Egyre öregebbnek érzem magam a modern dolgokhoz. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Közben megnéztem, és már 20 ezer alatt is van itthoni használatra alkalmas nyomtató.
Én leggyakrabban arra használom pl., ha neten veszek belépőjegyet valahová, akkor azt a biztonság kedvéért kinyomtatom. Érdekes módon egy ízben még a Telekomnál is ezt javasolták, mondván, hogy az a biztos... A technika ördöge bármikor feléledhet, és akkor hiába mutogatom a bejáratnál a telefonon a QR-kódot, ha egyáltalán megjelenik.
Én viszont jobban örülök, ha a gyorsan elérhető eeszt-re teszik fel az egészségügyi dokumentumainkat, és nem a postán küldözgetik, ahol előfordult, hogy a sima levél egy hét alatt jött meg!
Nemrégiben a klinikán feküdtem, és fontos volt gyorsan megismerni a laboradataimat. Néztem a tabletemen a frissítéseket, és amikor megjött, két perc múlva a főorvosnő is jött, és csak azt kérdezte, láttam-e, hogy minden rendben. Láttam. Ennyi volt. Jöhettem haza.
De a férjemnél is az a helyzet, hogy mire hazaérünk a klinikai laborvizsgálatról, a gyorsan elkészíthető tesztek eredményei már fenn vannak az eeszt-n, másnap reggel lehet menni a háziorvoshoz. Nem itt-ott kell megnézni, hanem csak az eeszt-n, másutt nincs is! Mindez postán jóval lassabban menne.
Nyomtatgatni meg nem a kormányablakhoz járunk, hanem itthon van nyomtató. Potom összegért lehet venni egy házihasználatra alkalmas nyomtatót.
Igggen, igaz!
A kenyérsütőt pl. nagyon szeretem! A mixert is.
Van viszont 5-6 olyan "csodagép" a házban, amiből 2-3 használat után egyszerűen "kiszerettem". Azóta csak a helyet foglalják.
Dápról mit nyomtatnál?
Hagyományos gépen lépek be a régen használt felületekre, a dáp csak belépéshez tokenként használatos.
Pedig a háztartási gépek jók :))
Mióta robot porszívóz, a régit elő se vettem.
Ami megkönnyíti a munkát, minden pénzt megér.
Vannak olyan "modern dolgok", amelyeket szándékosan messze elkerülök.
(Pl. nincs szükségem okostelefonra se, autóra - de még elektromos biciklire - se, robotporszívóra se, mikróra se, kenyérpirítóra stb. se.)
Nem vagyok ezzel kevesebb, mint azok, akiknek mindez az életüket jelenti. (Én legalábbis így gondolom. Így is érzem.)
Még ma is sok mindent vágyom megtanulni csak külső segítségre lenne szükség . Pl. eszköz, anyagi, sokszor az is elég lenne ha valaki a dolgot elmagyarázná.
A tehetelenség érzése nagyon rossz dolog, és itt nem csak az ágyban tehetetlenül fekvős elhanyagolt állapotra gondolok. A fentebb írtakkal kezdődik.
Abban bízom hogy a józan mentálisképességem velem marad és amikor
már ott tartok hogy reggel cél nélkül ébredek és este remény nélkül fekszek le, lesz erőm kicsekkolni."
Csak azt követem, amit a szoftver üzemeltetője frissít, és levelet mellékel hozzá. Ezek beépített programok, csak elmondják, hol van, hogyan használható. Háttérben automatikus. Külön nem keresek buherálni valót. Magáncélra főleg nem. Én itthon a számítógépet évek óta nem kapcsoltam be...feltételezem, a címbeli modern dolgokkal informatikára utalt FI.
Mondjuk gondolhatott akár egy jegykiadó automatára is.
Én nem így vagyok;)
Igaz, nekem ez a munkám. Nem zavar, ha új dolgokat kell megtanulnom. Remélem ez megy majd még jó sokáig.
Igaz, én annak a generációnak a tagja vagyok, akik nem ebbe születtek, de a munkánkhoz nagyon kell...
Aki nem hal meg fiatalon az megöregszik.
Ami nem érdekel azzal nem foglalkozom. Amin nem tudok változtatni azzal sem. Kimélem magam.
További ajánlott fórumok:
- A modern kori házasságnak tulajdonképp mi a funkciója?
- Férfias "ősmajom", vagy életrevaló és modern? Táncoló pasik és egyéb...
- Ki tud nekem modern, manapság sürün adott, fiu illetve lány neveket írni?
- Ma születetett nálunk egy kiscsikó. Csak valamiért nem tud szopizni. Ha valaki ért ezekhez a dolgokhoz, kérem adjon tanácsot!
- Hogy tudom Facebookon tiltani az összes ismerőst, hogy ne lássa a bejegyzéseim vagy ha hozzászólok dolgokhoz?
- Tud vki olyan honlapot ajánlani ahonnan könnyen el lehet sajátitani a varrógép kezelését?Esetleg instrukciókat kézzel varrott dolgokhoz?