Emeletes ágy 1, 5 éves baba (beszélgetés)
mi ma vettünk. A fiam 20 hónapos, ő aludna alul, a 3,5 éves lányom felül. De egyelőre nem akar aludni a naygobbik...
16 hónaposan szerintem simán közlekedik a létrán! Az én fiam sem volt még 1,5 éve, mikor egyedül megtanult a csúszdára is felmászni és lemászni.
Nem fog leesni éjjel a nagyobbik?? :-)
Nekem is ennyi idősek a gyerekeim, és emeltes ágyuk van! Sztem nagyon gyerekfüggő, hogy felmászik e, vagy sem!? Az én fiam max 3* próbálkozot a felmászással, aztán nem foglalkozott vele többet!
Viszont a javaslatot, miszerint legyen szétszedhető, tök jónak tartom.
Mi is gondolkoztunk rajta de miután egyik ismerősömnél leesett a gyerek és azóta is értelmileg sérült így gyorsan letettünk róla!
Szerintem egy gyerek míg nem tud egyedül biztonságosan felmászni a csúszdára addig az emeletes ágy létráján se tud felmenni főleg úgy hogy az függőlegges és még dőlése sincs!
Inkább ajánlanám nektek a szétszedhetős emeletes ágyat és amikor már a kicsi is biztosan mászik le (mert fel könnyebb mint le) és fentről se mindig lefelé nézeget hogy lehet leesni akkor rakjátok össze!
Nálunk a nagylánynak is emeletes ágya van ami alatt kiskuckó található de azok nem olyan magasak mint a kétágyas emeletes ágyak!
A nagytól se lesz neki nehéz megtanulni. De van egy ötletem. A nagy aludjon fent. Másszon fel a kicsi is, de ő azért még lenti ágyba aludjon. Nehogy lepottannyon éjjel álmába.
" olyan megoldás jutott eszembe : a plafon és az emeletes ágyhoz valami erős vásznat feszíteni. hülyeségnek hangzik, de a biztonság az fontos.. "
Nekünk galériánk van.
Néhányszor próbálkozott a fiam, mikor elkezdett 1 éves kora körül járni-kelni, hogy felmászik rá, de rászóltunk mindig, nem engedtük neki még azt sem, hogy az első fokra ráálljon (sem velünk, sem nélkülünk), s ez elég volt ahhoz, hogy már nem is próbálkozik(most 2 éves).Még akkor sem próbálkozik, ha látja, hogy én vagy a férjem felmászunk. Csak áll lent, s néz felfelé.
Szerintem határozottam rá kell szólni, mikor felpróbál mászni, hogy tilos, mert leesik, és fájni fog. Annyiszor kell rászólni, ahányszor próbálkozik, s aztán szerintem már nem is próbálkozik majd.
Azért a nagyobb tesó is figyeljen rá, s ha látja, ő is szóljon...
Bizonyára most volt nektek árban, méretben, stb ben megfelelő ágy. Igen azt akkor kell megvenni, nem máskor. Nekem nem volt, a lányomnak se.
De valami leesés elleni " dolgot " kell odatenni. Elsősorban legalább 2 oldala fal mellett legyen, olyan sarokba tenni.
Nem akarlak riogatni, de szerintem még az 5,5 évest is korai felrakni...
Biztos meg van rá az okod, hogy így döntöttél, de én még várnék legalább egy évet ezzel...
Új ágyat kapnak a fiaim a nagy 5,5 éves alszik felül a kicsi 1,5 éves alul a gondom az, hogyan akadályozzam meg a kicsi abban hogy felmászon a felső szintre és leesen???
Tapasztalat valakinek???
További ajánlott fórumok:
- Egy nő segítségért kiabál a 10 emeletes panelből, már többedjére az elmúlt 1,5 hónapban
- 10 emeletes panelban az erkély beépíthető?
- Mernétek venni 2 éves ikreknek emeleteságyat? Előre is köszi!
- 100-110 fős esküvőre egy 5 emeletes torta mellé mennyi tortát rendeljünk még? (csomagolni is szeretnénk)
- Hány éves gyerkőcnek mernél félemeletes ágyat venni?
- Emeletes ágy létrájára mit tennétek, hogy a két éves ne másszon fel?