Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kilyukadt az óvszer, mit tegyek? fórum

Kilyukadt az óvszer, mit tegyek? (beszélgetés)

1 2 3
73. PöttyösPanka (válaszként erre: 72. - Bajk)
márc. 10. 14:18
Örülök, hogy sikerült tisztázni, hogy nem veled van a gond.
72. bajk (válaszként erre: 70. - PöttyösPanka)
márc. 10. 13:41

Kedves PöttyösPanka!

Köszönöm szépen a válaszod.

Most már jobban értem az indíttatásod.

Alapvetően azt kell mondanom, hogy sajnos igazad van; tehát a társadalmaknak van még hova fejlődniük, hogy tényleges egyenlőséget lehessen elérni a két nem között. Ráadásul a nők általában véve több terhet visznek, mint a férfiak, sajnos kevesebb megértéssel és elismeréssel.

Nyilván tettünk lépéseket ennek érdekében és már javult a helyzet. Mindazonáltal úgy érzem, hogy több párbeszédre lenne szükség és több lehetőséget kéne adni a nőknek, egyenlő fizetéssel, egyenlő beleszólással, figyelembevétellel stb.

Nagyon remélem, hogy ebbe az irányba haladunk.

Kérlek tisztelettel, hogy állj vagy álljatok ki emellett és adj vagy adjatok hangot ezeknek a nézeteknek. Ez alapvetően kell ahhoz, hogy változás legyen.

Nagyon köszönöm az árnyaltabb hangvételedet, a finomabb megközelítésedet. Ezzel messzebb lehet jutni általában véve.

Tetszenek a bemutatkozó idézetek is a profilodon. Érdemes lenne az embereknek elolvasni azokat minden nap reggel.

Üdv.

71. PöttyösPanka (válaszként erre: 69. - Alinka01)
márc. 10. 12:47
Gumicsontnak elég gyenge. De remélem, hogy tényleg csak kamu.
70. PöttyösPanka (válaszként erre: 68. - Bajk)
márc. 10. 12:46
Oké-oké. Mindenben igazad van. Tudom, hogy téged csak a jó szándék vezérel. Csak egy valamit nem tudsz. Mégpedig azt, hogy a nyugati civilizációban élő nőknek a fene nagy egyenlőség ellenére eléggé elegük van abból, hogy gazdag, fehér, középkorú, konzervatív, heteroszexuális férfiak mondják meg, hogy mit csinálhatnak a testükkel. Nyilván ez nem te vagy. De akkor is több, mint bosszantó, amikor ezek az úriemberek például egy tollvonással eltörlik egy egész országban az abortuszt. Vagy csak szigorítják annyira, hogy gyakorlatilag elérhetetlen. Holott a gyermekek felnevelésében már nem segédkeznek ennyire lelkesen. Mert nekik ez csak statisztika. Miközben mi, hús-vér nők megjárjuk a poklot és a mennyet a témában. A reménykedést, a csalódást, az aggódást, a gyászt, a félelmet, az örömet, a fájdalmat, ami húsba vág. Ezért érint érzékenyen sokakat, ha jön egy férfi, akinek fogalma sincs az egészről, és közli, hogy a gyermek Isten ajándéka. Mintha ilyen egyszerű lenne az egész.
69. alinka01 (válaszként erre: 67. - PöttyösPanka)
márc. 10. 11:37

Négy nappal ezelőtt indította a fórumot, azóta semmire nem reagált! De az indítás csütörtökön kora délután volt, utána jött a péntek/hétvége. Talán mára nemcsak összeszedte magát, de el is indult a nőgyógyász irányába... Talán oda is ér.

Nem érdemes hát nekünk rágódni tovább itt a sorsán. Talán ki is neveti a fórumozókat, hogy milyen jó gumicsontot dobott be ide.

68. bajk (válaszként erre: 66. - PöttyösPanka)
márc. 10. 11:25

Kedves PöttyösPanka!

Köszönöm szépen a válaszod.

Könnyen lehet, hogy igazad van és az Általad írtakra lenne kíváncsi a Fórumindító, de az indító szövegében semmilyen utalás nincs arra vonatkozóan, hogy tudni szeretné például, hogy milyen támogatást kaphat, ha megtartja a babát, vagy hogyan tanulhat baba mellett.

„21 ÉVES VAGYOK, A BARÁTOM 20. NEM AKARTUNK GYEREKET. MIT CSINÁLJAK?” írta a Fórumindító.

Úgy gondolom, hogy a Fórumindító fent idézett egymást követő mondatai nagyon is kapcsolatban vannak a baba megtartásával: „nem akartunk gyereket, mit csináljak”. És az én értelmezésem találkozott más hozzászólók kommentjével, mivel nem csak én írtam a babavárásról, az abortuszról és az örökbe adásról.

SZEMPONTOK

Örülök annak, hogy felvetettél jó szempontokat és remélem, hogy a Fórumindító olvassa a kommenteket és tisztázza a helyzetet, hogy mit szeretne tudni.

Ha ez kiderül, akkor mindenki pontosíthatja a javaslatait.

„TE AKAROD NEKI MEGMONDANI, HOGY IGENIS TARTSA MEG A GYEREKET.” írtad nekem.

Szerintem itt félreértésről van szó, és ebben az is benne van, hogy én értelmezem rosszul a dolgokat.

Nyílt fórumra került fel a Fórumindító témája, tehát mindenki válaszolhat rá, elmondhatja a véleményét, tanácsot adhat, stb.

Ezért van a fórum, nem?

Vagy szerinted semmilyen ötletet, javaslatot stb. ne tegyük, mert akkor „megmondók” leszünk?

Kérlek, segíts e kérdés tisztázásában. Előre is köszönöm.

Én egyébként nem írtam elő semmit a kommentemben; inkább kértem és javasoltam, hogy fontoljon meg opciókat.

Üdv.

márc. 10. 08:08

Szia!

Sikerült elmenni nőgyógyászhoz? Mit mondott?

66. PöttyösPanka (válaszként erre: 52. - Bajk)
márc. 10. 08:07

Kedves Bajk!

Igazad van abban, hogy bárki hozzászólhat.

Szerintem nem teljesen egyértelmű a kérdés, mert bár tényleg azt kérdezte a FI, hogy mit csináljon, szerintem nem arra volt kíváncsi, hogy szerintünk megszülje-e a babát. Hanem inkább arra, hogy milyen lehetőségei vannak, mire számíthat, mit kell tennie (pl. nőgyógyászhoz menni). stb. Ez itt most számára nem egy elméleti kérdés. Hanem eléggé gyakorlati. Tehát ha érdemben szeretnél neki tanácsot adni a baba megtartását támogatva, akkor inkább olyanokra koncentrálj, hogy milyen támogatásokra jogosult, hogyan tudja megoldani, hogy a baba mellett ne kelljen abbahagynia a tanulást vagy amit éppen csinál. És hasonlók. Egyből releváns lesz a hozzászólásod, és nem úgy fog tűnni, hogy te akarod neki megmondani, hogy igenis tartsa meg a gyereket.

65. Görögtánc (válaszként erre: 57. - Tündike40)
márc. 10. 07:16
Sajnálom de ettől még mindenkinek legyen meg a saját döntése hogy megszüli-e a gyereket vagy sem.
64. kaktusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 10. 00:25
Varrd meg!
63. alinka01 (válaszként erre: 62. - L.luiselotte)
márc. 8. 17:20
Nem tudhatjuk, mit csinál! Elindította a fórumot, de egyetlen bejegyzésre sem válaszolt!
márc. 8. 17:18
Lassan már el kellett volna menni orvoshoz, Te meg még mindig a a tanácsokat kéred,,, nehogy kifuss az időből.
márc. 8. 14:57

Juliska, amikor felérünk a hegytetőre, szerelmeskedni akarok veled.

---Minek várod meg, nekem jó lesz itt is.

márc. 8. 14:46
Vagy tedd be, vagy vedd ki, ennek az ide oda tologatásnak semmi értelme.
márc. 8. 14:38
Legközelebb ne Temuról rendeld 😅
58. hpetra22 (válaszként erre: 47. - Lepkepillangó)
márc. 8. 12:06
Korrekt 👍
57. Tündike40 (válaszként erre: 40. - Görögtánc)
márc. 8. 10:16
Hát,igen.nem tudni sokszor mi lenne a legjobb megoldás. nekem és páromnak sajnos nem adatott meg hogy szülők legyünk de még csak örökbe sem fogadhattunk. hát,ilyen az élet sajnos.
56. Tündike40 (válaszként erre: 26. - Bajk)
márc. 8. 10:11
Szívesen:)
55. Tündike40 (válaszként erre: 23. - Andi6020)
márc. 8. 10:08
Nem igazán,sokan vannak akiknek becsúszik épp nincsenek még rá felkészülve.
54. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 7. 18:22

Mit csinálj? Nincs univerzális válasz arra, hogy mi a legjobb megoldás. Minden helyzet más, és az, hogy mi a legmegfelelőbb választás, az attól függ, hogy te és a fiú miként érzitek gondoljátok, a döntésetek előtt vegyétek figyelembe, milyen támogatásotok van, milyen körülmények között éltek, és mi az, ami számitokra elfogadható, és fenntartható. Személy szerint én féltem volna az első gyermekem elvetetni, hátha én leszek a millióból az egy, akinek aztán nem lehet soha gyermeke, bármennyire is akarnék majd.

Mindig az a legfontosabb, hogy a döntés a szülő kezében van, és hogy a gyermek és a szülő jövőjét figyelembe véve hozzák meg.

Örökbe sem adtam volna gyermeket, akkor inkább az abortusz.

53. bajk (válaszként erre: 46. - Ervina)
márc. 7. 18:10

Kedves Ervina!

„EZ AZÉRT FELHÁBORÍTÓ.. MÉGIS MILYEN JOGON MONDOD MEG VALAKINEK, HOGY MIT CSINÁLJON?” írtad nekem.

A Fórumindító kérdezte, hogy „Mit csináljak?”, azaz véleményt kérdezett a Hoxa teljes közösségétől. Tehát ez a téma mindenkinek szólt, mert nem volt „kulcsos”.

Vagy rosszul értelmezték velem együtt a válaszadók és nem kellett volna senkinek sem válaszolnia?

Én egyébként nem írtam elő semmit a kommentemben; inkább kértem és javasoltam, hogy fontoljon meg opciókat.

Üdv.:

52. bajk (válaszként erre: 43. - PöttyösPanka)
márc. 7. 17:58

Kedves PöttyösPanka!

„NAGYON NEHÉZ DÖNTÉS ANÉLKÜL IS, HOGY IDEGEN FÉRFIAK NYOMÁST GYAKOROLNÁNAK” írtad nekem.

De hiszen Ti Nők is nyomást gyakoroltok a FI-ra a véleményetekkel. Van, aki közületek az abortuszt támogatta, van aki nem.

„JÓ SZÁNDÉKÚ TANÁCCSAL TELI VAN A PADLÁS.”

A Fórumindító kérdezte, hogy mit csináljon, és miután ez nyílt kérdés volt, válaszoltam rá, mint ahogy Te is írtál itt.

Üdv.:

51. alinka01 (válaszként erre: 25. - Lady Lavender)
márc. 7. 17:57

Akkor ez nálad már nem probléma.

Ami a rozáceát illeti, nekem egy enyhe változat jutott belőle. De így sem könnyű megbírkózni vele. Ha érdekel, nézd meg a www.hedonia.hu oldalt. Nekem beváltak az erre ajánlott készítményeik, és nem drágák.

50. Archer84 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 7. 17:49

Ha kilyukadt az óvszer, és ezt észre is vettétek, akkor érdemes nem csak várni, hogy teherbe esel-e vagy sem, hanem esemény utáni tablettát kell szerezni.

Persze most már késő ehhez, de igazából nem mi fogjuk eldönteni,hogy megtartsd-e a gyereket, vagy sem.

49. bajk (válaszként erre: 41. - Görögtánc)
márc. 7. 17:45

Kedves Görögtánc!

A FI ezt kérdezte nyílt kérdésben a Hoxa közösségétől: „MIT CSINÁLJAK?”

Én is Hoxa-tag vagyok, akárcsak Te, így válaszoltam.

Ha van valami külön szabály, hogy nem válaszolhatok, akkor kérlek tisztelettel, hogy mutasd meg.

Üdv.:

48. srcrss (válaszként erre: 46. - Ervina)
márc. 7. 10:39
Nem mondta meg, hogy mit csináljon. Kérte.
márc. 7. 10:35

Szia!

Ha aktuális még, akkor jelenleg egy dolgot tehetsz, mégpedig, hogy felkeresed viharsebesen a nőgyógyászod. Ha nincs, akkor legyen. Elküld laborra, illetve megnéz ultrahanggal és elmondja, hogy hamis riasztás volt, vagy tényleg terhes vagy és ha ez utóbbi, akkor hány hetes és milyen lehetőségeid vannak.

Amennyiben terhes vagy és még nem csúsztál ki az időből, akkor két lehetőséged van: megtartod vagy elveteted.

Ha elveteted, akkor pont van a sztori végén - kivéve, hogy lehetnek testi és lelki következményei egy abortusznak.

Ha megtartod, akkor megint két lehetőséged van: lesz egy gyereked életre szóló felelősséggel és kötelezettséggel vagy lemondasz róla. Mindkét esetben lehetnek (testi és) lelki következmények.

A továbbiakra vonatkozóan pedig tudd, hogy minden szexuális együttlét esetén előfordulhat valami gikszer. Több lehetőséged is van, hogy ezek számát csökkentsd (teljesen nem számolhatod fel őket). Előre készülj fel rájuk és ne pánikban dönts így vagy úgy!

Sok szerencsét!

46. Ervina (válaszként erre: 8. - Bajk)
márc. 7. 09:54
Ez azért felháborító.. Mégis milyen jogon mondod meg valakinek, hogy mit csináljon?
45. Piroska52 (válaszként erre: 44. - PöttyösPanka)
márc. 7. 08:29
Sajnos azt látom nincsenek felkészülve arra, ,,, mi lesz ha,,,
44. PöttyösPanka (válaszként erre: 42. - Piroska52)
márc. 7. 08:09
Lehet, hogy kitalált történet. De sajnos elég életszerű. Ha a FI nem is jár ebben a cipőben, vannak páran, akik igen.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook