Gyors szemromlás és munkaszemüveg (beszélgetés)
Én olvasó szemüveggel csak úgy látom a monitort, ha egész közel hajolok, a monitort nézegetőssel pedig homályosan látom a papírra írtat.
Tehát, teljesen különböző.
A TV-t sem látom olvasó szemüveggel, de a monitorossal igen.
Nem, szerintem nem gyengébb kell, hanem másmilyen.
Nekem egyformán romlik a szemem mind a két irányba, idén elértem az 1,75-öt, azaz olvasáshoz is az kell, és nézelődéshez is, de ugye az egyik a közelre látást segíti, a másik meg a távolra látást, a monitor meg a kettő között van.
Nekem igen. De amikor az olvasóm már 3,5-ös lett, a boltban nem tudtam semmi címkét elolvasni. Le fel kellett venni állandóan az olvasót, mert az távollátásra szédítő.
Ezért lett multifokális.
Ami meg a sz gépezéshez nem jó. Ezért lett külön az olvasó+munka.
Én a sima olvasó szemüvegben nem látok 60 cm-en túlra.
Nem, nem használom nézelődésre, azaz nincs külön olvasó szemüvegem.
Munkaszemüveg számítógépezéshez kell.
Munkaszemüvegben, aminek az alja nekem olvasó, nem tudok házon kívül lenni, mert beszédülök.
Még mindig azt mondom, hogy neked multifokális kellene (alja olvasó, középen munka, felül távollátó).
Abban tudnál olvasni, hajtogatni, és látnád a rendszámokat is.
Bocsánat! Igen! A nézegetős az, amit utcára hordunk:DDDD
Csak én nem tudom, hogy melyik a távol és közelláttás, azért nevezem így a szemüvegeket.
Tehát, a nézegetőszemüvegembe, ellátok nagyon messzire.
Én se vagyok öreg, de ugye ez az időskori már 40 körül elkezdődik.
A számítógép tuti, hogy ront sokat a szemen. Nekem is valószínű, hogy emiatt kell már néhány éve szemüveg....
Nekem is gyengébb kell a monitorhoz mint az olvasáshoz, és nem is látom az olvasó szemüveggel a monitort, azaz ha felemelem a fejem, hogy az olvasó részével nézzem a monitort, akkor teljesen homályos.
Az én munkaszemüvegem több méterre van beállítva, olvasóba hiába nézek fel, nem látok úgy sem, menni meg végképp nem tudok az olvasó szemüvegben.
Én annyira nem értek a szemüvegekhez, de én tuti, hogy legalább 50 cm-ről olvasok, a monitorom meg ennél is messzebb van. Ha bármi közelebb van, akkor görbítem a hátamat.
Rendben.
Munkaszemüveggel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.
A munkaszemüveg a monitoros munkához van kitalálva és nem vasaláshoz, ruhahajtogatáshoz.
Multifokális: olvasó, monitoros és nézegetős szemüveg egyben.
Nekem 2 munkaszemüvegem van, ami azt jelenti, hogy progresszív lencse van benne, azaz tudok vele olvasni, számítógépezni és elvileg kb. 5 méteres távolságba nézelődni, de én messzebbre is ellátok vele.
Azért van 2 ilyen szemüvegem, mert az első már gyenge volt olvasáshoz, így újat kellett csináltatnom, de sajnos a második nem sikerült olyan jóra, mint az első volt.
Ja, a jelenlegi szemüvegem, mivel munkaszemüveg, ezért van rajta kékfény, és mivel kint is hordom, ezért van hozzá napszemüveg, ami mágnesesen tapad rá, bár rájöttem, hogy napszemüvegnek nem jó, mert pont úgy hunyorgok, ahogy napszemüveg nélkül.
Hány éves vagy FI?
Ugye az időskori;) szemromlás az ilyen. Nekem pl. azt mondta a szemész, amikor észrevettem, hogy nagyon kell fókuszálnom az olvasáshoz, hogy most még ne csináltassak szemüveget, mert gyorsan fog romlani. És így is volt. Ezután csak 2 évvel csináltattam meg az elsőt, mert akkor már zavart a munkámban a rossz látásom.
A másodikra azért volt szükségem, mert papírról nem tudtam már olvasni, de a géphez még tökéletes volt.
Nekem is kellene már nézelődös szemüveg is, mert én sem látok el már olyan messzire, mint régebben, de ezen még gondolkodom, hiszen nem érdekel, hogy nem látom a rendszámokat, mert az enyémet tudom:D
Ezt nem értem én sem, hogy minek a munkaszemüveg.Mikor az optikában voltam, ajánlották, hogy az milyen jó.De akkor még nem kellett távollátó, csak olvasószemüveg. Már most az egyikkel munkaszemüveggel, amelyik egybe van építve
az olvasóval,távolabbra is látok,a amelyik csak munkaszemüveg, azzal távolra nem jó nézni, azzal csinálom a házimunkát. Csak mostanában olvastam utána, hogy a munkaszemüveg az számítógéphez való, én az olvasó részével olvastam eddig a számítógépen, a munkaszemüveggel meg dolgoztam.
Három szemüvegem van.
Az egyik olvasó és munkaszemüveg, ezzel számítógépezek, de úgy általában ebben vagyok itthon a lakásban.
A másik multifokális, ez hordom, ha kilépek itthonról.
A harmadik egy multifokális napszemüveg.
Ha nem ülnék a gép előtt napi sok órát, a munkaszemüvegre nem is lenne szükségem. A multifokális hiába lenne jó elvileg mindenhova, gépezéshez sokkal jobb a munkaszemüveg.
Minek 2 munkaszemüveg? Egy sem kellene szerintem, olyan viszont igen, amiben távolra is jól látsz. Viszont ha jól értem, olyanod nincs is.
Multifokális kellene neked is.
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Pánikroham során mennyire gyorsul a pulzus?
- 2012.Maya Naptár- Földrengés, járványok, természeti katasztrófák, igen gyors ütemben megvalósulni látszanak a dolgok, mi a véleményed?
- Pink or blue- az új gyorsteszt