Egyetemre való bejutás (beszélgetős fórum)
Én sem vitatkozok, nem élek velük együtt, a nőnek nem követem a pályafutását, hogy mit hogy nyekegett össze, de a férje gondolom nem hazudik, én vele beszéltem. Még röhögött is rajta(m), hogy na ennyit ér a diplomátok meg a dr. és igaza van.
De nem is értem min lepődök meg, mert jut eszembe van már a városban életközepi válsággal küzdő fodrászból lett ügyvéd... hogy ő mikor, hogy felvételizett, végzett nem tudom, a pláne ehhez a szakvizsga is meglett, így vagy úgy. Biztos későn érő típus. Olyan a munkája amilyen, de megél, állítólag fodrásznak rosszabb volt.
A jogász diploma az "új" rendszerben csak idő és pénz kérdése, bekerülni könnyű, kibukni képtelenség. Lehet ezzel vitatkozni, de ez tény, röhej tárgyává lett téve.
Szerintem ezt olvasd el mégegyszer, ez nem jelenti azt, hogy egy bármilyen diplomával fizetősen be lehet jutni a jogász karra.
"Amennyiben az intézmény az oklevél minősítéséből pontot számít" ... ez nem jelenti hogy minden esetben számít, csak az odavágó szakok, a "büfészak" nem. Így mindenki elvégezne akinek pénze van, de esze nem annyira egy "bárki bekerül" szakot, ahova semmilyen extra nem kell, és utána menne amire csak akar... de részemről lezárva...
Ja és ha már tények
Egy bármilyen elégséges minősítésű "wc-papír" alapján levelező jogász képzésre felvételt nyert a jelentkező.
Van még kérdés?
Munkatársam fiának sztorijain akadok ki, már eleve az hogy 3-as,4-es eredményekkel felvesznek állami finanszírozottra, de hogy a vizsgák nagy része megajánlott jegy, még csak nem is himihumi egyetem, büfészakán. Elképesztő.
Arra a szakra az én időmben (20 éve) ha az utolsó 4 féléved nem volt szín ötös, nem volt szín ötös az érettségi, (akkor még volt felvételi) nem ugrottál meg a felvételin közel max pontot és nem volt plusz pontot jelentő nyelvvizsgád akkor nem is álmodozhattál államilag finanszírozott képzésen, költségtérítésesen is csak akkor ha a felsorolt 4 kritériumból alig-alig hibázott valami.
Ja és most már a nyelvvizsga sem elvárás... sem felvételhet, sem diplomához
Ezek szerint megszűnt az, hogy 280 pont alatt nem lehet felvenni senkit?
200 pont az a kb. átmentél mindenből az érettségin ponthatár.
További ajánlott fórumok:
- Melyik egyetemre érdemes felvételizni jogász szakra?
- 30 évesen gáz nappali egyetemre menni?
- 2013-ban kötelező az emelt szintű érettségi az egyetemre való jelentkezéshez?
- Szociális otthonba való bejutás
- OKJ-s képzésnek feltüntethető-e egy hatósági képzés egyetemre való jelentkezéskor? Ér többletpontot?
- A barátnőm válófélben van, egyetemre jár nappali tagozatra. Beadhatja szociális ösztöndíjra az igénylését?