Gyors ételek?Ti szoktatok ilyeneket csinálni? (beszélgetős fórum)
Nekem meg pont az a véleményem, hogy a porok annyira nem műk, a Knorr meg Maggi cuccokban nics már ízfokozó, tartósító.
A mirelt húsok az más tészta.
De pl ha az ember nem a biopiacra jár vásárolni, akkor hiába szeretne egészségesen étkezni, ki tudja milyen körülmények közt termesztik mondjuk a paradicsomot. Az otthoni termesztés megint más.
Én nem szoktam.Ha nagyon gyorsan kell késznek lennem,akkor csinálok rántásos tojáslevest,vagy valami krémlevest,ezek nagyon gyorsan megvannak,elkészülök vele annyi idő alatt,mint megfőne a zacskós leves.Aztán főzök ki tésztafélét ha sietek,pl:túrós,sajtos,diós,mákos,krumplis...stb.
Vagy csinálok milánót,az alapot mindig magam készítem neki,sosem veszek port.
Nagyon sokféle étel van,amiket elkészítek annyi idő alatt,amíg megcsinálnám a félkész vagy műanyag kajákat.
Én szoktam! Tudom,hogy ezek nem egészségesek,de ha egész nap melózol,nem vagy egy konyhatündér, és mégis főtt "normális" ételt akarsz enni,nem szendvicset,akkor elmennek!
Mondjuk, én többnyire Norbi vagy Alexandra mikrós kajákat szoktam,amikben talán legalább nincs annyi zsír!
De néha eszek zacskós levest,és tésztát is...:-((
Persze én is ritkán készítek ilyeneket,mert tényleg nem túl egészségesek,és két pici gyerekem van.
Viszont néha-néha belefér.
Én nem szoktam!
Néha jön rám hogy ennék kínai csípős levest, de azt is csak nagyon ritkán eszem, és azért mert imádom!
Időt úgy spórolok, hogy egyrészt mindig egy picit többet főzök, és lefagyasztok 1-2 adagot, így bármi van, lesz mihez nyúlni! Rántott húsnak valót pl előre panírozom, egyenként fagyasztom, és azt is lehet frissen sütni. Innen már csak egy lépés a sajjtal sonkával töltött husi, azt ugyanígy előre meg lehet csinálni és lefagyasztani!
Megéri szerintem, olcsóbb, és tudom mi kerül az asztalra!
További ajánlott fórumok:
- Melyek azok az ételek, amiket konyhai analfabéták is meg tudnak csinálni a ház felgyújtása nélkül?
- Segítség?:)Ötleteket szeretnék gyors(max 20-25p) és finom ételekhez
- Miböl lehet gyorsan pénzt csinálni?
- Könnyen és gyorsan elkészíthető, ízletes, kevés alapanyagot igénylő ételek. Ki tud ilyeneket?
- Milyen ételeket érdemes egy kerti partyn csinálni?
- Tudna valaki valami gyors kaját ajánlani amit főtt sonkaból kell csinálni??