Egyiptomba mennék, tapasztalatok, tanácsok....? (beszélgetős fórum)
Ha az emebr elutazik,elolvassa előre,mit kéne tudni az adott országról.Egyiptom muszlim ország,nagyon vendégszeretőek,de nem kell mellkidobós pólóban meg picsavillantó sortban utazni ilyen helyekre.Én éltem arab országban sok arab országban voltam turista és soha nem voltak ilyen gondjaim,hogy molesztálnának,a turitának kell tiszteletben tartani egy adott ország szokásait,vallását.
kaja jó,csak palackozott vizet javasolnék,borravalót szállodában szintén előre a boy-nak,némi bélfertőtlenitőt.
Óccó...
Nem véletlenül.
de most lehet óccsón menni;)
és ha nyaralóövezetbe mennek, akkor nem lesz gáz. Kairóba nem muszáj menni mindenáron.
amikor szállodát kerestek, akkor érdemes a www.tripadvisor.com oldalon megnézni a többi utas véleményét a szállodáról, általában több száz hozzászólás van mindenhez.
az arab férfiak kontra európai nők témához: ők ezt úgy kezelik, hogy aki kurvának néz ki, az az is. minden fehér nőt szabadosnak gondolnak, ami nem a mi hibánk, hanem az ő visszamaradt szexista, iszlamista ostobaságuk eredménye. ha viszel a válladra egy kendőt a táskádban, akkor azzal sokszor meg tudod magad kímélni a kellemetlenségektől. és nagyon határozottnak kell lenni velük. egyébként a vízumért akarnak csak európai nőkkel nősülni;)
a hiltonok nem rosszak, bár mondjuk Tabán van egy tré belőlük. ha már Taba, oda is érdemes menni... át tudtok menni Izraelbe, Jordániába, egy napos túrákkal, onnan a legolcsóbbak, jók a szállodák, gyönyörű a part és szuperül lehet Eilatban vásárolni... én oda mennék a helyetekben.
Keresztanyám minden évben kimegy keresztapámmal.
Menjél, én Japánba fogok majd a következő nyáron. :)
Normális utazási irodával menj!
Neckerman,Tui akkor nem lesz baj!Ők nem visznek problémás szállóba!De az igaz,hogy legalább 4 csillagosat keress!
Én elkaptam a gyomorfertőzést,taxit küldött a Neckermanos kiscsaj a hotelhez.Elvitt a taxi,megvizsgáltak,szurit,gyógyszert kaptam,visszavitt a hotelba és csak alá kellett írnom a kezelési papirt!
Na ezért megyek csak normális utazási irodával mindig!
Szia.Mi 4 éve voltunk Egyiptomban,4 csillagos szállodában.Minden szép és tiszta volt,egy rossz szavam sem lehet az ellátásra.Egy másik családdal voltunk,ahol csak a férjem öccsének volt hasmenése.Ő egyáltalán nem vigyázott az ételekkel,simán megette a tojásrántottát és olyan ételeket kombinált ami még itthon is rosszullétet okozhatna.A hotelben felirták,hogy milyen orvosságot vegyünk neki a gyógyszertárban.
Egy dolog volt csak ami kicsit negativ volt,vagy csak nálunk nem megszokott dolog.Állandóan zaklatták a minket nőket,lépten nyomon meg akartak venni,feleségül akartak kérni.Férfi kisérő nélkül egy lépést se menj...
kaja: sertéshús nincs az araboknál. minden csirke vagy marha. ha jó az étterme a helynek, akkor jó halat is kaptok, ha nem, akkor csak szálkás, száraz dzsuvát.
az emberek közvetlenek és barátságosak, de ez a pénzeteknek szól alapvetően. lesznek akik nagyon jó fejek lesznek és lesznek akik bunkók. (pont, mint mindenütt)
innen nem érdemes semmilyen gyógyszert vinni oda hasmenés-hányás ellen, mert csak az ottaniak segítenek.
vízumot a reptéren lehet venni.
érdemes a szállodában már az első nap baksist adni a szobát takarító fiúnak, nem a végén.
jeget ne igyatok semmivel. mondanám, hogy salátát se, de igazából tök mindegy, az 5 csillagos szállodák étterme is dzsuva.
fél évet éltem kint egy szállodában, kérdezz nyugodtan.
ja...ha tehetitek, ne menjetek 4 csillag alá. de inkább 5 legyen. különben pokol is lehet a nyaralásból.
entocid es antinal- ezeket mindenkeppen az elso napod elejen szerezd be ott...
utlevel van?
azt hiszem a vizumot ott is megvalthatod a repuloteren..
50 faktoros naptej..
napszemcsi
További ajánlott fórumok:
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Volt valaki mostanában Egyiptomban? Mik a tapasztalataitok?
- Jártál már Egyiptomban?
- Volt már valaki Egyiptomban, Sharm El Sheikh-ben? Kinek milyen tapasztalatai voltak?
- Aki már járt Egyiptomban, kérem írja meg tapasztalatait! Minden érdekel, nászútra szeretnénk oda menni!
- Szeretnék elutazni Egyiptomba! Útitársat keresek! Élménybeszemolókat és tanácsokat!