Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egyedülálló szülők tapasztalatai és tippek fórum

Egyedülálló szülők tapasztalatai és tippek (beszélgetős fórum)

22. Charlize (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 5. 19:59

Nem baj, majd meglesz! Én pl. ex-anyósommal együtt kaptam diplomát, csak akkor még nem ismertem. Neki is megérte megcsinálni a fősulit 50 felett is. Utána diplomás bért kapott és most sokkal jobb a nyugdíja emiatt.

Nincs késő, mindig van értelme!

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Charlize)
2022. júl. 5. 19:40
Tanulok én,de ez a rohadt idő,csak nem fut gyorsabban :D Mondjuk,én kezdtem későn...illetve folytattam,miután megszületett a gyermekem,azután 2 vagy 3 évvel.Ez a bajom nekem is... mikor az ember fiatal,még nem gondol ilyesmikre,mikor meg már nem fiatal,nincs ideje visszamenőleg....
20. Charlize (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 5. 19:26

Egyke vagyok, anyu is egyke, anyai nagyapám is egyke volt, nem kellett többfelé osztani már több generáción keresztül azt ami van. Bizony egész életükben spóroltak a szüleim, de a nagyszülők is. Nem eszeveszetten, de sosem szórtuk a pénzt. Senki sem ivott, dohányzott. Apunak mindig volt plusz munkája a fő mellett, mindig több lábon állt pl. Én a család szégyenfoltja vagyok… 🤪

Most ilyen ingatlan árak mellett nem is tudom, mit tennék…

19. Charlize (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 5. 19:18

Hivatalban ügyintéző, ott vannak 400 feletti bruttók diplomásoknál, igaz sokan csak 350 bruttó körül kapnak. De a sokat keresők meg nyelveket beszélő kis és középvezetők multiknál sok-sok éve pénzügy-kontrolling-informatika területen. No, nem 20 évesek már, persze.

Recepciósként és konyhai kisegítőként lehetetlen kitörni. Ezért tanulj, ez a legjobb befektetés! Kitartást!!!

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Charlize)
2022. júl. 5. 19:06
De mit dolgozik,amire kétszer ennyit keres?Én se vagyok rossz pozícióban,mert egy hotelben dolgozok,ahol recepción,konyhán,mindenhol vagyok...Szóval sokat dolgozok...de hiába kértem,nem fizetnek többet.. :'(
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Charlize)
2022. júl. 5. 19:03
Hát igen,de én nem vagyok ilyen szerencsés... :'( Anyuék is most tudtak venni 48 éves fejére....
16. Charlize (válaszként erre: 10. - Papája)
2022. júl. 5. 18:36
Ezzel értek egyet!
2022. júl. 5. 18:24
Nekem úgy tűnik okosan gondolkodsz. Neveltem én is egyedül a gyerekem, nem volt könnyű. A szülői segítség szerintem természetes. Tudom nem sok esély van rá, de esetleg lakhatásban önkormányzatot próbáltad már? Tudom min mész keresztül. Remélem sikerül minél hamarabb megoldani az életed.
14. papája (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 5. 18:23

Nagyon sok erőt, szerencsét és sikert kívánok Neked.

Anyukádról viszont megvan a véleményem.

Én biztosan mindent megtennék a gyermekimért és az unokáimért, hogy boldoguljanak a nehéz helyzetben.

Esetleg próbálkozz az önkormányzatnál, talán lenne olyan idős ember, aki segítségárt befogadna.

13. Charlize (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 5. 18:23

Önkormányzati bérlakásra nem tudsz beadni igényt?

Egyszülő ismerőseim közül egy olyanban lakik, de neki is 2x-ese a fizuja a tiednek, a többi meg a többszörösét keresi, mint te és nagy gyerektartást kapnak.

Én is egyedül vagyok 1 gyerekkel, de a lakásom saját, szüleim vették.

Hitelt soha semmire sem veszek fel. Ez alapszabály!!!

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Papája)
2022. júl. 5. 18:10
Sajnos vele nem lehet beszélni.. :'( Az a típus,aki "amit megmondtam,megmondtam".És ezt én teljesen megértem,ezért lenne az a megoldás,hogy elmegyünk,egyébként sem akarok rajtuk lógni,ha nem muszáj.Felnőtt ember vagyok.És másnak is megy.Én se vagyok rosszabb vagy kivétel.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Hajnallányka)
2022. júl. 5. 18:09
Igen.De,féltettem,de azóta eltelt 3 év...Nyilván megviselte a kapcsolatunkat a pénztelenség,az egyet nem értés,a hirtelen felelősség,stb.Nem volt tervezett gyerek,sőt én fogamzásgátlót is szedtem,de mégis teherbe estem.Miután 2019-ben eljöttünk,nagyon megváltozott,ahogy a nárcik szoktak...könyörgött,hogy menjünk vissza,fenyegetett is.Aztán látta,hogy hiába... Azóta sincs senkije,nekem sem,én nem is szeretnék,ő meg a gyerekeinek él.A gyerekei mindig fontosak voltak neki,jó apa volt,de engem sokat bántott,előttük is.Ez hosszú és nem is ide tartozó történet.Teljesen megbízom benne,ami a fiam felügyeletét illeti.Nekünk más közünk nincs is egymáshoz,meg nem is lesz.Úgy gondoltam egyébként,igen,hogy anya vigyázna továbbra is a fiamra,hiszen ráér,nem is idős annyira,még csak 48 éves,szereti is.De szeretnénk függetlenedni.Nem tudom,hogy milyen lehetőségeim vannak,mert én még soha nem éltem egyedül.Ebből a fizetésből egyelőre nem tudok félretenni itt sem.Jövőre jár le a telefonos szerződésem is,amit kisebb csomagra cseréltetek majd,meg a hitelt próbálom tolni.Van,hogy az egész havi fizetésemet fizetem be rá,de nyilván így tényleg terheljük a szüleimet.És ezt nem akarom,nem vagyok élősködő típus,mindent meg akarok tenni,hogy ennek véget vessek,csak ezeket a terheket,amiket magammal cipelek az előző életem miatt,muszáj egyedül letudnom... Utána annyival több maradna.Nyilván az egyetem után több lehetőségem lesz.Nincs olyan munkahely,amivel megállapodtam volna arról,hogy a diplomával felvesznek,úgyhogy azt nem mondanám,hogy egyből lesz munkahelyem,de most is minden nap,vagy minden másnap nézegetem őket.
10. papája (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 5. 18:05

1 éved van hátra az egyetemből.

Ezt az 1 évet fél lábon is ki kell bírnod anyukádnál, hiszen ez a megoldás. Nem tudom mi leszel, jogász, vagy jogi asszisztens, de bármelyikkel mát rendes munkát vállalhatsz, normális fizetésért.

Amennyiben elköltözöl , dupla munkát végzel, tanulsz, gyereket nevelsz, (a semmiből, szülői segítség nélkül) veszélybe kerül a jövőd.

Fixáld le anyukáddal, hogy 1 évről van szó, nem többről. Kérd meg segítsen és te is segíts neki, hogy elviseljen.

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Gabbbicica)
2022. júl. 5. 18:02
Igen,angolt,most teszek felsőfokút belőle,bár az írás jobban megy,mint a beszéd sajnos...
2022. júl. 5. 17:58

Nekem ez ütötte meg a fülem hogy "bántalmazó kapcsolat". Pontosan mit jelent ez? A volt párod bántott? A gyerekedet nem félted tőle?

Ha elvégzed az iskolát rögtön lesz munkád? Ha elköltöznél anyukádra továbbra is számíthatsz? A hitelt mindenképpen tudd le addig ne lépj szerintem.

2022. júl. 5. 17:55

Nehez helyzetnek tunik.

Ha el is koltoztok, akkor egydedul lesz a gyerek, amig dolgozol?

Vagy ugyanugy anyukad vigyaz ra, csak nem alszotok ott?

Budapesten mar 150 plusz rezsi alatt nemigen van alberlet. Ha netto 300ert talalsz munkat, akkor marad ujra 150 elni plusz rezsire.

Nyelveket beszelsz?

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Aszparagusz)
2022. júl. 5. 17:37
Ez bonyolult... Mi nem voltunk házasok,de az előző páromnak volt már egy lánya,aki után 30.000 Ft-ot fizet,de ők elváltak,bíróság intézte... Mi olyan helyzetből jöttünk el,hogy megfenyegetett,hogy elveszi,vagy mást csinál,ha bíróságra merek menni,amúgysem keres annyit,ha valami kell,szóljak és meg tudjuk elvileg oldani,de havi szinten ő mindig nem fog tudni mégegy gyerektartást fizetni,mert ő is albérletben lakik.Nyilván.Abban,amit én újíttattam fel... Mindegy.Szóval,mivel mi nem voltunk házasok,nem szükségszerű a bírósági végzés,ha megállapodunk.Hát megállapodtunk a közös felügyeletben,úgy,hogy nálam marad.Egyébként a 3 év alatt sokat változott a helyzet,mert minden hétvégén jön,van,hogy marad is egy vendégszobában,főleg,mikor én iskolában vagyok 2 napig,viszi ide-oda,fizeti az iskolai ebédjét,néha amikor megkérem,vesz neki cipőt,ha éppen van pénze vagy a gyógyszert fizeti...ezt nem cserélném be egy bíróság miatti hisztire... tudom,hogy jogilag a gyerektartásról nem mondhatok le,de így többet kap,mint amennyit kapna,vagy ami abból a hisztiből lenne utána... sokra nem megyek egy 20-assal amúgysem... ez így,ami kialakult,viszonylag jó,azután,amiből mi elmenekültünk akkor... a kicsikém 8 éves,és mint mondtam,az édesanyám vigyáz rá.Igazából sok vizet nem zavar,mert elvan,csak felügyelet szinten kell mellé valaki,meg arra,hogy ebédet rakjon elé,vagy ennivalót,ha éhes...eljátszik.Jó gyerek.Viszont nem akarunk itt maradni.Túl sok a stressz.Keveset tudok leadni,viszont megy az ilyenkor aktuális téma,hogy az én házam.... és ő akarja helyettem nevelni a gyermekemet,amit egy szinten belül elfogadok,de azon túl nem igazán,szóval nem kellemes az együttélés.De tudom,hogy vannak,akik még ennyi pénzt sem kapnak,mégis megvannak.Igazából az ő túlélésük kulcsára és folyamatára nagyon kíváncsi lennék.
2022. júl. 5. 17:29

Milyen idős a gyereked, és miért nem kapsz tartásdíjat?

A 150 ezer nettó (gyerek utáni adókedvezménnyel) nem sokkal több, mint a minimálbér.

4. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 5. 17:25

Ilyen helyzetben nem voltam.

Én a helyzetedben maradnék a szüleimnél, nekik segítenék be a rezsibe.

Vidéki albérlet árakat nem ismerem, Budapesten a fizetésed az albérletre költhetnéd, a környékünkön akár többszörösét is fizetik.

Gyűjtögetnék havonta,hogy legyen némi tartalékom. Lehetek beteg, megszűnhet a munkám, ezt mind bele kell kalkulálni. Bichi már írta, de nekem is az ütötte meg a szemem, hogy plusz munkát akarsz vállalni? Azt, hogy tudod megoldani? Kivel lesz addig a gyerek?

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 94a06e9696)
2022. júl. 5. 17:18
Igen,ezért kérdeztem rá arra is,hogy aki dolgozik,azt hogy oldja meg.Én Keszthelyen lakom egyébként.Semmi esetre nem megyek vissza anyaotthonba,Voltam ott és az minden,csak nem segítség...Sajnos olyanok is vannak ott,akik meglopják egymást..még nyugodtan aludni se mertem... De nézegettem Budapesten munkát,sőt olyat is,amit otthonról gépről tudnék végezni.Így a közlekedést meg is spórolnám...Jelenleg anya vigyáz a gyermekemre,amíg dolgozom.Ő nem dolgozik,nem is akar már,egy MLM dolgot hajt,nekem ebben nincs bizalmam,én a valós munkában hiszek.Tanulok is,hétvégenként,még 1 évem van vissza az egyetemből,aztán jogi végzettségem lesz,ami remélhetőleg jelentős javulást eredményez abban,hogy milyen munkát kaphatok és ezzel együtt a bérsávomban is... Jelenleg viszont nagyon sok lehetőségem nincs.Keszthelyen nagyon kevés munka van...és a legtöbb helyről egyébként is a szokásos "most nem Önre esett a választásunk" leveleket kapom vissza... :(
2. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 5. 17:13
Nagyon nem mindegy, hogy hol élsz, teljesen más Budpest, vagy egy kis falu. Szerintem 150 ezerből, amiből még hitelt is fizetsz teljes lehetetlenség az önáló élet. Ha mindenképpen el akarsz/kell jönni, akkor keress egy anyaotthont. Egy albérlet, rezsi, hitel, kaja nem jön ki ennyiből, és akkor még a gyerek szükségleteit, gyógyszert, közlekedést meg sem említettük. Mondjuk azt nem tudom, hogy ha 6-től dolgozol hogy képzeled az egyedüli életet, úgy hogy még egy másodállást is vállalj. A gyerek olyankor hol lenne 12-14 órát nem lehet sem oviban, sem bölcsiben, sem később iskolában...
2022. júl. 5. 16:51

Sziasztok!

Ez egy ilyen indiszkrét kérdés lesz,de szükségem van a segítségetekre.Ha nem akartok,persze nem kell válaszolni.

Szeretném megkérdezni azoktól az egyedülálló szülőktől,akik 1 vagy akár több gyereket nevelnek egyedül és nincs saját lakásuk,hogyan oldják meg az albérletet,a gyerekfelügyeletet,mit dolgoztok,mennyit kerestek ezzel,hogy elég mindenre,van-e szükségetek és kaptok-e segítséget valakitől,valakiktől,államtól,településtől,ha igen,milyet,hogy osztjátok be a pénzt,hogy oldjátok meg egy fizetésből a rezsit,az albérletet,az étkezést,esetleg hitelt és az egyéb szükségleteket?

Ha esetleg valakinek sikerült a saját lakást akár hitelből megoldani (mondjuk,mi másból),akkor azt hogy sikerült és melyik banknál?

Hogy tudjátok megoldani a kicsi betegségét,milyen időbeosztásban dolgoztok,hogy tudjátok vinni a picit oviba-suliba és menni is érte?

Én már 3 éve egyedülálló vagyok,szülőknél lakok,de nagyon gyorsan el kellene költöznöm,viszont 150.000 Ft a nettó fizetésem.... Gyerektartást nem kapok,de az se lenne több 20nál...csak a csp jön még.Ráadásul engem még egy kisebb hitel is húz,amit az expárommal közös albérlet felújítására vettem fel,de az én saját nevemre és nem segít abban sem...Nem tudom,mit tehetnék,nagyon el vagyok keseredve...Keresek folyamatosan jobb állást,illetve második teljes állást,mert 6-14-ig dolgozom most,de utána el tudnék még vállalni egy műszakot...ha sikerülne,hamarabb letudnám a hitelt legalább...úgy érzem,nagyon buta voltam,de nem terveztem,hogy bántalmazó kapcsolatból kell menekülnöm a gyerekemmel...a szüleim is muszájból vettek magukhoz az unoka miatt,de nem akarom őket tovább terhelni... :(

Kérlek,adjatok tanácsot,vagy kicsit be tudnátok mutatni,hogy ez személy szerint hogy néz ki nálatok?Mert én úgy látom,egy szobát se tudnék úgy kivenni,hogy mellette életben maradjunk ennyi pénzből.. :'( kapcsolatot viszont nem akarok,lakótársat próbáltam keresni,de gyerekkel nem kapkodnak utánam...érthetően..

Köszönöm szépen!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook