Elállítódott a billentyűzetem. Hogyan tudom visszaállítani? (tudásbázis)
Van még egy "felsőbbrendű" rendszergazda felhasználó is elvileg (amennyiben xp-ről, windows 2000-ről van NT-ről beszélünk, mert ezt nem írtad)
Újra kell indítani a gépet, és még mielőtt betöltené a windowst (tehát még a legelején, amikor fekete alapon ilyen feliratokat ír ki), sűrűn nyomogatni az F8 gombot
ekkor egy speciális menüt kapsz, amiben a nyilakkal lehet mászkálni, és van egy olyan benne, hogy "Csökkentett mód" vagy angolul Safe mode.
Ezt kiválasztod és az itt megjelenő belépőablakban nem csak a rendes felhasználód fog megjelenni, hanem egy "Rendszergazda" vagy "Administrator" is.
Ha szerencséd van, akkor rá tudsz kattintani és jelszó nélkül belép. Ekkor belépés után a Vezérlőpult felhasználók menüjében a rendes felhasználódnak át tudod írni a jelszavát.
(Ha nincs szerencséd, akkor sajnos a telepítésnél valaki jelszót adott a rendszergazdának is, akkor meg kell keresd azt az embert, aki telepítette a gépet.)
Az alt+shift beállítás kérdése, nem minden gépen működik, főleg, ha valaki elállított az alapértelmezett beállítást
A billentyűkombináció beállítása egyébként ugyanott a Regionális és Nyelvi beállításokban van. Jó esetben Alt+shift, de van, hogy nem :)
A legegyszerűbb megoldást még senki nem írta, ahogy elnézem: Alt+Shift
Ez a billentyűzet nyelvváltó gyorskombinációja, egy pillanat és visszavált. (;
Szia,
ha meg akarod előzni a problémát, teljesen ki is lehet kapcsolni az angolt, akkor nem is tud átváltani.
Vezérlőpult
Regionális és nyelvi beállítások
Nyelvek fül (középső)
Részletek gomb
A listából kijelölöd az angolt, és az Eltávolítás gombra kattintasz.
Majd OK.
vezérlőpult
nyelvi és területi beállítások
nyelvek fül, részletek
angol kiosztás - eltávolít - alkalmaz - ok
Kerem, aki tud, segitsen,
nem tudom, mi tortenhetett a billentyummel, de nem tudom visszaallitani. a z helzett y van es nem tudok ekezeteket sem irni. szoval, amerikai vagy angol billentyuzetre valtott. elore is koszonom
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom a képernyőfelbontást visszaállítani normális méretre?
- S.O.S. Valami elállítódott a gépemen, hogy tudom visszaállítani?
- Hogy tudom visszaállítani a billentyűzetet?
- Valamit átállítottunk a billentyűzeten, mert számok jelennek meg, például i helyett 5-ös, u helyett 4-es, stb. Hogy lehet visszaállítani?
- Angol billentyűzet visszaállítása, de hogyan?
- Hogyan tudom visszaállítani a billentyűzetet?