Hangulatjavító szedésének abbahagyása terhesség idejére (beszélgetős fórum)
Nem fontos hanem szabaly.
Ugye en 1 szemet szedtem,azt csokkentettem felre.
Utana azt kellett volna negyedre,de annyi fele mem lehet torni,igyis neha mar csak kette haraptam.:)
Ugyhogy par hetig szedtem felet,aztan 2-3 naponta felet ,most mar semmit. De ez csak par napja van,de nem erzek semmit!Nem is gondolok ra.Nem hianyzik es ugy tunik nincs tunet.
Az orvossal már beszéltem, de ő azt mondta, hogy veszélyes az én gyógyszeremmel terhesnek lenni, ő nem ajánlja.
Régebben már többször próbáltam abbahagyni, de nem ment:(
Megint meg kellene próbálnom, csak szerintem nagyon fontos az elhagyásban a fokozatosság.
Persze,ertem en!
Sajnos ebben nem nagyon tud senki okosat mondani.
Mindenki mas,minden eset mas.
Par evvel ezelott nekem hiaba mondta volna barki is h tegyem le ha nem ment volna.
Ha jon a baba,ha nem.
Ha erzed h menne akkor tedd meg.
Ha nem erzed magad eleg jol akkor konzultalj az orvosoddal h amellett a gyogyszer mellett amit szedsz lehet e babat vallalni vagy irjon olyat ami kevesbe artalmas a babara.
Nem te lennel az elso es nem is az utolso aki gyogyszert szed a terhessege alatt.
Lehet ha abbahagyod es nem leszel jol,tobbet artasz mint ha nem szeded....
Vannak lehetosegek,csak lepni kell...gagy erre vagy arra....
A 9 honap kicsit keves mert ugye szoptatni is kellene.:)
Igazsag szerint nem mind1 hogy milyen lelkiallapotban hagyja abba a gyogyszert az ember.
En 99% ig tunetmentes vagyok evek ota,kivetel amikor szakitottunk exemmel akkor felborultak a dolgok,de ugye az nem mindennapos.:)
Citapramot szedek ,ezt szedtem vegig.
Mast nem,ugye az elejen irtak melle nyugtatot,azt se szedtem illetve most a ,,leszokashoz,, is irtak valami nyugtatot,de ki se valtottam.
Köszi a választ.
Hát, ha Te pár hónapig, talán 1 évig bírtad, az nekem pont jó volna, mert csak azt a 9 hónapot kéne kibírni:)
Megkérdezhetem esetleg, hogy melyik gyógyszert szedted?
És nyugtatót nem is szedtél mellé?
Hát igen, aki nem volt még benne az nem tudja, hogy milyen, ha szükség van a gyógyszerekre:(
Remélem, nem tapasztalatból beszélsz?
Èn szedtem antidepresszánst. 18-19 èves koromtól kb a mai napig. Most 26 èves vagyok.
Egyszer règes règen abbahagytam. De nem bírtam túl sokáig,pár hónap talán 1 èv.
Mivel már 26 vagyok ,szóba kerül elèg sokszor a baba tèma.
Pár hónapja voltam a règi dokimnál ,mondta h abbahagyhatom lassan,marmint aprankent csokkentve.
Megtortent ... A napokba tettem le 100% osan , 7 èv után.
Az adagom mindig ugyan annyi volt,napi 1 szem este.
Hat ennyi:)
De mondta h volt olyan betege aki szedte ezt a gyogyszert a terhessege alatt es egeszseges babaja szuletett.
Azt is elmondta h az orvosok 3 alkalmat adnak ugymond a leszokashoz. Nyaron kell elkezdeni mert akkor a napsugarak stb dolgok jotekony hatassal vannak az emberre.
En most masodjara probalom meg.:)
Köszi a választ.
Igazad van abban, hogy az orvost kérdezzem meg, de őt már megkérdeztem.
És abban is igazad van, hogy nem vagyunk egyformák.
De olyan jó lenne pozitív példáról olvasni:)
Sziasztok!
Azok tapasztalatát várom, akik régebb óta hangulatjavítót szedtek, és utána abbahagyták terhesség vállalása miatt.
Mi a tapasztalat, ki bírtátok a 9 hónapot gyógyszer nélkül?