Egy 75 éves rákbeteg nem kaphat kemoterápiát a kora miatt? (beszélgetős fórum)
A kórházakat nem írod meg?
Milyen daganata volt az illetőnek, mikor történt ez és, hogy van azóta?
Részvétem... :(
Sajnos Neked már nem segít, de másoknak írom, hogy NE nyugodjanak bele, ha egy orvos, egy kórház nem akarja kezelni őket vagy egy hozzátartozójukat. Menjenek máshova, verjék ki a balhét, ha kell.
Nekem egy kórházban lemondtak egy hozzátartozómról,eljuttattuk egy másikba, ott megmentették. Nekem ebben amúgy nem az az elfogadhatatlan, hogy az első kórházban nem volt meg a szaktudás arra, hogy megmentsék, hanem az, hogy nem ők tájékoztattak minket arról, hogy egy másik kórházban esélye van a gyógyulásra, hanem véletlenül hallottunk róla, és mi jártuk ki, hogy átvigyék... Hogy jót is írjak, az ottani orvoscsapat szaktudása, embersége, lelkiismeretessége világszinten is példaértékű...
Kemoterápia: én is ismerek több olyan embert, akiket megmentett. Egyik "csak" 4-5 évet nyert, a másik már vagy húszat, és még mindig tünetmentes.
Rák és egyéb betegségek természetgyógyászati módszerei: orvosi kezelés MELLETT, NEM HELYETT nagyon jók.
Részvétem!! :(
Én is végignéztem mamim haldoklását...jobb így nekik...
Nagyon sajnálom!
Részvétem.
Közhelyes,de mégis azt mondom, hogy most már jó neki.
Az idős emberekre kevésbé veszélyes a rák, mint a fiatalokra, mert lassabb a sejtosztódásuk.
Nem kötekedésből kérdezem, de kíváncsivá tettél, melyik országban nem alkalmaznak kemoterápiát.
Persze,hogy "későn" fordul orvoshoz amikor nincs panasza. Sajnos ha panasza van akkor sokszor áttétes. Hát nem tudom jó e a kemó. Én találkoztam olyannal aki kapott és meghalt nem több mint fél év alatt. Azalatt sokat szenvedett. De ismerek idős embert aki tovább élt mint ha kapott volna kemót.
Reméljük hamarosan megtalálják a rák igazi gyógymódját.
Ez nem igaz!
Persze biztos sokan belehalnak a kezelésben, de lehet anélkül is meghaltak volna, de jól esik valamire ráfogni...
Sok beteg későn fordul orvoshoz, így csak arra marad lehetőség, hogy próbálkozzanak az orvosok és igen, lehet a beteg azért nem bírja a kemoterápiát, mert nem elég erős a szíve pl., de ha erős a szervezete, akkor van esély a túlélésre.
Melyik országokban?
Remélem nem valami fejlődő országról fogsz írni.
A kemoterápia a legtöbb országba használatban van és sok beteg életét megmentik vele,de vannak sajnos olyanok, akiken már nem segít.
Ne beszéljetek le senkit a szinte egyetlen kezelésről, ami reményt adhat a betegnek és a családjának.
Fórumindító: Apukád nem a kora miatt nem fog kapni kezelést, ha nem, hanem azért, mert lehet az ő esetében nem alkalmazható, nem reagálna rá a daganat, stb. Az is lehet, hogy kap, hiszen mint írták ketten is, minden egyes beteg esetében összeül a bizottság és dönt, valószínűleg a beteg állapota és a daganat típusát figyelembe véve, de ezt is konkrétan leírták.
Köszönjük nektek!
Ne aggódj!
jobbulást apukádnak és kitartást nektek!
Az elmúlt évtizedek alatt a környezetemben három ismerôsrôl tudok csupán, akiket a kemoterápiai kezelés után 5 évvel gyógyultnak nyilvánítottak és tényleg túlélték a mellékhatásokat is. Az egyik tizenéves pajzsmirigy, középkorú méh-mell-; hetvenes- vastagbél-.
Jómagam nem vállalnám be. Ez olyan, mint a tarlóégetés... :(
Két héttel ezelôtt ment el egy nagyon közeli ismerôsöm. Hasnyálmirigyrák... Nem volt se, mûthetô, sem kemoterápiázható :(
Annyira egyéni...
Én 52 éves múltam,több, mint 4 évig kemoztak eredménytelenül :( Testileg-lelkileg megviselt, és az áttétek kialakulását sem akadályozta meg. Egy darabig dolgoztam is a kemo mellett, de most már ott tartok, hogy a házimunkát sem tudom elvégezni...
Az időseknek nem azért nem adnak kemot, mert drága, hanem azért, mert esetleg úgy látják, a szervezete rosszul fogja viselni.
A nagymamám 79 éves korában műtötték, emiatt ő sem kapott - 9 évet élt még, és minőségi életet!!!
Bízzatok az onkoteam döntésében!
Erről én is csak olvastam.
Lehet tőlük információt kérni.
Érdemes többfelé is tájékozódni szerintem.
jaja addig orulj amig nem kap...ha megkapta mar a vegso dofest...kemo...sajnos nincs sok remeny...szoritok
olvashatsz a hatasarol a fizikakonyvekben...hogy is muxik?
Áttét nincs??? Hiszen azt írtad, átterjedt a rekeszizomra!
Kedves Ayme!
A kemó a papád esetében is alanyi jogon jár!
Természetesen nagyon sok minden szólhat ellene! Pl.: fizikai státusz, anamnézis, alapbetegségek, későbbi életvitel, jelen státusz, labor eredmények, képalkotó eredmények, citológiai besorolás, pathológiai vélemény.....sorolhatnám!
Nagyon nehéz a helyzet, amiben döntenek kell!
Vajon a papádnak mi lenne a legjobb 75 évesen? Mennyire erős, és mennyi élni akarás van benne? Hiszen olykor "huszonéveseket" veszítünk el a kezelések közben, vagy annak szövődményei miatt!
Röviden összefoglalva:
1. Ragaszkodhatsz a kemóhoz.
2. Kérhettek másod, harmad,...akár hányad szakvéleményt, és mehettek máshova!
3. Ha nem túl jó már most sem az állapota, tedd szebbé a véget!
4. Mindenképpen kérdezd meg, hogy Ő mit gondol, mit szeretne, mennyi erőt érez magában!
Van min gondolkozni!
Ha van még kérdésed, írj priviben!
Kitartás!!!
Az én nagyim életét 1év 8hónappal tudták meghosszabbítani a kemóval és a sugárkezeléssel.
76évesen halt meg.
Szóval kaphat apud kemót.
De készülj fel lélekben,mert nem lesz leányálom!Rettentő erősnek kell lenned,mert hogy ő gyenge lesz az tuti!
További ajánlott fórumok:
- Újmedicina vagy kemoterápia?
- Mi a véleményetek a kemoterápiáról, és a sugárkezelésről? Segít vagy árt?
- Alternatív gyógymód vagy kemoterápia?Mi a véleményetek?
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Ittas vezetés miatt halálos baleset okozásáért hány évet kaphatnak?
- Ha egy betegtől májbiopsziát vettek rákbetegség gyanúja miatt, mennyi idő alatt jön meg a rossz eredmény?