a kérdésem.

Köszi még egyszer!

5. zsoka1984 (válaszként erre: 2. - 6a2be15c0a)
2013. szept. 3. 11:26

Szia! Nekünk van kecskénk, így már én sem veszek a boltban tejes dolgokat. A joghutot úgy kezdtem, hogy vettem a piacon házi joghurtot, a tejet felmelegítettem 40-41 fokosra és beletettem literenként 1-2 kanállal, ezt 1-2 óráig még melegen tartottam, majd be a hütőbe és már csak ízesíteni kell. "kicsit nyúlós lesz nem olyan mint a bolti de én összeturmixolom gyümölcsökkel, és már kész is az ivó jughurt"

Sajtot mindenki más képp csinálja, nekem az ecetes verzió nem jött be, így vettem pepszint a patikába és avval oltom. A tejet 37 fokra melegítem, majd literenként 1 késhegynyi peszint elkeverek fél deci kút vízben, mivel a csapvíz tele van klórral így megöli a baktériumokat. Várok hogy a tej megalvadjon, kb fél órát, majd összevagdalom az alvadékot ,ízesítem és textil pelenkába felkötöm valahova vagy préselem mikor hogy. Ha már elég kemény sós vízben megmosdatom és mehet érni. "ha nem eszitek meg hamarabb"

4. migerben (válaszként erre: 2. - 6a2be15c0a)
2013. szept. 2. 20:20
igen a tetején van a tejszín, ha tovább hagyod állni, akkor tejföl, és nem romlik meg alatta a tej, hanem megalszik. Az aludt tejből túrót is készíthetsz.
2013. szept. 2. 17:44

de túrót is csinálhatsz belőle

csak hát zsíros, szóval nem éppen diétás

de egészségesebb

2013. szept. 2. 16:48

Átálltam az egészséges-méregmentes étkezésre (fogyókúrával együtt). Az érdekelne, Ti háziasszonyok hogyan készítitek a kefirt, tejfölt, stb... Mert már nem szeretném megenni a boltban kaphatóakat sem, bár ez még határeset. De van házi tejünk, na meg kedvem is csinálni ilyesmiket. Minden érdekel!! :)

Ja... olvastam persze utána a dolgoknak, de bennetek jobban megbízom. :)

Ha hagyom állni pár óráig a tejet szobahőn akkor feljön a tetejére a zsír, ergo tejszín? És nem romlik meg a többi tej alatta? Vagy azt felhasználhatom kefirnek??

2013. szept. 2. 16:45
Házi tejtermékek. Kérdéseim..

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook