Érettségihez önkéntes munka. Mit szólsz hozzá? (beszélgetés)
Látom, régi a topik, de azért leírom a véleményem.
Semmi bajom az önkéntes munkával, mindaddig, amíg azt valaki VALÓBAN önként csinálja.Onnan kezdve, hogy valamihez kötik, kényszerré teszik, már köze sincs az önkéntességhez, ráadásul nem hiszem, hogy az ilyen kierőszakolt önkéntes munkával bárki is jól járna.A segélyezettek is vállalhatják, hogy ezzel megszerezzék a segély tovább folyósításához szükséges 30 ledolgozott napot.És hallottam olyanról, hogy ilyen kényszer önkéntesek rosszul bántak az állatokkal a menhelyen, mert voltak köztük állatgyűlölők, de valahol nekik is le kellett dolgozni a 30 napot és hát ide tudtak bejutni.És ha valaki hasonló undorral megy öreget, vagy fogyatékost gondozni, csak azért, mert kötelező, az kinek lesz jó?Megmondom:Csakis a munkáltatónak és állam bácsinak, mert ők megspórolják az ingyen rabszolgákon a béreket.Nyilván való pedig, hogy ha nem önkéntes, hanem fizetős állás lenne az a pár nap az embereknek, akkor szívesebben csinálnák.
a társadalom pedig ne mások ingyen munkáján akarjon előre haladni!Szeretne ugyan is előre haladni az egyén is, márpedig csakhogy ingyen melóval nem sokra megy.
Nincs még egy olyan eszement ország, ahol kötelező önkéntes munka is létezik! Hisz a két fogalom is teljes mértékben üti egymást!
Én lehet úgy csinálnám ezt az egész "önkéntes" dolgot, hogy tényleg önkéntes legyen.
Hogy az érettséginél plusz pontot jelentene, ha valaki önkéntes munkába vesz részt.
De így, hogy kötelezővé teszik kissé olyan érzésem van, hogy ellenkező hatást fognak elérni vele.
Ahogy a sok politikusra is....meg éljen meg annyiból, amennyiből a dolgozó családok kénytelenek.
Nevetséges, de a sógorom egy pékségbe ment el dolgozni, mivel vidéken élnek és volt rá lehetősége.
49.ooo Ft-ot kapott úgy kézhez, hogy éjjel dolgozott nagyrészt...
Na éljen már meg ennyiből a politikus!!!!
De sokan több műszakban dolgozva 6o-70 forintot visznek haza.
Sok elkényeztetett, kikímélt ifjúra ráférne egy kis életmegismerés kórházban, üzemi konyhán, szociális otthonban, az áruház nem csilivili részén, a pékségben és még néhány hasonló, hétköznapi munkahelyen.
Van olyan ország, ahol az 5-6 gyermekes családdal él együtt az egyszem-limuzinos palánta 1-2 hétig...
Baromság.
A politikusaink mikor fognak önkéntes munkát végezni...?? Esküszöm megnézném őket.
szerintem nem a fiatalok látják így, őket ez általában hidegen hagjya, inkább a szüleik.
:)
Egyébként ez a gondolatsor szerintem továbbra is demagóg, sokat nem nyer vele az ember, ha állandóan felfele mutogat, ennyi erővel csinálhatna is valamit.
.)
Dehogyis, nem mindenki termett segítőnek, nem is kell....ez az 50 óra szerintem pont arra jó, hogy megismerkedjenek olyan emberekkel, olyan élethelyzetekkel, amikkel alapból nem találkoznak..ezáltal az empátiájuk és a látókörük is szélesedik.
Szerintem ennyi a cél, és bőven elég is.
Szerinted, akik eddig sem éreztek késztetést, kedvet, hogy akár állatokon, vagy embereken segítsenek, akkor ezek után majd szívvel-lélekkel teszik?
Én egy egyesületnél végzek önkéntes munkát, mert szívesen segítek. De sok embernek eszébe sincs segíteni, inkább csak elvárásai vannak.
Van amikor nálam is visszüt az egész....én segítek és a másik fél, akinek segítek pofátlan.
Az elkeserítő sajnos.
Erről beszéltünk idáig!
De ha a lányod most is jár a lovardába, nálatok sem lesz gond azzal ha esetleg ezt bevezetik. De vannak olyan családok ahol sajna ez nem természetes és azoknak a fiataloknak is meg kell adni a lehetőséget.
Részemről mindenképp olyan munka lenne elfogadható, ami tényleg építő jellegű.
Amiből tanulnak empátiát, elfogadást, segítőkészséget.
Csak nehogy rossz hatása legyen mert ami kötelező, általában az a nemszeretem kategória.
Egy ételosztás is jó hatással lehetne.
Az idős emberekkel beszélgetés is, hiszen sok idős embernek tényleg nagyon jól esik, életerőt ad, ha érzik, hogy van miért élni, meghallgatják őket, látogatják őket.
Nekem is, pl. állatmenhely.
A lányom pl. eljár egy lovardába, élvezettel csutakolja, eteti az állatokat.
Szívvel-lélekkel teszi, teljesen magától. Csak hogy lovak mellett lehessen.
További ajánlott fórumok:
- Érettségi nélkül munkahelyet?
- Két ovis gyermek mellett, szerintetek hol tudnék dolgozni 4-6 órában?A férjem dolgozik reggeltől estig, én nem találok munkát érettségivel.
- Kereskedelmi boltvezetői vizsgát szeretnék elvégezni, kell hozzá érettségi?
- Segítsetek. Szóelemre kellene bontani a "nehézségekkel" szót, de nagyon rég volt. Aki most érettségizik vagy ért hozzá segítsen! Köszönöm
- Ha óvodában szeretnék dolgozni dajkaként a sulim mellett, akkor elég hozzá az érettségi vagy végzettség is kell?
- 40 óra társadalmi munka érettségi előtt