Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Egyre öregebbnek érzem magam a modern dolgokhoz. fórum

Egyre öregebbnek érzem magam a modern dolgokhoz. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
39. alinka01 (válaszként erre: 38. - Globus)
ma 11:34

Közben megnéztem, és már 20 ezer alatt is van itthoni használatra alkalmas nyomtató.

Én leggyakrabban arra használom pl., ha neten veszek belépőjegyet valahová, akkor azt a biztonság kedvéért kinyomtatom. Érdekes módon egy ízben még a Telekomnál is ezt javasolták, mondván, hogy az a biztos... A technika ördöge bármikor feléledhet, és akkor hiába mutogatom a bejáratnál a telefonon a QR-kódot, ha egyáltalán megjelenik.

38. globus (válaszként erre: 37. - Alinka01)
ma 11:27
Folyamatban, lesz:)
37. alinka01 (válaszként erre: 36. - Globus)
ma 11:24
És?? Mit bizonyít, hogy egy akármilyen főnöknek nincs otthon nyomtatója? Kinek mire van igénye! Autója biztosan van, és nem is alsókategóriás...
36. globus (válaszként erre: 35. - Alinka01)
ma 11:22
Még a főnöknek sincs otthon nyomtatója. Majdnem azt mondtam hétvégén, küldd el emailben, kinyomtatom 😂 de kibírta hétfőig.
35. alinka01 (válaszként erre: 30. - Plútó00777)
ma 10:44

Én viszont jobban örülök, ha a gyorsan elérhető eeszt-re teszik fel az egészségügyi dokumentumainkat, és nem a postán küldözgetik, ahol előfordult, hogy a sima levél egy hét alatt jött meg!

Nemrégiben a klinikán feküdtem, és fontos volt gyorsan megismerni a laboradataimat. Néztem a tabletemen a frissítéseket, és amikor megjött, két perc múlva a főorvosnő is jött, és csak azt kérdezte, láttam-e, hogy minden rendben. Láttam. Ennyi volt. Jöhettem haza.

De a férjemnél is az a helyzet, hogy mire hazaérünk a klinikai laborvizsgálatról, a gyorsan elkészíthető tesztek eredményei már fenn vannak az eeszt-n, másnap reggel lehet menni a háziorvoshoz. Nem itt-ott kell megnézni, hanem csak az eeszt-n, másutt nincs is! Mindez postán jóval lassabban menne.

Nyomtatgatni meg nem a kormányablakhoz járunk, hanem itthon van nyomtató. Potom összegért lehet venni egy házihasználatra alkalmas nyomtatót.

ma 10:15
Együttérzek. Én nem tudok, de nem is akarok olyan TEMPÓBAN alkalmazkodni, amilyen GYORSAN VÁLTOZIK minden. Maga a "technológia" is nyomaszt, de leginkább az, hogy ha valamit hajlandó és képes vagyok megtanulni, alkalmazni, az néhány év, sőt hónap múlva elavul és nyomják az arcunkba a legújabbat. (Csak egy megjegyzés: Az első félautomata mosógépünk 31 évig volt a háztartásunk tökéletes tagja ...)
33. globus (válaszként erre: 31. - Csemár)
ma 09:39
Jaj, a kenyérsütő. Csak dagasztásra használom, de arra nagyon. Kalácsok, bukta, kakaós csiga, fánk, lángostészta, de még a hajtogatott pogácsa alapját is.
32. globus (válaszként erre: 30. - Plútó00777)
ma 09:33
Nem tudom miért lehet ez, én ugyanúgy nyitom meg a lakossági eeszt-t és tárhelyet is.
31. csemár (válaszként erre: 27. - Globus)
ma 09:21

Igggen, igaz!

A kenyérsütőt pl. nagyon szeretem! A mixert is.

Van viszont 5-6 olyan "csodagép" a házban, amiből 2-3 használat után egyszerűen "kiszerettem". Azóta csak a helyet foglalják.

30. Plútó00777 (válaszként erre: 29. - Globus)
ma 08:55
Pár hónapja , hivatalos orvosi papírt,nyomtattuk ki kormányablakban.Makjd fél óra volt mire kinyomtattuk.Jobb lenne ha Postán küldenének fontos papírokat,nem itt ott megnézni,elküldeni,kinyomtatni stb..
29. globus (válaszként erre: 26. - Plútó00777)
ma 08:49

Dápról mit nyomtatnál?

Hagyományos gépen lépek be a régen használt felületekre, a dáp csak belépéshez tokenként használatos.

Úgy érzem, mindennel a mobiltelefonos használat felé tolnak, de mindennel!
27. globus (válaszként erre: 24. - Csemár)
ma 08:47

Pedig a háztartási gépek jók :))

Mióta robot porszívóz, a régit elő se vettem.

Ami megkönnyíti a munkát, minden pénzt megér.

ma 08:43
Ezzel én is így vagyok.Házi telefont vettem Anyuéknak (még )kell.Nagy nehezen megtaláltam a magyar nyelvet rajta,(digitális minden sajnos)Telefonálni ,még nem tudonk rajta,valami kódot be kell ütni hogy megtalálja a hálózatot.Dápról sem tudok nyomtatni,gyűlölöm.
25. 55Judit (válaszként erre: 23. - Semleges)
ma 08:30
Nem fórumtéma.
24. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 08:24

Vannak olyan "modern dolgok", amelyeket szándékosan messze elkerülök.

(Pl. nincs szükségem okostelefonra se, autóra - de még elektromos biciklire - se, robotporszívóra se, mikróra se, kenyérpirítóra stb. se.)

Nem vagyok ezzel kevesebb, mint azok, akiknek mindez az életüket jelenti. (Én legalábbis így gondolom. Így is érzem.)

23. semleges (válaszként erre: 19. - 55Judit)
ma 08:23
Hogy csekkolsz ki?
22. Hansika (válaszként erre: 19. - 55Judit)
ma 08:19
nagyon igaz szerintem, piros pont.
21. Hansika (válaszként erre: 17. - Kaktusz)
ma 08:17
ez jo...-DD
20. globus (válaszként erre: 19. - 55Judit)
ma 07:57
Így vagyunk a smart tv-vel. Nem azért vettük, mert ilyent akartunk, hanem nincs már más a boltokban. Biztosan tud extrát, de szájbarágós utasítás nincs, a neten is csak haladóknak. Nézzük, mint a hagyományost.😃 Csak fizettük az okosságát.
19. 55Judit (válaszként erre: 18. - Lolita2112)
ma 07:13

Még ma is sok mindent vágyom megtanulni csak külső segítségre lenne szükség . Pl. eszköz, anyagi, sokszor az is elég lenne ha valaki a dolgot elmagyarázná.

A tehetelenség érzése nagyon rossz dolog, és itt nem csak az ágyban tehetetlenül fekvős elhanyagolt állapotra gondolok. A fentebb írtakkal kezdődik.

Abban bízom hogy a józan mentálisképességem velem marad és amikor

már ott tartok hogy reggel cél nélkül ébredek és este remény nélkül fekszek le, lesz erőm kicsekkolni."

ma 05:37
kitartas mindent meg lehet tanulni csak akarni kell!
17. kaktusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 00:43
Mi számít modernnek? Kenyérpirító...? 🙂
16. Myra (válaszként erre: 14. - 55Judit)
tegnap 22:12
Én se veszek netről cipőt.
15. alinka01 (válaszként erre: 14. - 55Judit)
tegnap 18:38
Igen! És hiába, hogy 14 napon belül visszaküldheted, az már macera, hogy visszacsomagold, elbattyogj vele a postára.
14. 55Judit (válaszként erre: 13. - Alinka01)
tegnap 18:37
Cipőt-ruhát én sosen vásárolok neten. A cipővel én is gondban vagyok, mert a puha talpú kényelmi cipők már nincsenek sehol amit szerek. csak webáruházban látok jókat, de próba nélkül nem veszek.
tegnap 18:29
Ha megkönnyíti, meggyorsítja a dolgok intézését, akkor én szivesen megtanulom az új dolgokat. Mert minek mászkálnék pl. a bankba vagy boltokba, amikor itthonról is sok mindent meg tudok oldani. De az pl. ugyanezen a téren zavar, hogy Budapestet kivéve már a nagyvárosokban sincsenek rendes cipőboltok, cipőt viszont nem szivesen veszek a neten.
12. globus (válaszként erre: 11. - Channa*)
tegnap 18:13

Csak azt követem, amit a szoftver üzemeltetője frissít, és levelet mellékel hozzá. Ezek beépített programok, csak elmondják, hol van, hogyan használható. Háttérben automatikus. Külön nem keresek buherálni valót. Magáncélra főleg nem. Én itthon a számítógépet évek óta nem kapcsoltam be...feltételezem, a címbeli modern dolgokkal informatikára utalt FI.

Mondjuk gondolhatott akár egy jegykiadó automatára is.

11. Channa* (válaszként erre: 6. - Globus)
tegnap 18:03

Én nem így vagyok;)

Igaz, nekem ez a munkám. Nem zavar, ha új dolgokat kell megtanulnom. Remélem ez megy majd még jó sokáig.

Igaz, én annak a generációnak a tagja vagyok, akik nem ebbe születtek, de a munkánkhoz nagyon kell...

10. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:50

Aki nem hal meg fiatalon az megöregszik.

Ami nem érdekel azzal nem foglalkozom. Amin nem tudok változtatni azzal sem. Kimélem magam.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook